Recent numitul CEO se va alătura echipei Delta cu scopul de a poziţiona compania drept lider fără concurenţă din punct de vedere al serviciilor, performanţei operaţionale şi al capacitatii financiare
Consiliul de directori l-a numit pe Ed Bastian în funcţia de preşedinte şi Chief Financial Officer
Consiliul director al Delta Air Lines (NYSE: DAL) a anunţat numirea
lui Richard H. Anderson în funcţia de Chief Executive Officer (CEO) al companiei, succedându-i astfel lui Gerald Grinstein, care s-a retras din activitatea profesională. Odată cu preluarea acestui post, Anderson aduce cu el o experienţă unică, având în vedere faptul că a ocupat posturi importante în mai multe corporaţii americane, inclusiv postul de vicepreşedinte executiv al UnitedHealth Group, CEO al Northwest Airlines, vicepreşedinte al departamentului de resurse umane şi deputy general counsel în cadrul Continental Airlines, iar cel mai recent post ocupat a fost acela de membru al consiliului director al Delta. Anderson îşi va prelua atribuţiile şi funcţia la 1 septembrie anul acesta.
"După o căutare dificilă, Consiliul a ajuns la concluzia că Richard Anderson posedă combinaţia potrivită de capabilităţi de conducere, aptitudini strategice, experienţă internaţională şi informaţii solide din domeniu de care compania are nevoie pentru a face faţă provocărilor industriei şi a putea profita de pe urma oportunităţilor", a declarat Daniel A. Carp, preşedinte al Consiliului Director al Delta.
"Foarte bine calificat şi cu un trecut profesional excelent în această industrie extrem de competitivă, Richard deţine abilitatea de face faţă presiunilor din industria aeriană cu inovaţie şi o atenţie de neclintit la nevoile clienţilor. El aduce putere suplimentară echipei de conducere foarte talentate a companiei Delta şi are un sentiment de admiraţie profundă faţă de angajaţii companiei, care în urma procesului de restructurare, a devenit o companiei aeriană competitivă", a mai afirmat Carp.
Anderson (52 de ani) are peste 20 de ani de experienţă în industria aeriană şi va deveni al 8-lea CEO al Delta, în istoria de 78 de ani a companiei.
"Angajaţii Delta au realizări extraordinare şi o adevărată pasiune pentru nivelul performant al serviciilor acordate clienţilor, fapt recunoscut în industrie. Sunt onorat să accept provocarea de a conduce această companie legendară într-un viitor foarte promiţător", a declarat Anderson. "Având în vedere strategia deja aplicată, care oferă o platformă dinamică pentru creşterea şi succesul companiei, aştept cu nerăbdare să lucrez alături de profesioniştii Delta pentru a face din această companie liderul de nedisputat în domeniul serviciilor oferite clienţilor, performanţelor operaţionale, puterii şi stabilităţii financiare", a subliniat noul CEO.
"În săptămânile care vor urma îmi voi petrece cea mai mare parte a timpului ascultând oamenii Delta, pentru a învăţa astfel cum putem îmbunătăţi nivelul serviciilor acordate clienţilor şi cum ne putem transforma compania într-un loc şi mai bun în care să muncim. Susţinută de produse şi servicii premiate, compania Delta are o serie de servicii deosebite destinate clienţilor săi şi aştept cu nerăbdare să mă alătur celor 48.000 de angajaţi dedicaţi pe care compania îi are în lumea întreagă şi împreună să facem totul pentru a rămâne compania aeriană preferată de clienţii noştri", a subliniat Anderson.
Odată cu numirea lui Anderson, Gerald Grinstein, 75 de ani, se va retrage efectiv din poziţia de CEO şi de membru al Consiliului Director la 1 septembrie 2007, punând astfel capăt celor 20 de ani petrecuţi ca director al Delta.
"A fost un privilegiu pentru mine să servesc această companie şi cei mai extraordinari oameni din istorie", a declarat Grinstein. "Îl cunosc pe Richard de foarte multă vreme. Este un concurent de temut, bun cunoscător al industriei aviatice, dar mai ales un conducător care înţelege foarte bine legătura strânsă dintre gradul de mulţumire a clienţilor şi întrunirea angajamentelor noastre în domeniul serviciilor. El are o experienţă foarte bogată în zone ca Orientul Îndepărtat şi Asia, regiuni care se numără printre viitoarele oportunităţi de creştere pe care le va fructifica Delta. Judecata matură şi profesionalismul său transformă contribuţia sa într-una extrem de importantă pentru conducerea companiei Delta, care a trecut prin numeroase experienţe", a mai afirmat Grinstein.
Odată cu numirea lui Anderson, Consiliul Director a anunţat promovarea lui H. Bastian din postul de Chief Financial Officer în cel de preşedinte şi CFO, subordonat direct lui Anderson.
"Richard Anderson este un adevărat profesionist, cu o experienţă demonstrată", a declarat Bastian. "Aştept cu interes să lucrez cu Richard şi am convingerea că ne vom poziţiona compania într-un viitor mai stabil şi puternic", a subliniat el.
Odată cu preluarea acestui post, Anderson aduce în cadrul Delta o mare experienţă de conducere la cele mai înalte nivele în industria aviatică, ca şi în alte corporaţii. Penultima sa funcţie a fost cea de vicepreşedinte executiv al UnitedHealth Group şi preşedinte al UnitedHealth"s Commercial Markets Group. Înainte de a se alătura UnitedHealth, Anderson a activate timp de 14 ani în cadrul Northwest Airlines, unde a deţinut funcţiile de vicepreşedinte şi deputy general cousel, vicepreşedinte al departamentului de operaţiuni tehnice şi de relaţii cu aeroporturile, vicepreşedinte executiv şi CFO, şi cea de CEO din 2001 până în 2004. Înainte de a se alătura echipei Northwest, în 1990, Anderson a activat în calitate de consilier intern în cadrul Continental Airlines, unde ulterior a fost promovat în posturi ca preşedinte al departamentului de resurse umane si deputy general counsel. Anderson mai deţine şi funcţiile de membru al Consiliului Director al Cargill Inc. şi Medtronic Inc.
Richard Anderson este licenţiat al Universităţii din Houston şi este doctorand în drept al Colegiului South Texas of Law. El şi soţia sa, Susan, se vor muta la Atlanta în această toamnă.
# # #
Delta Air Lines (OTC:DALRQ) oferă mai multe curse comerciale decât oricare altă companie aeriana prin Delta şi Delta Connection, către 307 destinaţii din 52 de ţări. Cu cele peste 60 de rute internaţionale incluse în planul de zbor anul trecut, Delta este compania aeriana americana cu cea mai rapida dezvoltare internaţionala şi este lider prin cele 31 de zboruri transatlantice. Din America Latina până în Caraibe, Delta oferă peste 600 de zboruri pe săptămână către 58 de destinaţii. Alianţele de marketing ale Delta permit clienţilor să câştige şi să folosească puncte SkyMiles în mai mult de 14.000 de zboruri oferite de SkyTeam şi alţi parteneri. Delta este membru fondator al SkyTeam, o alianţă aeriana globala, care oferă clienţilor zboruri şi servicii în lumea întreagă. În cadrul parteneriatelor SkyTeam, Delta oferă zboruri către 456 de destinaţii în 100 de ţări. Clienţii Delta pot face rezervări, printa şi verifica orarul zborurilor pe pagina de internet a companiei: www.delta.com.
Informaţii suplimentare disponibile:
Informaţii suplimentare referitoare la numirea unui nou CEO Delta Air Lines - inclusiv clipuri video şi audio cu Richard Anderson şi Gerald Grinstein - pot fi găsite la secţiunea newsroom de pe media.delta.com şi prin satelit la următoarele coordonate:
Feed date: Marţi, 21 august 2007
Feed time:5-6 p.m. EDT
AMC 2 KU Digital
Transponder 3 Channel A9
9MHZ
Uplink 14046.5 Horizontal
Downlink 11746.5 Vertical
Carrier Access 1-877-358-2263
Declaraţii anticipative:
Declaraţiile conţinute de acest comunicat de presă, care nu sunt date istorice, inclusiv informaţii privind estimările, aşteptările, credinţele, intenţiile, prognozele sau strategiile pentru viitor, pot fi considerate "declaraţii anticipative", conform definiţiei acestora din Private Securieties Litigation Reform Act din 1995. Toate declaraţiile anticipative implică un număr de riscuri şi improbabilităţi care ar putea face în aşa fel încât rezultatele înregistrate să fie diferite din punct de vedere material de prognoze, estimări, credinţe, intenţii, proiecţii şi strategii reflectate în sau sugerate de declaraţiile anticipative.
Aceste riscuri şi incertitudini includ, dar nu sunt limitate, la costul combustibilului necesar aparatelor, impactului pe care nivelul nostru de îndatorare îl va avea asupra operaţiunilor nostre financiare şi operaţionale şi asupra abilităţii nostre de a face alte datorii adiţionale; restricţiile impuse de contractele noastre financiare asupra operaţiunilor nostre financiare şi de afaceri; condiţiilor de muncă; intreruperilor şi întreruperilor întervenite în activitate la unul dintre aeroporturile de pe care operăm; creşterii dependenţei noastre faţă de tehnologie în cadrul activităţilor nostre; abiţităţii nostre de a ne motiva echipa de management şi angajaţii cheie; abilităţii operatorilor noştri de carduri de a-şi lua măsuri de precauţie suplimentare în anumite circumstanţe; efectelor atacurilor teroriste; şi condiţiilor competitive din industria aeriană. Informaţii suplimentare referitoare la riscurile şi incertitudinile care ar putea provoca diferenţe între rezultatele actuale şi declaraţiile anticipative se află în declaraţiile depuse de compania Delta la Securities and Exchange Commission, inclusiv în Raportul Anual, la capitolul 10-k, referitoare la anul fiscal care s-a încheiat la 31 decembrie 2006 şi Raportul Trimestrial, capitolul 10-Q, cu informaţii referitoare la tripestrul care s-a încheiat la 30 iunie 2007. Infiormaţiile ar trebui interpretate cu prudenţă şi fără a acorda o relevanţă foarte mare declaraţiilor anticipative ale Delta, care reprezintă consideraţiile Delta referitoare strict la data de 21 august 2007, şi pe care Delta nu internţionează să le modifice.