CORPORATE WATCH

F.A.
Ziarul BURSA #Companii / 21 aprilie 2010

MINIMAX DISCOUNT: Creşteri ale vânzărilor de 51,95%

Compania miniMAX DIS-COUNT a înregistrat în primul trimestru din 2010 o cifră de afaceri totală de 50,560,892 RON. Cu o reţea naţională ce numără în prezent 31 de unităţi, magazinele au realizat totodată vânzări mai mari cu 51,95% faţă de anul anterior.

Rainer Exel, Director General şi acţionar în cadrul miniMAX DISCOUNT, a declarat: "Comparativ cu aceleaşi suprafeţe existente şi în 2009, numai în luna martie, magazinele au înregistrat vânzări în creştere cu 23,61%, excluzând expansiunea, ceea ce arată trend-ul ascendent pe care se află miniMAX DISCOUNT". Reţeaua miniMAX numără în prezent 31 de unităţi. Administraţia centrală a companiei se află în Bucureşti, unde dispune de un depozit de 15.000 mp. (C.I.)

SABMILLER: Volumul de bere vândut în România a scăzut cu 13%

Volumul de bere vândut de SABMiller în România a scăzut organic cu 13% în anul fiscal 2009-2010, încheiat pe 31 martie, comparativ cu intervalul similar al anului fiscal anterior, însă grupul a înregistrat cea mai mare cotă de pe piaţa locală. "În România, am preluat poziţia de lider în privinţa cotei de piaţă în timpul anului, însă volumele comercializate au scăzut cu 13%", se arată într-un comunicat al SABMiller, citat de Mediafax. În Europa, vânzările de bere s-au diminuat organic, în volum, cu 5% în anul fiscal 2009-2010, evoluţia reflectând mediul economic dificil din regiune şi creşterea taxelor în anumite state. Volumele au scăzut cu 3% în Polonia, iar în Cehia şi Rusia s-au redus cu 5%.

SABMiller este prezent pe piaţa românească prin intermediul companiei Ursus Breweries, care deţine patru unităţi de producere a berii la Timişoara, Cluj-Napoca, Buzău şi Braşov. Totodată, grupul a achiziţionat în ianuarie 2009, prin Ursus Breweries, producătorul Bere Azuga.

AUTOITALIA: 100 de maşini Abarth vândute în primul an de la lansarea pe piaţa românească

Importatorul AutoItalia şi-a propus să vândă 100 de maşini Abarth în primul an de la lansarea în România, a declarat, ieri, şeful reţelei de dealeri din cadrul companiei, Cristi Milea, la deschiderea primului showroom al mărcii italiene pe piaţa locală, potrivit Mediafax. Importatorul auto a deschis, ieri, prima reprezentanţă Arbath în România, iar showroom-ul, care va găzdui şi mărcile Maseratti şi Alfa Romeo, a presupus o investiţie totală de 500.000 euro. Milea a precizat că la momentul deschiderii reprezentanţei, AutoItalia avea recepţionate patru comenzi pentru Arbath, modelul 500. În România vor fi aduse modelele de stradă Abarth 500, Punto Evo, 695 şi variantele de raliu 500 Assetto Corse - Trofeo, 500 Rally - N Group, Abarth 500 Rally - R3T Group şi Arbath 695 Tributo Ferrari . Preţurile Abarth 500 pornesc de la 17.500 euro, cu TVA, iar preţurile orientative pentru modelele de raliu 500 Assetto Corse şi Arbath 695 Tributo Ferrari sunt 35.000 euro, respectiv 45.000 euro.

FONDURI EUROPENE: Finanţare pentru 55 de proiecte IT&C în valoare de 41,5 milioane de lei

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) a propus pentru finanţare un număr de 55 proiecte în valoare de 41,5 milioane de lei, urmând ca, după obţinerea acordului de finanţare de la autoritatea de management, să înceapă contractarea acestora, a anunţat instituţia. Valoarea totală a fondurilor nerambursabile se ridică la 20,3 milioane lei. "Cele 55 de proiecte fac parte din Programul Operaţional Sectorial < Creşterea Competitivităţii Economice > 2007-2013 (POS CCE), Axa prioritară III - Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor (TIC) pentru sectoarele privat şi public, Domeniul Major de Intervenţie 3 < Dezvoltarea e-economiei >, Operaţiunea 3.3.1 - < Sprijin pentru sisteme TIC integrate şi alte aplicaţii electronice pentru afaceri >", se arată într-un comunicat al MCSI. În conformitate cu prevederile ghidului solicitantului pentru operaţiunea 3.3.1, numărul proiectelor depuse a ajuns la 145, dintre care 105 sunt în etapa de evaluare tehnico-financiară. Operaţiunea 3.3.1 permite implementarea sau extinderea sistemelor de tip ERP (Enterprise Resource Planning), pentru relaţii cu clienţii (CRM - Customer Relationship Management) sau pentru introducerea sistemelor informatice de analiză economică şi suport decizional (business intelligent systems) şi pentru managementul informaţiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb