Constantin Frăţilă a fost revocat din Consiliul de Supraveghere al SIF Transilvania

A.C.
Piaţa de Capital / 11 august 2014

Constantin Frăţilă a fost revocat din Consiliul de Supraveghere al SIF Transilvania

Actualizare 17:55 AGOA respinge pornirea acţiunii în răspundere împotriva lui Fercală

Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor (AGOA) respinge pornirea acţiunii în răspundere împotriva lui Mihai Fercală, Preşedinte Executiv/Director General, pentru activităţi desfăşurate în calitate de membru al Directoratului şi se aprobă revocarea lui Constantin Frăţilă din funcţia de membru al Consiliului de Supraveghere, potrivit unui raport curent remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Acţionarii SIF3 au respins aplicarea metodei votului cumulativ pentru alegerea membrlor Consiliului de Supraveghere, solicitată de un grup de acţionari cu deţineri de 5,02%. De asemenea, aceştia au respins drept criteriu de alegere a membrilor Consiliului vârsta cea mai mică a candidatului dintre cei care obţin acelaşi număr de voturi cumulate, exprimate de acelaşi număr de acţionari.

Totodată, în cadrul AGOA s-a respins contractul de administrare pentru membrii Consiliului de Supraveghere.

În cadrul AGEA se respinge completarea şi modificarea actului constitutiv al societăţii în forma propusă în convocatorul şedinţei.

Acţionarii au respins ca "administratorii şi directorii societăţilor din portofoliu, în care SIF Transilvania este acţionar majoritar, să fie demişi de drept dacă nu realizează profitul aprobat prin B.V.C", potrivit raportului curent remis BVB.

Totodată, se respinge ca administratorii şi directorii societăţilor din portofoliu, în care SIF3 este acţionar majoritar, "să nu primească nicio formă de indemnizaţie suplimentară sau de premiere pentru realizările unui exerciţiu financiar dacă, în exerciţiul financiar respectiv, se înregistrează o scădere a activului net faţă de exerciţiul financiar precedent".

--------

Acţionarii SIF Transilvania (SIF3) l-au revocat astăzi din Consiliul de Supraveghere (CS) al societăţii pe omul de afaceri Constantin Frăţilă, cu 93% din voturi, şi au respins propunerile acestuia de modificare a actelor constituţionale ale SIF şi cererea de revocare a CS.

"Astăzi s-au derulat la SIF Transilvania Adunarea Generală Ordinară şi Adunarea Generală Extraordinară a acţionarilor, la cererea grupului Frăţilă. În AGA au fost respinse acţiunile propuse de Frăţilă, printre care pornirrea acţiunii de răspundere împotriva mea şi revocarea CS şi alegerea unui nou consiliu", a declarat Mihai Fercală, preşedinte al Directoratului şi directorul general al SIF Transilvania.

El a adăugat că acţionarii au hotărât cu 93% din voturi revocarea lui Constantin Frăţilă din funcţia de membru al Consiliului de Supraveghere.

Fercală a menţionat că AGEA a respins şi o altă propunere a lui Frăţilă, respectiv aceea de modificare a actelor constitutive ale SIF Transilvania.

"Totul a rămas nemodificat, doar că domnul Frăţilă nu mai este în Consiliul de Supraveghere şi a rămas simplu acţionar", a mai spus Mihai Fercală.

Opt persoane şi-au depus candidatura pentru Consiliul de Supraveghere (CS) al SIF Transilvania (SIF3) înainte de AGA, alături de cei şapte membri ai CS actual candidând şi Gabriela Alexe, o apropiată a omului de afaceri Constantin Frăţilă, aflat într-o dispută cu conducerea societăţii.

Frăţilă este implicat încă din 2011 într-o dispută cu mai multe persoane din conducerea SIF Transilvania.

Revocarea CS şi alegerea unui nou Consiliu a fost introdusă pe ordinea de zi a AGA de luni de către Frăţilă, care a cerut, totodată, tragerea la răspundere a directorului general al SIF Transilvania, Mihai Fercală. Un grup de acţionari a propus, pe ordinea de zi a aceeaşi AGA, revocarea lui Frăţilă din CS.

Tot la solicitarea fostului arbitru a fost convocată, pentru aceeaşi dată, şi AGEA SIF Transilvania, Frăţilă cerând reducerea remuneraţiilor şi bonusurilor pentru conducerea companiei.

Mihai Fercală a declarat pentru Ziarul Bursa că Frăţilă nu a participat la vot, acesta luând buletinele de vot şi părăsind sala.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Trăiască dinozaurii comunisti in frunte cu Fportocala

    Apropo....s-au scumpit la....m...ile :) 

    Se pare ca este adevarata zicala ” cine sapa groapa altuia...... ”,domnul Fratila a reusit sa se faca de ras cu un rusinos 93% pentru revocarea sa. Din pacate cu o floare nu se face primavara,insa este un inceput.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb