COSMOTE Romania: Evolutie record a numarului de clienti si performante financiare in crestere in primul trimestru al anului curent

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 25 mai 2007

COSMOTE Romania a ajuns la o cota de piata de cca 10% la finele primului trimestru al anului 2007, in urma unei cresteri record a bazei de clienti, cand operatorul a inregistrat 633.420 de noi utilizatori, dintre care 12% utilizatori de servicii cu abonament. Compania a anuntat in aprilie 2007 depasirea pragului de 2 milioane de utilizatori, inregistrand 1 milion de clienti noi in numai 4 luni de zile. COSMOTE Romania a avut cea mai importanta evolutie a numarului de clienti din cadrul Grupului COSMOTE, contribuind in proportie de peste 60% la numarul de noi utilizatori castigati de Grup in primul trimestru al anului. In prezent, Grupul COSMOTE are peste 12.2 clienti la nivel regional, in cele 5 tari in care desfasoara operatiuni.

Aproape 50% din noii clienti inregistrati de COSMOTE Romania in primul trimestru al anului 2007 s-au alaturat prin GERMANOS, cel mai puternic lant de distributie telecom din regiune achizitionat anul trecut de catre Grupul COSMOTE. Initiativele creative si inovatoare de marketing ale companiei, impreuna cu suportul celei mai puternice retele de distributie la nivel national, continua sa dea rezultate exceptionale in ceea ce priveste o expansiune rapida a bazei de utilizatori.

Rezultatele financiare pentru primul trimestru al anului 2007 arata ca veniturile s-au ridicat la 27.4 milioane euro, in crestere cu 350% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand compania a inregistrat venituri de 6.1 milioane euro. Mai mult, rezultatele inregistrate indica o crestere graduala a veniturilor in fiecare trimestru. Evolutia financiara pozitiva indica o valoare a EBITDA in crestere cu 14.2% fata de primul trimestru al anului 2006, atingand -10.5 milioane euro. Pierderile nete sunt in scadere, ajungand la -18.6 milioane euro.

Blended ARPU (venitul mediu per utilizator servicii cartela si abonament) la nivelul primului trimestru a ramas stabil la 5.8 euro, avand in vedere ca veniturile ce provin de la noii clienti nu se reflecta in rezultatele anuntate.

Sumarul rezultatelor financiare pentru COSMOTE Romania in trimestrul 1 al anului 2007 vs. trimestrul 1 al anului 2006 (ianuarie - martie):

(Cifrele reprezintă mil. euro, neauditate)

Q1-2007

Q1-2006

Δ

(crestere procentuala)

Venituri27.46.1350.9%

EBITDA-10.5-12.314.2%

Venit net-18.6-19.12.4%

"Rezultatele inregistrate in primul trimestru al anului au depasit estimarile initiale, iar bugetul de investitii se incadreaza in planul initial, ceea ce ne face increzatori ca ne vom atinge obiectivele stabilite", declara Antonis Kerastaris, Chief Financial Officer al COSMOTE Romania.

Din totalul cheltuielilor de capital ale Grupului, care s-au ridicat la 106 milioane euro in primul trimestru al anului, cca 43 de milioane euro au fost directionate catre COSMOTE Romania, care isi continua investitiile pentru a mari capacitatea retelei si a extinde aria de acoperire (in prezent, COSMOTE Romania ofera acoperire de 95% din populatie). Compania isi va continua planul de investitii de 500 milioane de euro pentru primii trei ani de operatiuni in Romania.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb