Cristian Sima şi Paul Miclăuş, validaţi de CNVM la conducerea Sibex

ŞTEFANIA CIOCÎRLAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 28 iulie 2011

Cristian Sima şi Paul Miclăuş

Cristian Sima şi Paul Miclăuş

Cristian Sima, unul dintre cei mai cunoscuţi jucători de pe piaţa de capital, şi Paul Miclăuş, fost comisar CNVM, au fost validaţi de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare, ca administratori ai Bursei de la Sibiu, potrivit unui co-municat transmis de so-cietate.

Pe 15 iulie, acţionarii Bursei de la Sibiu au aprobat alegerea lui Cristian Sima ca să ocupe poziţia de membru a Consiliului de Administraţie al Sibex rămasă vacantă ca urmare a revocării lui Teodor Ancuţa, votată anterior, în cadrul aceleaşi AGA.

Tot pe 15 iulie, acţionarii Sibex au aprobat şi alegerea lui Paul Miclăuş în funcţia de administartor pe locul vacant din CA societăţii pe o perioadă egală cu cea rămasă până la expirarea mandatului lui Bogdan Cosmin Ivan. Domnul Ivan a demisionat din CA Sibex pe 17 mai.

Atât Sima, cât şi Miclăuş fuseseră aleşi administratori ai Sibex la Adunarea Generală de la finele lunii aprilie, alături de Dan Simionescu, Gabriel Filimon şi Alexandru Găitan, însă au fost împedicaţi să îşi exercite atribuţiile din cauza unei decizii a Tribunalului Sibiu care a suspendat temporar executarea hotărârilor AGA, la solicitarea unor acţionari. Cristian Sima fusese ales ca preşedinte al societăţii.

Ca urmare a deciziei instanţei, conducerea societăţii a revenit Consiliului de Adminsitraţie de dinainte de alegerile din aprilie, din care făceau parte şi Dan Simionescu de la SIF Transilvania şi Gabriel Filimon de la SIF Muntenia, asigurând continuitatea între vechiul şi noul CA. Bogdan Cosmin Ivan, pre-şedintele HTI Valori Mobiliare, a demisionat ulterior din CA, iar Teodor Ancuţa, fostul preşedinte-director general al bursei sibiene, a fost revocat din funcţia de administrator la AGA din iulie. Locurile vacante au fost ocupate recent de Sima şi Miclăuş, astfel că doar Alexandru Găitan mai lipseşte din actualul CA, dintre administratorii aleşi în aprilie.

Surse din piaţă declarau, în urmă cu circa o săptămână, că cel mai probabil, Alexandru Găitan va fi cooptat în actualul CA.

Reprezentanţii Sibex au mai anunţat şi că CNVM a aprobat numirea lui Dan Simionescu în funcţia de conducător al Sibex.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Dupa lupte seculare, Sima si-a vazut visul cu ochii. Acum poate ca o sa ii vina o idee sa rebranduiasca (pe cateva zeci sau sute de mii de euro) din nou bursa sibiana, si sa ii zica, de exemplu... SIMEX.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb