CreditAmanet: 5 avantaje ale investiţiilor în bijuterii din aur

S.B.
Miscellanea / 10 mai 2023

CreditAmanet: 5 avantaje ale investiţiilor în bijuterii din aur

În perioadele de incertitudine economică precum cea actuală, manifestată la nivel mondial, foarte mulţi oameni sunt preocupaţi de siguranţa economiilor şi alegerea celui mai sigur tip de investiţie. Şi, paradoxal, în epoca digitală a criptomonedelor, "bătrânul" aur se bucură în continuare de o mare popularitate. Este considerat o investiţie inspirată şi un mijloc de securizare a economiilor, mai ales în perioade de nesiguranţă economică şi inflaţie, chiar dacă randamentul său nu este unul spectaculos. Nu promite îmbogăţire peste noapte, dar nici nu se întâmplă să-şi piardă valoarea.

"Ca investiţie, bijuteriile din aur au trecut testul timpului. Sunt mii de ani de când acest metal este considerat o valoare care poate fi transmisă generaţiilor următoare sau valorificată la nevoie. Spre deosebire de alte investiţii, aurul rămâne unul dintre cele mai sigure active, mai ales în perioade de insecuritate economică", spune Cosmin Popovici, CEO CreditAmanet, important retailer de bijuterii noi din aur şi cel mai mare comerciant de produse de lux pre-owned din România.

Moştenite din generaţie în generaţie sau achiziţionate de-a lungul timpului, bijuteriile din aur sunt astăzi mult mai accesibile ca odinioară. Inelele, brăţările, cerceii purtaţi zilnic nu sunt doar accesorii care să completeze fericit vestimentaţia, ci pot fi şi o modalitate de a pune economiile la adăpost de devalorizare. Iată 5 avantaje ale investiţiilor în bijuterii din aur:

1. Investiţiile în bijuterii din aur sunt protejate de inflaţie

În România, la fel ca în multe alte ţări europene sau chiar de peste Ocean, în ultimii ani, inflaţia şi-a făcut serios simţite efectele. În unele state a depăşit pragul psihologic de 10%, iar prognozele pentru ţara noastră nu sunt nici ele dintre cele mai optimiste. Cu preţuri ale produselor alimentare în continuă creştere, într-un context general de incertitudini sociale, economice şi cu un război la graniţe, care este cea mai sigură metodă de protejare a economiilor? Investiţiile în bijuterii din aur reprezintă pentru foarte multe persoane una dintre cele mai sigure metode de securizare a finanţelor. Sunt o investiţie palpabilă, convenabilă şi mult mai sigură, mai ales în perioade dificile.

2. Bijuteriile din aur sunt uşor convertibile în lichidităţi şi au valoare recunoscută internaţional

Un alt avantaj al investiţiilor în aur este că poate fi oricând transformat rapid în bani lichizi, dacă apare această necesitate. Există pe piaţă o cerere mare de bijuterii din aur de calitate astfel încât vânzarea sau amanetarea lor nu este o problemă. Mai mult, având valoare recunoscută internaţional, pot fi transformate în orice tip de valută. "Investiţiile în bijuterii din aur au avantajul că îşi pot conserva şi chiar creşte valoarea iniţială şi totodată sunt o sursă independentă de lichidităţi - pot fi convertite în bani oricând e nevoie", spune CEO-ul CreditAmanet.

3. Investiţiile în aur, un pol de stabilitate

În perioadele dificile sau pline de incertitudini, aurul a fost considerat întotdeauna un adevărat refugiu. Când majoritatea invesţiilor riscă să îşi reducă valoarea, preţul aurului rămâne stabil sau poate chiar creşte, indiferent de condiţiile pieţei. Stabilitatea preţului aurului este unul dintre beneficiile importante ale acestui tip de investiţie. Este un mod eficient de protejare a economiilor şi de maximizare pe termen lung a profiturilor, mai ales dacă este vorba despre bijuterii de colecţie.

4. Sunt o bună moştenire de familie

Mare parte a românilor preferă să-şi ţină economiile "la saltea" sau în depozite bancare, deşi dobânzile mici nu încurajează foarte mult cea din urmă variantă. Cum poate fi menţinută valoarea iniţială a economiilor, mai ales a celor care se doresc transmise către copii sau nepoţi? Bijuteriile din aur sunt o bună moştenire de familie. Transmise din generaţie în generaţie, ele constituie o valoare financiară cu preţ apropiat sau mai mare decât cel iniţial, aceasta pe lângă valoarea emoţională. Aurul este un material rezistent, care nu se deteriorează uşor, iar ce e mai important, rezistă bine şi la condiţii economice neprielnice.

5. Chiar dacă le porţi zi de zi, valoarea lor creşte în timp

O investiţie într-un automobil, spre exemplu înseamnă din start asumarea faptului că, la un moment dat, va fi vândut în pierdere. Fiecare kilometru parcurs va scădea preţul de comercializare, din cauza uzurii acumulate. În cazul bijuteriilor din aur, situaţia este diametral opusă - sunt mai valoroase odată cu trecerea timpului. Poate părea un paradox, dar chiar dacă bijuteriile preferate sunt purtate zi de zi, pot fi amanetate sau vândute în profit, fără să-şi diminueze valoarea iniţială.

La ce să fii atent când investeşti în bijuterii din aur?

Unul dintre primele lucruri pe lista de verificat atunci când se doreşte realizarea unei investiţii în bijuterii din aur este verificarea reputaţiei retailerului. Acesta trebuie să poată garanta autenticitatea, calitatea şi provenienţa obiectelor pe care le comercializează. În ultimii ani, tot mai mulţi clienţi ai acestui segment au apelat la casele de amanet pentru achiziţia de bijuterii. În acest caz, este de asemenea important ca bijuteriile să poată fi verificate de echipe de experţi, mai ales dacă au încrustate şi pietre preţioase, spre exemplu diamante. "CreditAmanet oferă clienţilor săi siguranţa unor produse evaluate de profesionişti, de personal cu calificări interne şi internaţionale. Suntem cel mai important retailer de produse de lux pre-owned din România, dar în oferta noastră avem şi bijuterii noi. În general, preţurile de achiziţie competitive, modelele cu design deosebit, verificarea riguroasă de către echipele noastre de specialişti şi oportunitatea unor investiţii cu risc scăzut sunt motive care îndreaptă clienţii spre investiţiile în bijuterii din aur", mai spune Cosmin Popovici.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb