Acţiunile companiei de telecomunicaţii Digi Communications au înregistrat un randament de 4,03%, în raport cu moneda euro, în perioada 20 - 27 februarie 2024, situându-se astfel pe prima poziţie în topul celor mai mari creşteri ale acţiunilor BET şi BET-XT, de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în perioada avută în vedere.
Digi Communications a raportat ieri rezultatele preliminare aferente anului trecut, respectiv venituri consolidate de 1,69 miliarde de euro, în creştere cu 13% faţă de cele din anul 2022, în vreme ce EBITDA ajustată s-a ridicat la 592,7 milioane euro, cu 17% peste nivelul indicatorului din anul anterior. Pentru trimestrul al patrulea veniturile consolidate ale Digi s-au ridicat la 455,6 milioane de euro, cu 14% peste cele din aceeaşi perioadă a anului 2022, în vreme ce EBITDA ajustată a fost de 162,4 milioane euro, în creştere cu 21%.
Conform raportului companiei, anul trecut portofoliul Digi a depăşit 23,9 milioane de relaţii contractuale generatoare de venituri (RGU) în România, Spania şi Italia, reprezentând o creştere de 15% faţă de anul 2022.
Compania estimează pentru acest an extinderea activităţilor din Portugalia şi Belgia. "În Portugalia, entitatea locală se pregăteşte la nivel organizaţional pentru a demara furnizarea de servicii comerciale în 2024. În Belgia, Digi Communications Belgium şi InSky (Asocierea belgiană) au asigurate servicii de roaming naţional pentru o perioadă minimă de cinci ani şi s-au angajat să achiziţioneze aproximativ 400 de site-uri mobile în următorii patru ani. Asocierea belgiană deţine deja pachetul de spectru care a fost achiziţionat în timpul ultimei licitaţii, încheiate în iunie 2022", se menţionează în raport.
• Titlurile DIGI se află pe un trend ascendent din noiembrie anul trecut
Acţiunile Digi Communications au dezvoltat un trend ascendent din luna noiembrie a anului trecut, a cărui configuraţie regulată sugerează achiziţii constante de către investitorii instituţionali, în principal fonduri de pensii - cei mai importanţi actori ai BVB din zona de "buy-side".
La jumătatea lunii noiembrie 2023, analiştii Concorde Securities aveau o recomandare de "Cumpărare" pentru acţiunile DIGI, cu o ţintă de preţ de 47 lei, cu circa 17% peste cotaţia din acel moment, conform raportului publicat pe portalul BVB Research Hub.
Acţiunile DIGI au scăzut ieri cu 1,23%, la 48,2 lei pe unitate.
• Indici - BET- FI s-a depreciat cu 1,52%
Indicele BET, al celor mai lichide douăzeci de companii de la BVB cu excepţia SIF-urilor, s-a apreciat, în perioada 20 - 27 februarie 2024, cu 0,83%.
Indicele BET- FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), s-a depreciat cu 1,52%, în intervalul 20 - 27 februarie 2024. Indicele BET XT s-a apreciat cu 0,60% în perioada menţionată.
• Acţiuni - Compania Energopetrol pe prima poziţie în topul randamentelor de la BVB
Topul celor mai rentabile acţiuni de la BVB este condus, în intervalul 20 - 27 februarie 2024, de acţiunile Compania Energopetrol care au crescut cu 97,60%, în raport cu moneda euro. Pe locul al doilea se situează Societatea de Construcţii Napoca, ale cărui acţiuni au urcat cu 33,26%. Pe locul al treilea se poziţionează Condmag, ale cărui acţiuni au crescut cu 23,29.
• Fonduri de investiţii - randament de 3,06% pentru FDI Audas Piscator
Clasamentul fondurilor de investiţii, în intervalul 20 - 27 februarie 2024, este condus de titlurile FDI Audas Piscator, cu o apreciere de 3,06%.
Pe locul al doilea al podiumului s-a situat Certinvest BET Index ce a înregistrat o apreciere de 1,45%, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de titlurile FDI Piscator Equity Plus, care au urcat cu 1,43%.
• Bitcoin - creştere de 8,75%
Bitcoin a înregistrat o apreciere de 8,75%, în intervalul 20 - 27 februarie 2024, în raport cu moneda euro.
Cotaţia aurului s-a depreciat cu 0,01%, iar cursul monedei naţionale, în raport cu cea europeană, a coborât cu 0,17%, în intervalul de timp precizat.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 29.02.2024, 10:37)
raspuns la: 1.1. SA TII MINTE (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de eu în data de 28.02.2024, 22:14)
Vremurile grele creeaza oameni puternici,
Oamenii puternici creeaza vremuri bune,
Vremurile bune creeaza oameni slabi,
Oamenii slabii aduc dezastrul!
O stiu, e postata pe paginile, siturile mele "economice".
Hard Times Create Strong People -> Strong People Create Good Time ->
-> Good Times Create Weak People -> Weak People Create Hard Times ->
-> ....Hart Times Create.....
bucla infinita a imperiilor economice, societatii, economiei, valurilor de generatii, speculelor.... etc.
The Real Boom and The Bust of a Gereration in Short Cycleo rLong Cycle!
s c c r e t
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de MAKE în data de 29.02.2024, 12:21)
Vremurile grele creează retardați.
Vremurile bune creează genii, nu oameni slabi.
Ia ca exemplu perioada Renasterii!
1. Creșterea economică și prosperitatea in Renastere: În timpul Renașterii, Europa a cunoscut o creștere economică semnificativă, în special în orașe și în centrele comerciale. Comerțul și industria au prosperat, ceea ce a dus la creșterea clasei de mijloc și la o mai mare disponibilitate de resurse financiare pentru susținerea artelor și a culturii.
2. Patronajul artistic și intelectual: Noile clase sociale în ascensiune, precum bancherii, negustorii și nobilii, au devenit patroni importanți ai artelor și ale culturii. Ei au susținut artiști, oameni de știință și filozofi, permițându-le să-și dezvolte talentul și să-și exprime ideile.
3. Redescoperirea culturii clasice: Renașterea a fost caracterizată de o reînviere a interesului pentru cultura și civilizația antică, în special pentru filosofia, literatura și arta greacă și romană.
Redescoperirea manuscriselor antice și traducerea lor în limbi europene a stimulat inovația și creativitatea intelectuală.
4. Inovații tehnologice și științifice: În timpul Renașterii, au avut loc progrese semnificative în domeniul tehnologiei și științei, cum ar fi dezvoltarea tiparului și a presei, care au permis o mai mare difuzare a informațiilor și a ideilor. De asemenea, descoperirile științifice și explorările geografice au schimbat percepția oamenilor despre lume și au deschis noi orizonturi intelectuale.
Așa că te sfătuiesc să mai și cercetezi, nu doar să te duci după fentă.