COOPERARE ROMÂNO-BULGARĂ: 30 de milioane de euro disponibili până pe 15 martie 2016 pentru noi cereri de finanţare

Ioana Dogaru
Fonduri Europene / 20 octombrie 2015

Fonduri europene nerambursabile în valoare de 30,4 de milioane de euro sunt disponibile pentru noi proiecte de cooperare româno-bulgară, potrivitunui comunicat de presă MDRAP. Este vorba despre cel de al doilea apel de proiecte pentru Axa Prioritară 4 ("O regiune calificată şi incluzivă") şi Axa Prioritară 5 ("O regiune eficientă") a Programului de cooperare transfrontalieră Interreg V-A România-Bulgaria (2014-2020).

Cererile de finanţare se pot depune până la data de 15 martie 2016. Ghidul Aplicantului poate fi descarcat din site-ul programului.

Apelul fost lansat joi, 15 octombrie a.c., în cadrul Comitetului de Monitorizare al Programului. Tot joi au fost aprobate primele 36 de proiecte soft, cu o valoare totală de aproximativ 25 de milioane de euro, selectate spre finanţare după primul apel de proiecte, menţionează sursa citată. Lista proiectelor selectate este disponibilă în site-ul programului.

Cu ocazia acestei reuniuni Comitetul de Monitorizare a luat şi alte decizii importante privind implementarea, cum ar fi aprobarea Planului de evaluare al Programului.

Programul de cooperare transfrontalieră Interreg V-A România-Bulgaria, gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) în calitate de Autoritate de Management, a fost adoptat de Comisia Europeană (CE) pe 12 februarie 2015 şi are un buget de 258,4 milioane de euro, din care 215,7 milioane de euro din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR). Aria eligibilă este formată din 7 judeţe din România (Constanţa, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi) şi 8 districte din Bulgaria (Vidin, Vratsa, Montana, Pleven, Veliko Tarnovo, Ruse, Silistra, Dobrich).

Cele 5 axe prioritare (cu excepţia celei de asistenţă tehnică) finanţează proiecte în domeniul transportului durabil, protecţiei mediului, promovării adaptării la schimbările climatice, prevenirii şi managementului riscurilor, promovării ocupării forţei de muncă şi consolidării capacităţii instituţionale a autorităţilor publice şi a actorilor relevanţi din aria eligibilă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb