Corina Fugaru, EFdeN: "Generaţiile care vin din urmă înţeleg mai bine decât adulţii conceptul de sustenabilitate"

Sabin S. Brandiburu
Ziarul BURSA #Companii #Mediu / 22 octombrie

Corina Fugaru, EFdeN: "Generaţiile care vin din urmă înţeleg mai bine decât adulţii conceptul de sustenabilitate"

Tinerii şi generaţiile care vin din urmă înţeleg şi îşi asumă mult mai bine decât adulţii conceptul de sustenabilitate, deoarece aceştia au o deschidere mai amplă către educaţia în domeniu, afirmă Corina Fugaru, Board Member în cadrul EFdeN.

"De 12 ani de când există EFdeN, am fost susţinuţi de companii. EFdeN a fost fondată pentru a participa la cea mai mare competiţie de case solare şi tehnologii integrate. Acum 12 ani, sustenabilitatea în România nu era atât de cunoscută ca astăzi, iar noi, proaspăt absolvenţi, am avut încredere că putem aduce sustenabilitatea mai aproape de fiecare om din România şi am observat că oamenii care s-au format la noi s-au dus către mediul de business şi au contribuit la dezvoltarea sustenabilităţii în România şi, astfel, ne-am dus mai departe cu educaţia de sustenabilitate şi suntem foarte surprinşi să observăm că generaţiile care vin din urmă au sustenabilitatea în ADN şi înţeleg acest concept mult mai bine decât adulţii", a spus aceasta.

Corina Fugaru a anunţat lansarea de către EFdeN a proiectului European Institute for Sustainability, menit să formeze experţi în sustenabilitate şi cu ajutorul căruia oamenii pot dobândi competenţe care să îmbunătăţească implementarea conceptului de sustenabilitate la nivel de companii.

"EFdeN a lansat, în urmă cu câteva săptămâni, proiectul numit European Institute for Sustainability în cadrul căruia dorim să facem formarea de sustenabilitate într-un cadru complementar universităţilor, axându-ne pe liderii de companii care vor să adopte sustenabilitatea. Prin intermediul acestui proiect, oamenii pot deprinde competenţe care să ducă mai departe către o direcţie de colaborare şi strategie şi să poată interveni la nivelul companiilor, deoarece, după cum ştim, responsabilii de sustenabilitate din companii sunt destul de izolaţi iar aceşti oameni au nevoie de susţinere pentru a putea duce sustenabilitatea la nivel organizaţional" a declarat reprezentanul EFdeN.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Parca suntem in Epoca de Aur....

    Noi in anul 2000, cand nu vom mai fi copii...

    Da ei nu poluează, trăiesc pe spinarea părinților și bunicilor! Mai arunca ei câte o sticlă, o țigară dar nu produc nimic!

    1. corect ! :)

      dar sunt tari in lozinci !! 

    Spre norocul generatiilor viitoare tot mai multi "tineri" prefera din lipsa banilor sa tina un animal de companie decat sa creasca un copil.....dar care o sa aiba un efect devastator peste cateva decenii. Deja infrastructura construita si "nevoile de baza" sunt atat de mari incat nu se mai poate vorbi de sustenabilitate. Mai demult am citit un artcol in care sa calculat ca consumam deja cu aproximativ 50% mai mult decat producem, efectiv pamantul nu poate neutraliza efectele produse de activitatiile oamenilor. Traim pe o planeta cu resurse finite, dar consumam de parca resursele ar fi infinite.

    Care tineret intelege mai bine sustenabilitatea? care porta hainele un sezon, schimba telefoanele anual, este transportat la scoala sí antrenamente cu masina, saptamanal merge sa-si reumple unghile false, nu circula pe jos sau cu transportul in comun, nu gateste sí comanda mizeria de mancare care este lipsita de nutrienti sí este plina de chimicale, etc.?

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9732
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5955
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3022
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9656
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.8823

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ccib.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb