CREŞTERE DE 11,2% A EXPORTULUI DE MOBILĂ ÎN PRIMELE 5 LUNI Târgul de mobilă BIFE-SIM va găzdui 325 de companii din 11 ţări

V.B.
Companii #Construcţii / 5 septembrie 2014

Târgul de mobilă BIFE-SIM va găzdui 325 de companii din 11 ţări

Ediţia din acest an a târgului internaţional de mobilă, echipamente şi accesorii BIFE-SIM va avea loc între 10 şi 14 septembrie, la Romexpo, urmând să participe 325 de companii din România şi din alte 10 ţări, pe o suprafaţă expoziţională totală de 30.000 metri pătraţi, conform unui comunicat remis azi redacţiei.

Cătălin Trifu, director general Romexpo, a declarat: "Firmele, în număr de 325 în acest moment, provin în principal din România, dar şi din Bulgaria, China (iată: China, o prezenţă care tinde să devină permanentă la târgul nostru de mobilă, cel puţin privind ultimele ediţii), Danemarca, Germania, Italia, Republica Moldova, Polonia, Spania, Turcia şi Ucraina, iar suprafaţa de expunere totalizează peste 30.000 mp. În ceea ce priveşte dinamica târgului, înregistrăm o creştere cu 10% atât a numărului de expozanţi, cât şi a suprafeţei expoziţionale ocupate. Dintre companiile participante, este de menţionat faptul că 110 sunt producători români de mobilier".

La rândul său, Aurica Sereny, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Mobilă din România (APMR), a afirmat: "Industria de mobilă este un domeniu în dezvoltare, care a reuşit să depăşească perioada de criză. Anul trecut, producţia industrială a crescut cu 10,1%, iar în primele 5 luni ale acestui an a crescut cu 8,5%. A crescut, în acelaşi timp, exportul, anul trecut, cu 16,8%, anul acesta avem o creştere de 11,2%, calculată pe aceeaşi perioadă menţionată. Aş dori să menţionez că aceste cifre au fost înregistrate în conditiile în care - cunoaşteţi foarte bine - sunt reale probleme pe pieţele externe, şi mă refer aici în special la Rusia şi Ucraina".

Veşti bune vin şi de pe piaţa internă, unde au fost consemnate sporuri, a continuat Aurica Sereny: "2014 este primul an în care a început să crească consumul intern cu 7,4%, firme de prestigiu deschizându-şi în continuare magazine. Ne bucurăm că are loc o revenire a pieţei interne, pentru că trebuie să avem o structură corespunzătoare atât la export, cât şi pe piaţa internă".

BIFE-SIM 2014 este organizat de Romexpo şi co-organizat de Asociaţia Producătorilor de Mobilă din România, Camerele de Comerţ şi Industrie din România şi Euroexpo, conchide comunicatul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb