Congresele reunite ale PMP şi UNPR au aprobat în unanimitate fuziunea

Ziarul BURSA #Politică / 20 iulie 2016

PMP (Sursă foto: Facebook)

PMP (Sursă foto: Facebook)

Actualizare 19:19 Valeriu Steriu: "Traian Băsescu este de astăzi propunerea de premier a PMP"

Traian Băsescu este propunerea partidului pentru postul de premier după alegerile generale din toamnă, a afirmat astăzi preşedintele executiv al partidului Valeriu Steriu.

"Traian Băsescu a spus că ar fi cel mai bun premier şi într-adevăr este în clipa de faţă prima propunere a PMP, este normal să fie aşa. Vom avea cu siguranţă întâi de scris un program de guvernare şi acest lucru ni l-am propus imediat ce terminăm paşii aceştia de aşezare, va urma un program de guvernare. PMP va genera nu doar un premier, va genera propuneri pentru toate posturile de miniştri", a declarat Steriu, potrivit unor surse din presă.

Steriu a precizat că Băsescu are toate competenţele necesare pentru a fi premier, dar că prioritatea partidului este să obţină un scor suficient de bun la alegeri pentru a intra în Parlament.

"Ne propunem să luăm peste 15% la alegerile din toamnă. Cred că şi putem pentru că avem structurile necesare, ne unim echipele şi vom avea cu siguranţă toate elementele necesare pentru a arăta românilor că o a treia variantă este mai bună decât cele pe care le-au tot votat de-a lungul anilor", a mai spus Steriu.

(S.A.)

----------

Actualizare 16:08 Băsescu: "Fuziunea PMP - UNPR va genera o a treia forţă politică"

Fuziunea PMP - UNPR va genera o a treia forţă politică, alături de PSD şi PNL, ceea ce va duce la consolidarea capacităţii democratice a Parlamentului, a afirmat astăzi liderul PMP, Traian Băsescu.

"În urma deciziilor noastre de astăzi, apare o a treia forţă politică, consistentă în teritoriu şi care are perspectiva obţinerii unui scor foarte bun în alegerile legislative. Acest lucru va însemna consolidarea capacităţii democratice a Parlamentului României, pentru că deciziile nu se vor mai juca între Modrogan şi Kiseleff, ci deciziile vor trebui să treacă şi prin Nicolae Iorga", a declarat Băsescu, după votul de fuziune prin absorbţie a UNPR cu PMP, potrivit unor surse din media.

Liderul PMP a mai arătat că, în urma fuziunii, s-au obţinut o serie de "rezultate pragmatice".

"PMP a obţinut 1.320 de consilieri locali, UNPR a obţinut 1.200 de consilieri locali, ceea ce înseamnă că împreună am depăşit 2.500 de consilieri locali, PMP a obţinut 18 mandate de primar, UNPR a obţinut 26 de primari, deci împreună avem 44 de primari, consilieri judeţeni - PMP a obţinut 37 de consilieri judeţeni, UNPR - 14, împreună avem 51 de consilieri judeţeni. Şi, în sfârşit, vicepreşedinţi de consilii judeţene, PMP are şapte vicepreşedinţi cu UNPR împreună facem opt vicepreşedinţi", a adăugat Băsescu.

(S.A.)

-----------

Actualizare 15:42 Traian Băsescu: "Cel mai bun profil de premier sunt eu"

Traian Băsescu, liderul PMP, a afirmat astăzi că ar avea cel mai bun profil de premier, întrebat dacă este acord cu declaraţia lui Valeriu Steriu care spus că l-ar putea susţine pe Cioloş pentru un nou mandat.

"Pot fi de acord cu orice, dar cel mai bun profil de premier sunt eu", a răspuns Traian Băsescu, după congresul prin care UNPR a fost absorbită de PMP.

Întrebat dacă şi-ar dori să fie premier, Traian Băsescu a afirmat: "Mi-aţi spus de profil şi atunci v-am spus", transmit surse din media.

Fostul şef al statului a mai declarat, după fuziunea cu UNPR, că obiectivul partidului pentru alegerile parlamentare din toamnă este obţinerea a 15-20% din voturile românilor.

"Obiectivul este între 15 şi 20 procente pentru toamnă", a precizat Băsescu.

Acesta le-a transmis delegaţilor prezenţi la congres că priorităţile noului partidului ţin de o lege nouă a sănătăţii, depusă de PMP încă din 2015 în Parlament.

"În iarna lui 2012 această lege a scos oameni în stradă la Bucureşti. Şi în 2012 era târziu să modernizăm sistemul de sănătate, dar pentru că se refuză cu obstinaţie, deprecierea sistemului de sănătate va continua", a spus Băsescu. Un alt obiectiv trebuie să fie educaţia, adică revenirea la forma iniţială a legii educaţiei elaborată de comisia condusă de Mircea Miclea.

(S.A.)

----------

Actualizare 14:40

Congresele extraordinare reunite ale PMP şi UNPR au aprobat astăzi în unanimitate protocolul privind fuziunea prin absorbţie a celor două partide.

Anterior, în cadrul Congresului PMP, s-a votat modificarea statutului partidului în vederea măririi numărului de membri ai conducerii centrale cu o funcţie de preşedinte executiv şi două de prim-vicepreşedinte, informează surse din presă.

(G.F.)

--------

Actualizare 14:30

Congresul extraordinar al Partidului Mişcarea Populară (PMP), care se desfăşoară astăzi la Palatul Parlamentului în prezenţa a peste 2.200 de delegaţi, a validat fuziunea prin absorbţie cu Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR).

În cadrul Congresului se va modifica şi Statutul PMP în vederea măririi numărului de membri ai conducerii centrale cu o funcţie de preşedinte executiv şi două de prim-vicepreşedinte, pecizează surse din presă.

-------

Preşedintele UNPR: "PMP ne-a oferit respect şi este principalul motiv pentru care ne unim forţele"

Partidul Mişcarea Populară ne-a oferit respect şi acesta a fost principalul motiv pentru care ne unim forţele, a declarat astăzi preşedintele UNPR, Valeriu Steriu, la Conferinţa extraordinară a Uniunii Naţionale pentru Progresul României.

"Mi-aş fi dorit ca munca şi seriozitatea noastră să fie răsplătite aşa cum merită pe deplin, mi-aş fi dorit ca şi aliaţii şi partenerii noştri să fi fost măcar pe jumătate atât de sinceri şi de oneşti şi de deschişi faţă de noi cum am fost noi faţă de ei. Mi-aş fi dorit ca în politică să conteze puterea cuvântului dat, ca bărbăţia şi onoarea să nu fie doar lozinci bune de spus la televizor, dar ultima perioadă mi-a arătat că în politica românească sunt foarte puţini bărbaţi adevăraţi", a afirmat Steriu, la Conferinţa extraordinară a UNPR, desfăşurată astăzi la Palatul Parlamentului, informează surse din presă.

El a menţionat că, săptămâna trecută, Comitetul Executiv Naţional a validat fuziunea cu Partidul Mişcarea Populară.

"Motivul pentru care s-a săvârşit acest lucru este că nici PSD, nici PNL nu au oferit respectul pe care UNPR îl merită. Nu pot, cu conştiinţa împăcată, să accept o variantă politică în care dvs, forţa UNPR, să nu primiţi respectul cuvenit. Nu pot, cu conştiinţa împăcată, să accept varianta de fuziune a PSD care spune - facem fuziune în termenii noştri şi noi alegem ce oameni păstrăm, ce oameni dăm afară din partid. Nu pot spune, cu conştiinţa împăcată, să accept neseriozitatea PNL care una spune şi alta face peste o oră. UNPR nu stă după nimeni şi nici la cheremul nimănui, este un partid care are tăria şi bărbăţia de a sta pe picioarele sale. Nu stăm cu mâna întinsă la nimeni şi nu cerem favoruri la nimeni, cerem doar respect. PMP ne-a oferit acest respect şi acesta a fost principalul motiv pentru care ne unim forţele", a precizat Valeriu Steriu.

El a adăugat că PMP şi UNPR sunt împreună două partide de 15 - 20%, cu oameni demni şi curajoşi, iar fuziunea celor două formaţiuni se face în termeni de unu la unu, în care se vor împărţi poverile în mod egal şi vor da aproape o sută de parlamentari în toamnă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Securitatea se arunca in lupta politica. Ce rahati vorbitori si umblatori!, serviti poporului de Securitate.

    Securitatea ar fi bine sa-si vada de treburile ei. 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb