Contre pe axa Oprescu - CGMB

PETRE BARAC
Ziarul BURSA #Companii #Administraţie / 30 ianuarie 2015

Contre pe axa Oprescu - CGMB

Primarul acuză: "Consilierii nu vor să aprobe proiectele de pe ordinea de zi"

Consilierii: "Proiectele ne vin prea târziu şi nu avem timp să le analizăm"

Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, a convocat ieri şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) şi a propus pe ordinea de zi un număr de 56 de proiecte.

Deşi era programată să înceapă la ora 13, şedinţa propriu-zisă a început cu o întârziere de peste o oră, întrucât consilierii generali s-au poticnit la semnarea condicii de prezenţă şi nu păreau prea dornici să îşi ocupe locurile în sală. În cel mai pur stil românesc, şedinţa a debutat cu o pauză. Primul consilier care a luat cuvântul a fost Cornel Pieptea (PNL), domnia sa solicitând o "pauză de consultări cu colegii". Deşi a stârnit câteva nemulţumiri în sală, propunerea consilierului Pieptea a fost supusă votului, fiind aprobată de majoritatea celor 41 de consilieri prezenţi, cu 3 voturi "împotrivă" şi 5 abţineri. În consecinţă, preşedintele şedinţei Ramiro Angelescu a acordat o pauză de şapte minute, numai că, din câte se pare, consilierii au pierdut noţiunea timpului şi au revenit în sală după mai bine de 20 de minute.

După reluarea şedinţei, consilierul Silviu Văduva s-a plâns că proiectele de pe ordinea de zi a şedinţelor CGMB nu sunt prezentate în timp util, iar consilierii nu au timp să le analizeze înainte să îşi dea acordul pentru aprobarea lor: "Din păcate, suntem în aceeaşi situaţie ca la începutul mandatelor noastre. Toate proiectele ne vin prea târziu ca să mai avem timp să le studiem, să le analizăm. Avem nevoie de cel puţin 5 zile sau de câteva săptămâni. Aşa prevede legea. Suntem puşi în situaţia să ţinem comisii de specialitate în aceeaşi zi în care avem şi şedinţele de consiliu. Nu se poate lucra aşa!".

Primarul Sorin Oprescu a replicat: "Domnule consilier, am pus de 8 ori pe masa CGMB proiectul privind salubrizarea în municipiul Bucureşti. De 8 ori, domnule consilier! De 8 ori l-aţi discutat în comisiile dumneavoastră şi cred că aţi avut timp să-l studiaţi".

În plus, edilul Capitalei a menţionat şi proiectul privind activităţile de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare: "De 6 ori v-am pus proiectul pe masă şi nu l-aţi aprobat, domnilor consilieri. Aveţi vreo indicaţie politică să lăsaţi şobolanii liberi pe stradă? Este pentru ultima dată când voi pune pe ordinea de zi a CGMB acest proiect".

Pe de altă parte, consilierul Cornel Pieptea l-a contrazis pe Sorin Oprescu, spunând că face o confuzie între proiecte: "Domnule primar, proiectele despre care vorbiţi sunt pentru prima dată pe ordinea de zi a Consiliului General. Înainte de aprobare, avem nevoie să primim proiectele în termenul prevăzut de lege, adică cel puţin 5 zile ca să avem timp să le studiem şi să le dezbatem".

Domnul Pieptea a declarat că, atât timp cât Primăria nu va respecta prevederile legale privind furnizarea proiectelor pentru analiza şi dezbaterea în cadrul comisiilor de specialitate, grupul PNL din Consiliul General al Municipiului Bucureşti nu va accepta proiectele de pe ordinea de zi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb