CONFERINŢA YOUNG MARKETS Patrick Young se întoarce la Sibiu să analizeze oportunităţile investiţionale

Maria Peltan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 17 septembrie 2012

"Avem o serie de concepte interesante cu privire la noi fonduri şi aşa mai departe cu burse noi extrem de interesante, cum ar fi de exemplu una care va tranzacţiona nanomateriale, - o bursă care este în avangarda ştiinţei!", ne-a declarat Patrick Young.

"Avem o serie de concepte interesante cu privire la noi fonduri şi aşa mai departe cu burse noi extrem de interesante, cum ar fi de exemplu una care va tranzacţiona nanomateriale, - o bursă care este în avangarda ştiinţei!", ne-a declarat Patrick Young.

Patrick Young, Director Executiv al societăţii de consultanţă DV Advisors, organizează, săptămâna aceasta, la Sibiu, Conferinţa "Young Markets", care îşi propune să analizeze pieţe, produse financiare şi regiuni economice în scopul înţelegerii viitorului lumii financiare.

Patrick Young este cunoscut pe piaţa locală după ce a fost propus de Teodor Ancuţa, fostul preşedinte Sibex, să preia conducerea executivă a bursei sibiene, în primăvara anului trecut. Domnia sa este şi deţinător de acţiuni Sibex.

Patrick Young ne-a acordat cu amabilitate un interviu despre conferinţa "Young Markets", în care ne-a împărtăşit şi opiniile sale legate de potenţialul pieţei româneşti.

Interviu cu Patrick Young, Director Executiv al societăţii de consultanţă DV Advisors

Reporter: Pregătiţi conferinţa "Young Markets". Despre ce este vorba?

Patrick Young: Ei bine, dată fiind poziţia mea de persoană care asigură consiliere şi care lucrează cu investitori şi burse din toată lumea, am considerat că era nevoie de o conferinţă de nişă care explorează oportunităţile nu doar în "pieţele emergente" din punct de vedere al plasamentului lor geografic, dar care sunt şi mai puţin mature sau noi produse care au posibilităţi uriaşe. Young Markets reuneşte traderi şi investitori din toată lumea pentru a analiza universul de oportunităţi de pe pieţe.

Reporter: Şi organizaţi evenimentul în România?

Patrick Young: Da, ediţia inaugurală a Young Markets va avea loc la Sibiu între 19 şi 21 septembrie - am dorit să aduc nişte investitori străini într-o locaţie mai rar folosită pentru organizarea de conferinţe şi Sibiu este un oraş foarte frumos. Aşadar, vom avea un dineu de des­chidere cu fostul ambasador britanic la Belgrad, Sarajevo şi Varşovia, Excelenţa Sa Charles Crawford, care va ţine primul discurs, iar în ziua următoare o serie de vorbitori din întreaga lume ni se vor alătura.

Reporter: Vi se vor "alătura"?

Patrick Young: Da. Vedeţi, "Young Markets" are atât vorbitori şi delegaţi prezenţi fizic, cât şi unii care vor fi prezenţi virtual - aşa că, dacă avem mai mulţi invitaţi care vin din SUA, Marea Britanie şi alte regiuni, avem de asemenea şi nişte oaspeţi speciali ale căror prezentări vor fi proiectate pe viu din toate colţurile lumii. Mai mult, delegaţii virtuali vor avea posibilitatea să vizioneze conferinţa în timp real de oriunde atâta timp cât au o conexiune la internet.

Ideea de la care porneşte Young Markets este de a fi cât mai inovatoare posibil atât din punct de vedere al modului în care priveşte oportunităţile şi viitorul, cât şi al modului în care abordează utilizarea tehnologiei în cadrul con­ferinţelor.

Reporter: Este "Young Markets" prima dumneavoastră conferinţă?

Patrick Young: Este prima conferinţă din seria "Young Markets", dar înaintea ei eu am fost implicat activ în organizarea de conferinţe, prin conducerile a diverse asociaţii profesionale şi de asemenea un eveniment în Monaco, acum câţiva ani, sub patronajul Prinţului Albert.

Reporter: Ce fel de oportunităţi vor fi reprezentate la "Young Markets"?

Patrick Young: Ei bine, avem o serie de concepte interesante cu privire la noi fonduri şi aşa mai departe cu burse noi extrem de interesante, cum ar fi de exemplu una care va tranzacţiona nanomateriale, - o bursă care este în avangarda ştiinţei! O altă temă la conferinţa din acest an este strângerea de fonduri pentru IMM-uri. Acest segment are o popularitate în creştere şi rămâne într-adevăr o idee care mă fascinează, aşa cum am prezentat în planul meu pentru SIBEX anul trecut.

Reporter: Ce părere aveţi despre situaţia curentă de la SIBEX?

Patrick Young: În mod evident, este un lucru foarte trist că SIBEX nu a reuşit deloc să se dezvolte în anul anterior şi că piaţa a trecut pe pierdere.

Reporter: Ar putea fi acesta sfârşitul pentru SIBEX?

Patrick Young: Ar putea fi, dar nu e prea târziu. Deşi pot să înţeleg că acţionarii au dreptate să fie foarte preocupaţi de situaţia curentă. Bursa are nevoie de o restructurare semnificativă pentru a-şi reduce costurile şi a-şi concentra activităţile.

Trăim cu adevărat într-o lume a oportunităţilor şi rămân ferm convins că SIBEX ar putea fi o companie extrem de profitabilă dar are nevoie de o schimbare de concepţii şi de o echipă de conducere care ar putea să-i deschidă calea spre viitor. Sper sincer că SIBEX poate prospera şi este cu adevărat o tragedie că bursa din Sibiu a făcut un asemenea mare pas înapoi în ultimul an.

Într-un final, oportunitatea pentru pieţele de capital din România şi din regiunea înconjurătoare este enormă şi există şanse enorme pentru SIBEX să prospere cu conducătorii potriviţi. Problema nu este competiţia cu BVB, ci mai degrabă de a ajuta SIBEX-ul independent să adauge valoare în cele mai coerente moduri posibile - şi nu voi înceta să repet că există o mulţime de oportunităţi pentru o firmă compactă care este flexibilă şi concentrată pe viitor.

La momentul actual, sunt un acţionar foarte modest şi înţeleg nemulţumirea acţionarilor care au văzut cum succesul companiei a avut de suferit în ultimul an, datorită scăderii profitabilităţii.

Reporter: Deci sunteţi în continuare optimist cu privire la România şi la regiune?

Patrick Young: Cred cu pasiune în noua Europă şi România are o oportunitate enormă de a prospera. Există foarte multe probleme structurale privind dezvoltarea din regiune şi capitalul va juca întotdeauna un rol cheie în această dezvoltare, de aceea mi-am dorit ca participanţii la conferinţă să aibă o ocazie de a vedea ţara cu ocazia vizitei lor la Young Markets, şi chiar dacă există multe probleme care să fie depăşite, există totuşi şi mari oportunităţi pentru toate naţiunile din Noua Europă.

Reporter: Aţi părăsit SIBEX după ce aţi lucrat pentru scurt timp acolo în decursul lui 2011, aţi fost ocupat de atunci?

Patrick Young: Am fost în permanenţă activ, oferind consiliere investitorilor instituţionali din cadrul burselor şi ultimele 12 luni au fost agitate. Tocmai am părăsit fondul privat de investiţii căruia îi ofeream consultanţă în Balcani, deoarece se află în proces de exit, şi de asemenea m-am alăturat Consiliului de Administraţie European al Liquidnet şi voi avea în curând şi alte numiri interesante în businessul de informaţii. Am călătorit mult şi totul a fost foarte interesant, inclusiv prezentarea de depoziţii în faţa comitetului ECON al UE în ianuarie. De fapt, am fost atât de ocupat încât nu am reuşit să termin cartea pe care plănuiesc de mult să o scriu.

Reporter: Aţi menţionat Liquidnet. Despre ce este vorba?

Patrick Young: Liquidnet este cea mai mare reţea instituţională de tranzacţionare care conectează peste 700 dintre administratorii de active de top din lume, conectându-i la oportunităţi de tranzacţionare din peste 40 de pieţe de pe tot globul. Este de fapt un fel de bursă care tranzacţionează pachete mari de acţiuni pentru investitori de mari dimensiuni.

Domnul Patrick L. Young este Director Executiv al societăţii de consultanţă DV Advisors, are o experienţă de peste 20 ani în pieţele financiare, ocupă o poziţie de top-management în cadrul unei instituţii financiare internaţionale de renume şi este un experimentat trader de instrumente financiare derivate. Domnul Young este director al Liquidnet Europe şi al unui fond private equity cu investiţii în Balcani şi Comunitatea Statelor Independente.

Domnia sa a fost Preşedintele fondator al Global Financial Services Centre Conference şi deţine o expertiză semnificativă în centre financiare şi în dezvoltarea acestora.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Irlandezul e un profesionist si ar fi putut face treaba la Sibex. Dar romanasii au simtit ca pierd ciolanul...Si uite asa a ajuns fosta BMFMS un oscior. Multumim Sima, esti un ....mare amator.

    1. asta are interdictie in elvetia,ia intrebati-l ce a 'coafat' pe acolo de l-au exilat

      Sima, tu esti?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb