CORPORATE WATCH

F.A.
Ziarul BURSA #Companii / 26 mai 2010

PSC: Construcţiile nu reprezintă o prioritate în 2010 nici pentru stat, nici pentru privaţi

Piaţa construcţiilor continuă să scadă, iar în acest an investiţiile în acest sector nu mai reprezintă o prioritate nici pentru mediul privat nici pentru stat, care a limitat alocarea fondurilor doar pentru proiectele "absolut necesare", potrivit Patronatului Societăţilor din Construcţii (PSC), citat de Mediafax. "E clar că în acest an construcţiile nu sunt o prioritate. (...) Investiţiile nu mai reprezintă o prioritate în domeniul privat, iar statul se limitează la cele absolut necesare", a declarat Cristian Erbaşu, preşedintele PSC şi acţionar la grupul Erbaşu, cu activităţi în principal în domeniul construcţiilor. El a afirmat că în această perioadă dificilă pentru piaţa de profil patronii fac eforturi "să menţină companiile în viaţă", iar statul trebuie să evite creşterea impozitelor. "Deşi în prima fază ar aduce mai mulţi bani la buget, o asemenea măsură ar conduce la falimente, la creşterea şomajului şi la scăderea puterii de cumpărare. Prin urmare, pe termen mediu vor scădea din nou încasările la buget, iar inflaţia crescută va aduce noi scumpiri, chiar şi în domeniul construcţiilor", a spus Erbaşu.

O altă opţiune este căutarea de proiecte în afara României, în zona Asiei sau Africii. "În ţară, proiectele cofinanţate de UE sunt cele mai importante, cele mai sigure, dar şi cu exigenţele cele mai ridicate", a adăugat reprezentantul patronatului.

"Rezultatele din trimestrele II şi III ne vor arăta tendinţele din construcţii, însă este evident că anul ăsta, din cauza austerităţii, piaţa construcţiilor a stopat", susţine Erbaşu.

Pentru ca piaţa să aibă o evoluţie mai bună în 2011, autorităţile vor trebui să restructureze cât mai rapid cheltuielile bugetare, să diminueze piaţa neagră, iar fondurile pentru investiţii să fie orientate către proiectele cu efect rapid în economie.

Astfel, în 2011 sectorul infrastructurii ar trebui să fie prioritar pentru investiţiile publice din piaţa construcţiilor, a precizat omul de afaceri.

SIEMENS ENTERPRISE COMMUNICATIONS: Directorul general a preluat firma pentru 200.000 euro

"Siemens Enterprise Communications", integrator de sisteme în telecomunicaţii, parte a grupului Siemens, a cesionat toate părţile sociale deţinute la reprezentanţa din România directorului general al acesteia, Andrei Pietruschevici-Bălan, pentru suma de 200.000 euro (827.600 lei). În urma cesiunii celor 157 de părţi sociale, fiecare cu valoare nominală de 211 lei, Andrei Pietruschevici-Bălan a devenit asociat unic al integratorului de sisteme în telecomunicaţii. "În urma cesiunii menţionate (...) Siemens Enterprise Communications GmbH nu va mai deţine poziţia de asociat în societate (Siemens Enterprise Communications S.R.L. - n.r.)", se arată în anunţul companiei, citat de Mediafax. Preţul plătit a fost de 25 de ori peste valoarea capitalului social al companiei, de 33.127 lei.

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, denumirea companiei a fost schimbată în Enterprise Business Systems.

Siemens Enterprise Communications, societate cu răspundere limitată, a fost înfiinţată în decembrie 2006. Compania a avut în 2008 afaceri de 29,28 milioane lei (7,95 milioane euro) şi un profit de 1,6 milioane lei (peste 434.000 euro). Personalul număra 72 de angajaţi.

MEDLIFE: IFC ar putea finanţa cu 10 milioane de euro mai multe proiecte

International Finance Corporation (IFC), parte a Grupului Banca Mondială, ar putea acorda MedLife o finanţare de zece milioane euro pentru investiţii de 20 milioane euro în mai multe proiecte care vor fi derulate până în 2013, printre care al doilea spital privat anunţat de companie în Bucureşti. MedLife intenţionează să investească circa 20 milioane euro în perioada 2010-2013 pentru a-şi extinde operaţiunile din România prin construirea celui de-al doilea spital al companiei în Bucureşti, cu 120 de paturi, prin adăugarea la portofoliu a şapte hyperclinici (două în Bucureşti şi cinci în alte oraşe din ţară) şi a două laboratoare situate în afara Bucureştiului, dar şi prin achiziţionarea unor clinici de tratament în ambulatoriu, laboratoare şi spitale mai mici în afara Capitalei, se arată într-un anunţ afişat pe site-ul IFC. Board-ul IFC va analiza proiectele MedLife pe 24 iunie.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei, Mihail Marcu, a anunţat în luna aprilie că MedLife intenţionează să deschidă în 2011 al doilea spital privat din Bucureşti, investiţie estimată între 15-25 milioane de euro, care urma să fie finanţată din fonduri proprii şi credite. MedLife a inaugurat primul spital privat în Bucureşti în ianuarie 2007, în zona Griviţa.

MedLife mai deţine patru hyperclinici, cinci laboratoare proprii de analize, 28 de centre medicale generaliste, cinci centre cu specializare unică şi colaborări cu peste 110 de clinici medicale partenere din toată ţara. Compania are în plan deschiderea în acest an a încă două hiperclinici, una în Bucureşti şi una în Cluj-Napoca, şi vizează ca până în 2014 să ajungă la o reţea de 20-24 de unităţi la nivel naţional. De asemenea, MedLife vrea să mai deschidă alte patru-cinci spitale generaliste în ţară.

Reprezentanţii MedLife au precizat că pentru 2010 au un buget de investiţii de 15 milioane euro, pentru dezvoltare şi extindere.

Totodată, compania se află în discuţii avansate cu trei-patru operatori de profil pentru achiziţii. Pentru 2010, compania vizează o cifră de afaceri de 31-32 milioane euro, în creştere cu circa 20%, ritm similar celui din 2009. Acţionarii furnizorului de servicii medicale private MedLife, familia Marcu şi IFC, au vândut la sfârşitul anului trecut 36,25% din titluri fondului privat SGAM Eastern Europe, controlat de băncile franceze Credite Agricole şi Societe Generale, tranzacţie estimată la peste 20 milioane euro. Familia Marcu deţine în continuare pachetul majoritar, res-pectiv 51%, iar IFC are 12,75%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb