"Consim" Petroşani va amenaja Ansamblul Monumental Brîncuşi din Tîrgu Jiu

Oleg Cojocaru
Ziarul BURSA #Cultură / 9 aprilie 2004

Ministerul Culturii a încredinţat societăţii "Consim" din Petroşani sarcina ame-najării peisagis-tice a Ansamblului Monumental Brîncuşi din Tîrgu Jiu. Potrivit contractului semnat de minister cu "Consim", costul amenajării peisagistice a celor două loturi de lucrări licitate se ridică la peste 23,8 miliarde de lei. Proiectul de amenajare a Ansamblului Brîncuşi include parcurile Municipal şi Coloanei, în care societatea "Consim" urmează să realizeze lucrări de amenajare teren şi pavimente, vegetaţie, iluminat şi mobilier urban.

Din cele 23,8 miliarde de lei, suma de 598 milioane de lei reprezintă provizioane pentru prima etapă a lucrărilor. Pentru executarea etapei a doua, minis-terul şi firma "Consim" vor semna un act adiţional de suplimentare a preţului de contract cu suma de 18,8 miliarde de lei, în funcţie de asigurarea fondurilor necesare. Contractul dintre cele două părţi a fost semnat la sfîrşitul lunii martie.

Tot în această perioadă structurile subordonate Ministerului Culturii au încredinţat trei lucrări în valoare totală de peste 5,7 miliarde de lei. Este vorba de reabilitarea Casei Istorice Bucureşti ("Casă de Tîrgoveţ") din Capitală, amenajarea Mu-zeului Bastionul de Sud din incinta Cetăţii Viscri (judeţul Braşov) şi amenajarea Centrului de Informare pentru Turişti (etapa a II-a) din satul Viscri (Braşov).

Lucrările de reabilitare şi conservare a "Casei de Tîrgoveţ" din Bucureşti vor fi realizate de firma "Conteam" SRL din Capitală. Pentru acest proiect Minis-terul Culturii a disponibilizat suma de 2,84 miliarde de lei.

Amenajarea muzeului în Bas-tionul de Sud din incinta Cetăţii Viscri (din satul Viscri, judeţul Braşov) va fi realizată de firma "Atlas Cons" SRL din Sibiu. Lucrările au un buget asigurat de minister în valoare de 1,573 miliarde de lei. Aceeaşi firmă a contractat şi lucrările de amenajare a Centrului de Informare pentru Turişti din satul Viscri. Costul acestor lucrări se ridică 1,66 miliarde de lei.

Toate proiectele sînt finanţate dintr-un credit acordat Guvernului României de către Banca Internaţională pentru Reconstruc-ţie şi Dezvoltare semnat la Washington pe 23 decembrie 2003.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb