Consiliul Concurenţei analizează preluarea Telemobil de către Cosmote

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 16 iulie 2009

Consiliul Concurenţei analizează concentrarea economică realizată de către Cosmote Mobile Telecommunications, prin dobândirea controlului unic asupra SC Telemobil.

Autoritatea de concurenţă analizează operaţiunea de concentrare economică din punctul de vedere al posibilelor efecte anticoncurenţiale, în conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrărilor economice. O decizie cu privire la aceasta operaţiune urmează a fi luată, conform prevederilor legale, în termen de 30 de zile de la data la care notificarea este considerată efectivă.

Conform dispoziţiilor legale în vigoare sunt supuse controlului şi trebuie notificate Consiliului Concurenţei, pentru analiza compatibilităţii lor cu un mediu concurenţial normal, operaţiunile de concentrare economică ce depăşesc pragurile valorice prevăzute de lege. Acestea sunt îndeplinite dacă cifra de afaceri cumulată a agenţilor economici implicaţi într-o operaţiune de concentrare economică depăşeşte echivalentul în lei a 10 milioane euro şi există cel puţin doi agenţi economici implicaţi în operaţiune care să realizeze pe teritoriul României, fiecare în parte, o cifră de afaceri mai mare decât echivalentul în lei a patru milioane euro.

Atât Cosmote cât şi Telemobil sunt prezente în România pe piaţa serviciilor de comunicaţii electronice.

Cosmote este o societate grecească, membră a grupului, şi unic controlată de Helennic Telecommunications Organization (OTE). Cosmote deţine în România, împreună cu Romtelecom SA (la rândul său unic controlat de OTE), furnizorul de servicii de telecomunicaţii. Cosmote mai deţine controlul asupra grupului Germanos specializat în vânzări cu amănuntul. În România, Germanos Telecom România este operatorul unei reţele de distribuţie, care comercializează în special produse şi servicii Cosmote, precum şi terminale şi accesorii.

Grupul elen OTE, furnizor internaţional de servicii complete de comunicaţii, din anul 2008 se află sub control unic al Deutsche Telekom (printr-o participaţie de aproximativ 25 la sută din capitalul social al OTE şi un contract al acţionarilor cu Republica Elenă care deţine aproximativ 25 la sută din capitalul social al OTE).

Telemobil este controlat de către Zapp (România) B.V. Olanda, care face parte din grupul Saudi Oger Ltd. din Arabia Saudită.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb