Cotaţia titlurilor "Flamingo" s-a înscris pe trend crescător

Andreea Negru
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #IT / 10 august 2005

Majorarea capitalului social şi distribuirea de cinci acţiuni gratuite la una deţinută au determinat încadrarea preţului titlurilor pe trend ascendent

Preţul de închidere al acţiunilor "Flamingo Internaţional" nu a înregistrat fluctuaţii importante în primele zece zile de la listare, variind între 2,3700 şi 2,4500 RON/acţiune. În ziua de 28 iulie, s-a atins preţul minim de 2,2600 RON/titlu.

Începînd cu data de 29 iulie, cotaţia acţiunilor "Flamingo" s-a înscris pe un trend puternic crescător, volumul a crescut, iar preţul de închidere s-a ajus-tat simţitor. Analiştii "Ieba Trust" sînt de părere că reducerea cotaţiei din primele zece zile de la listare se datorează structurii acţionariului acestuia şi profilul investitorilor care au subscris în cadrul IPO-ului. Aceştia susţin că, în cazul "Flamingo Internaţional", structura acţionariatului este destul de concentrată. Investitorii mici şi nu numai ei au avut oportunitatea de a investi în alte acţiuni, precum cele ale SIF-urilor, în special în primele zile ale perioadei de tranzacţionare ale acţiunilor "Flamingo", deoarece s-a aprobat prin Ordonanţă a Guvernului majorararea pragului maxim de deţinere a acţiunilor SIF pînă la 1%. Creşterea cotaţiei s-a înregis-trat începînd cu data de 29 iulie 2005, cînd Consiliul de Administraţie al "Flamingo Internaţional" a hotărît, convocarea Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor pentru data de 16 septembrie 2005, pentru toţi acţionarii înregistraţi în Registrul Acţionarilor la sfîrşitul zilei de 29 august 2005. Pe ordinea zi se află majorarea capitalului social de la 8.705.895,8 RON la valoarea de 52.235.374,8 RON. Acţionarii înregistraţi vor primi cu titlu gratuit 5 acţiuni nou emise pentru fiecare acţiune deţinută.

Vestea cea bună nu i-a lăsat pe investitori indiferenţi. Aceştia au achiziţionat titluri ale companiei de IT&C, astfel încît cotaţia acţiunilor a atins nivelul maxim de 2,5 şi preţul de închidere al primei zile a săptămînii.

Listarea companiei a fost realizată după aproximativ o lună de la încheierea subscrierii în cadrul ofertei publice primare iniţiale de vînzare de acţiuni (IPO). Un studiu elaborat de SSIF "Ieba Trust" relevă că preţul maxim din prima zi de lis-tare pentru acţiunile "Flamingo Internaţional" a fost de 2,7600 RON pe acţiune, iar cel minim de 2,3500 RON pe acţiune, ceea ce a determinat un randament cuprins între 2,17% şi 20,00%. Randamentul a fost calculat de analişti în raport cu preţul final din ofertă de 2,3000 RON pe acţiune. Preţul de închidere din prima zi a fost de 2,4200 RON pe acţiune, rezultînd un randament de 5,22%. "Totuşi, fără a lua în considerare perioada de imobilizare a disponibilităţilor, observăm o creştere redusă a preţului acţiunilor < Flamingo > în primele zece zile de la listare comparativ cu cele ale companiei < Vrancart >, respectiv < Broker >", sînt de părere specialiştii "Ieba Trust".

"Flamingo" a devenit distribuitor "Acer"

Flamingo Internaţional a devenit distribuitor oficial al produselor Acer. Începînd din aceas-tă lună produsele sînt comercializate atît prin reţeaua de distribuţie "Flamingo Distribution Center", cît şi în cea de retail. Prin acest parteneriat "Flamingo" şi-a mărit portofoliul cu produse, iar Acer va avea acoperire la nivelul întregii ţări prin reţeaua de magazine şi parteneri. Anul acesta "Flamingo" a mai semnat contracte similare cu "Hewlett-Packard", "Fujitsu-Siemens Computers", "IBM" şi "Olympus".

"Flamingo Internaţional" este societatea holding pentru "Grupul Flamingo", unul dintre cei mai importanţi jucători din industria de IT&C din ţară. "Flamingo" distribuie produse IT şi Consumer Electronics, dar şi proiectează şi produce calculatoare.

La sfîrşitul lunii iunie s-a încheiat oferta publică iniţială de acţiuni "Flamingo Internaţional". În urma acesteia s-a vîndut un volum de 19,55 milioane acţiuni (cu 15% mai mult decît volumul iniţial scos la vînzare), obţinîndu-se 12,5 milioane euro, sumă care va fi investită în proiectele de extindere a companiei: Future Shop, Flamingo Extensiv şi Intensiv, Future World, Retail International.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb