Consiliul Naţional al Tinerilor din România: 300 de tineri aduc domeniul tineretului pe agenda publică

E.D.
Comunicate de presă / 3 noiembrie 2014

Forumul Tinerilor din România, organizează între 20-23 noiembrie, la Bucureşti, primul Consiliu Naţional al Tinerilor din România, eveniment care va reuni 300 de tineri din întreaga ţară, arată un comunicat remis redacţiei.

Prin intermediul acestui Consiliu, Forumul Tinerilor din România, Ministerul Tineretului şi Sportului, Blocul Naţional Sindical - Organizaţia de Tineret şi Consiliul Naţional al Elevilor îşi propun ca timp de 3 zile să creeze un spaţiu dedicat dezbaterilor între tineri, organizaţii neguvernamentale de tineret şi factori de decizie relevanţi pentru tematica de tineret.

Vor fi selectaţi să participe la Consiliu 300 de tineri cu vârsta între 14-35 de ani, din toate cele 8 euro-regiuni de dezvoltare ale României.

Agenda evenimentului va fi structurată pe 5 domenii de discuţie, respectiv: Dialogul Structurat cu tinerii: perspectivă naţională şi europeană; Educaţie pentru România; Dezvoltarea spiritului antreprenorial în rândul tinerilor; Turismul pentru tinerii europeni; Sportul pentru tineri - calea către un stil de viaţă sănătos.

Formul Tinerilor din România, cu asistenţa financiară a Ministerului Tineretului şi Sportului, va acoperi cheltuielile aferente participării (masă şi cazare).

"Forumul Tinerilor din România promovează dialogul între cei mai importanţi actori sociali şi implicarea tinerilor în procesul de luare a deciziilor referitor la politicile de tineret. Prin organizarea Consiliului ne-am propus să dezvoltăm în România un cadru deschis dezbaterilor şi schimbului de idei în rândul tinerilor, care să fie bazat pe evidenţe şi pe nevoile reale ale acestora", declară Radu Petrariu, Preşedintele Forumului Tinerilor din România.

"Tinerii, în momentul de faţă, sunt unul dintre principalele grupuri vulnerabile în faţa crizei financiare mondiale. Pentru a ne reprezenta membrii şi pentru a fi capabili să oferim soluţii la problemele cu care se confruntă tinerii este nevoie de o implicare consistentă a tinerilor în politicile publice care au consecinţe directe asupra lor. Nevoia de a avea un loc de muncă, un nivel al veniturilor decent, acces la avuţia naţională, un sistem educaţional eficient şi servicii publice sunt chestiuni care constituie o preocupare în rândul tinerilor, iar prin intermediul Consiliului vrem să ne facem auziţi, vrem să arătăm că ne pasă de viitorul nostru şi de viitorul ţării noastre", declară Florian Marin, Preşedintele Organizaţiei de Tineret a Blocului Naţional Sindical.

Forumul Tinerilor din România reprezintă platforma naţională în domeniul tineretului ce reuneşte 155 de organizaţii din ţară. Viziunea Forumului este o lume în care tinerii îşi pot atinge întregul potenţial, iar prin organizaţiile neguvernamentale încurajăm, susţinem şi reprezentăm tinerii din România.

Organizaţia de Tineret a Blocului Naţional Sindical reprezintă componenta de tineret a Sindicatului, care promovează şi susţine drepturile şi interesele specifice tinerilor în conformitate cu legislaţia naţională şi cea internaţională, precum şi implicarea tinerilor în activităţile sindicale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

07 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9770
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5425
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2961
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9374
Gram de aur (XAU)Gram de aur387.6905

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb