Contractul de prestări servicii încheiat între "Petrom" şi "Petromservice" nu afectează concurenţa

Ziarul BURSA #Companii #Bunuri Industriale / 30 decembrie 2005

Consiliul Concurenţei a finalizat analiza cu privire la Contractul privind prestarea de servicii încheiat între "Petrom" SA Bucureşti şi "Petromservice" SA Bucureşti, avînd ca obiect prestarea de servicii legate de domeniul petrolier, respectiv reparaţii sonde, mentenanţă şi alte servicii.

Analiza s-a realizat în baza cererii părţilor semnatare ale contractului de a beneficia de certificarea neintervenţiei Consiliului Concurenţei, în baza Legii concurenţei nr.21/1996, republicată. Perioada de valabilitate a contractului este de şapte ani. Obiectul principal al contractului este reprezentat de prestarea de către SC "Petromservice" SA Bucureşti a următoarelor categorii de servicii pentru SC "Petrom" SA Bucureşti: reparaţii sonde, mentenanţă şi alte servicii (servicii de operare, servicii de foraj, servicii de trans-port, reparaţii drumuri ş.a.).

Conform prevederilor contractului, plata serviciilor de reparaţii sonde se va face la tarife care se vor negocia în fiecare an de către părţi.

Prin contract se stipulează că activitatea de mentenanţă va fi prestată cu profesionalism, prin reducerea costurilor, implementarea unor noi tehnologii şi reducerea personalului alocat acestei activităţi.

Serviciile de foraj, serviciile de operare, de transport persoane, materiale, ţiţei şi slam petrolier, precum şi cele de furnizare apă, oxigen şi azot, şi serviciile de reparaţii drumuri şi diverse confecţii metalice vor fi prestate cu condiţia ca SC "Petromservice" SA să ofere preţuri şi calitate competitive cu ofertele existente pe piaţă.

Contractul reprezintă o structură complexă, care include prestarea de servicii, închirierea de active şi modernizarea anumitor active, vînzarea acestora către Petromservice, precum şi unele prevederi de reorganizare şi restructurare, necesare pentru creşterea eficienţei. Totodată, contractul urmăreşte eficientizarea activităţii şi îndeplinirea standardelor de calitate din domeniul serviciilor conexe extracţiei petrolului. Clauzele de exclusivitate sînt grevate de îndeplinirea unor condiţii de competitivitate existente sau care pot apărea pe piaţa serviciilor angajate prin contract, iar cotele de piaţă obţinute de SC Petromservice SA prin acest contract nu se modifică şi nu sînt de natură a-i crea o poziţie dominantă.

Conform procedurii, la data de 7 decembrie, pe site-ul Consiliului Concurenţei a fost postat un rezumat al cazului în vederea obţinerii observaţiilor şi punctelor de vedere de la agenţii economici terţi, care ar fi putut fi afectaţi de un asemenea contract, în legătură cu modul în care contractul analizat ar putea avea implicaţii asupra mediului concurenţial. Nici un agent economic nu şi-a exprimat punctul de vedere în acest sens.

Punerea în aplicare a contractului nu va modifica situaţia concurenţială existentă în prezent pe pieţele relevante analizate, prin urmare acesta nu va afecta mediul concurenţial normal existent pe aceste pieţe. În aceste condiţii, prin Decizia nr.231/27.12.2005 a fost certificată neintervenţia Consiliului Concurenţei cu privire la contractul încheiat între SC Petrom SA Bucureşti şi SC Petromservice SA Bucureşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb