Creştere pentru pieţele europene

A.I.
Ziarul BURSA #Internaţional / 13 septembrie 2022

Creştere pentru pieţele europene

Bursele sunt în aşteptarea raportului privind inflaţia, ce va fi publicat astăzi

Pieţele europene au fost în creştere în prima sesiune de trazacţionare a săptâmânii, în aşteptarea datelor privind inflaţia din Statele Unite, conform CNBC.

Indicele pan-european Stoxx 600 avea, la ora 17:30, un avans de 1,9%, în timp ce la Frankfurt, indicele DAX30 era în apreciere cu 2,5%. Indicele FTSE 100 al pieţei londoneze avea o creştere de 2,5%, în vreme ce pentru CAC40 de la Paris avansul era de 2,1%.

"Acţiunile companiilor de comerţ pentru retail au o creştere de peste 4%, în condiţiile în care toate sectoarele au aprecieri", scrie CNBC.

Mâine va fi publicată inflaţia pentru luna august în Statele Unite, informaţie aştepată cu mare interes de pieţe. De altfel, este unul dintre ultimele rapoarte pe care Fed-ul le are la dispoziţie înaintea celei de-a treia creştere consecutivă cu 0,75% a ratei de dobândă de politică monetară, pentru combaterea inflaţiei. Preşedintele Fed-ului, Jerome Powell, a reiterat săptămâna trecută că banca centrală americană este "puternic angajată" să reducă creşterea generalizată a preţurilor, mai scrie publicaţia amintită.

Contractele futures ale petrolului Brent (etalonul pieţei europene) cu scadenţa în noiembrie aveau un avans de 1,2%, la 94 de dolari pe baril. Contractele futures ale aurului cu scadenţa în decembrie erau în apreciere cu 0,7%, la 1.720 de dolari pe uncie, în timp ce contractele pentru argint aveau o creştere de 5,1%, la 19,72 dolari pe uncie, conform investing.com.

Verde în Statele Unite

În Statele Unite, în prima parte a sesiunii de tranzacţionare, indicii erau în creştere, pe fondul unui dolar mai slab şi a încrederii că inflaţia a atins un vârf, potrivit CNBC.

Indicele Dow Jones Industrial Average avea un avans de circa 1%, în timp ce pentru S&P 500 creşterea era de 1,13%. Indicele Nasdaq Composite, al companiilor ce activează în domenii intensive în cunoaştere, era în urcare cu 1,2%.

Ebrahim Rahbari, strateg la Citi a scris, într-o notă adresată clineţilor: "Vedem o creştere a preţurilor acţiunilor şi recenta corecţie a dolarului deoarece pieţele anticipează că, pe termen scurt, băncile centrale au ajuns în punctul maxim în ceea ce priveşte înăsprirea politicii monetare".

Acţiunile Apple erau în creştre cu 2,7%, în timp ce titlurile Meta Platforms (fosta Facebook) aveau o scădere de 0,85%. Acţiunile Microsoft erau în apreciere cu 0,62%. Titlurile Exxon Mobile aveau un avans de 1,64%, în timp ce acţiunile United Airlines urcau cu 0,25%.

Randamentul titlurilor de stat americane pe zece ani era de 3,87%, în scădere cu 1,03%, în timp ce randamentul celor pe 30 de ani avea un declin de 0,45%, la 3,44%. Randamentele obligaţiunilor se mişcă invers faţă de preţuri.

La ora 17:30, Bitcoin se tranzacţiona la 22.280 de dolari, în creştere cu 3,6%, în timp ce Ethereum erau în declin cu 1,9%, la 1.725 de dolari, conform investing.com.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb