CONSILIUL CONCURENŢEI: CEZ Distribuţie s-a angajat să nu restricţioneze accesul consumatorilor la reţea

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 4 iulie 2014

CEZ Distribuţie s-a angajat să nu restricţioneze accesul consumatorilor la reţea

Consiliul Concurenţei a anunţat, ieri, că va supune dezbaterii publice propunerile de angajamente formulate de CEZ Distribuţie SA privind eliminarea restricţionării accesului la reţea, în cadrul investigaţiei privind un posibil abuz de poziţie dominantă.

Investigaţia a fost declanşată în 2011, ca urmare a plângerii depuse de Electrica Muntenia Nord SA, în calitatea sa de furnizor de energie electrică pentru consumatorul eligibil Eurospaţial SRL. Autoritatea de concurenţă a analizat comportamentul SC CEZ Distribuţie SA în relaţia cu clienţii săi noncasnici, atât în ceea ce priveşte activitatea de distribuţie, cât şi relaţia contractuală, arată un comunicat remis redacţiei.

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, a declarat: "Pe parcursul acestei investigaţii, ne-am exprimat îngrijorările referitoare la restricţionarea accesului furnizorilor la reţea şi la lipsa de transparenţă faţă de consumator. Ne-am consultat şi cu ANRE (reglementatorul pieţei de energie) pentru a ne asigura că angajamentele propuse de CEZ sunt în concordanţă cu cadrul de reglementare în domeniul energiei. Aceste angajamente reprezintă un pas important în adoptarea unor norme care, pe de-o parte să protejeze consumatorii de practicile abuzive, iar pe de altă parte să ofere companiilor posibilitatea recuperării unor eventuale creanţe".

Prin propunerea de angajamente, CEZ doreşte să elimine îngrijorările de natură concurenţială ce au condus la declanşarea investigaţiei, a precizat domnia sa. După analiza observaţiilor formulate de către terţi, Consiliul Concurenţei poate solicita modificarea propunerilor şi poate decide acceptarea sau respingerea angajamentelor.

În cazul în care angajamentele sunt acceptate, vor fi monitorizate pe o perioadă stabilită prin decizie a Consiliului Concurenţei, verificarea îndeplinirii acestora fiind realizată de autoritatea de concurenţă sau de către un mandatar desemnat în acest sens. În cazul neîndeplinirii angajamentelor, compania poate fi sancţionată cu amendă de până la 10% din cifra de afaceri.

Pe parcursul procedurii, Consiliul Concurenţei poate redeschide la cerere sau din oficiu investigaţia, dacă se constată anumite nereguli.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb