COTAR amână protestul planificat pentru 2 noiembrie

Andrei Stan
Companii / 1 noiembrie 2016

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) a anunţat, într-un comunicat trimis Redacţiei, că amână protestul anunţat pentru data de 2 noiembrie 2016, după discuţiile avute ieri cu reprezentanţii Guvernului.

La discuţii au participat vicepremierii Vasile Dâncu şi Costin Borc, alături de Paul Gheorghiu, şeful Cancelariei Primului Ministru. Mitingul de protest avea ca principală revendicare stoparea "pirateriei" în transportul rutier de persoane, iar Guvernul s-a arătat deschis la găsirea unei soluţii, precizează reprezentanţii transportatorilor.

COTAR menţionează: "În urma primei runde de discuţii s-a luat hotărârea ca în şedinţa de guvern care va avea loc mâine (miercuri n.r.), să se discute cu miniştrii Finanţelor, Interne, Transporturi problemele legate de activitatea neautorizată (piraterie) în transportul rutier, impactul produs asupra bugetului adus prin frauda fiscală făcută de aceştia, urmând să se ia o decizie la nivel de Guvern. (...). Această stare de fapt s-ar fi putut rezolva din vară, când a fost dată OUG pentru portbagajul taxiurilor. Atunci COTAR a cerut includerea în OUG a unor reglementări privind eliminarea pirateriei din transportul rutier de persoane, însă Ministerul Transporturilor nu a vrut să ţină cont, cu toate că propunerea ar fi trebuit să vina din partea lor ţinând cont de plângerile transportatorilor de persoane".

Reprezentanţii COTAR mai spun că pirateria în transportul de persoane a devenit "o activitate tolerată şi nesancţionată de autorităţile române".

Aceştia adaugă: "Lipsa de implicare a autorităţilor române a permis, în decursul ultimilor ani, dezvoltarea unui fenomen al transportului regulat de persoane fără licenţă, în mod ilegal, dar nesancţionat, cu orare afişate şi staţii de preluare a clienţilor, în mod clar stabilite. Astfel de firme care desfăşoară activităţi ilegale au ajuns să-şi promoveze serviciile şi prin reclame şi spoturi publicitare: «Peste 40.000 de clienţi şi mai mult de 2.000.000 Km anual parcurşi în siguranţă ne recomandă ca cea mai bună şi sigură companie de transport». Lipsesc din această prezentare două cuvinte cheie, care ar trebui să preocupe serios autorităţile române: ilegal şi evazionist".

Potrivit transportatorilor, Legea taximetriei conţine în mod deliberat formulări evazive şi incomplete, pentru a permite "grupurilor de interese apropiate unor oameni politici" să profite de o legislaţie lacunară şi făcută cu dedicaţie. Această lege a fost modificată astfel încât să le permită unor clienţi politici să desfăşoare activităţi de taxi în alte localităţi, în afara zonei în care taximetriştii au licenţă de funcţionare.

Reprezentanţii COTAR susţin că în prezent sunt mii de taxiuri cu licenţă în localităţile din jurul Bucureştiului, dar care, în realitate îşi desfăşoară activitatea în Capitală.

"Noi nu cerem să dispară concurenţa de pe piaţă, ci să se autorizeze conform legislaţiei în vigoare, astfel vom avea o concurenţă legal autorizată. Legea românească trebuie să protejeze activităţile legale şi să găsească mijloace de descurajare a activităţilor ilegale. Dacă acest lucru nu se întâmplă, putem înţelege că diverşi parlamentari au iniţiative legislative care stimulează «ciubucăreala» în aceste activităţi, având, cel mai probabil, interese financiare în acest domeniu. Aşa s-ar putea explica existenţa legii Co-voiajării, a deputatului PSD Lucian Şova", a declarat Vasile Ştefănescu, preşedinte COTAR.

COTAR solicită, de asemenea, pentru utilizatorii de licenţe de taxi, dobândirea dreptului de propietate a licenţei de taxi, la cerere.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb