Criza economică scade profiturile magazinelor online de jucării

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Comerţ / 11 noiembrie 2009

Vânzările pe piaţa online de jucării vor continua să scadă şi în anul 2010, afectând nu numai profiturile magazinelor online, relevă un studiu recent realizat de "BiG Media Relaţii Publice". Potrivit sondajului, managerii magazinelor online susţin că anul 2009 a fost unul critic pentru comercianţii din acest domeniu, iar 2010 nu va aduce creşteri substanţiale pe piaţă.

Peste 38 % dintre cei 100 de manageri care au răspuns la întrebările sondajului consideră că, în 2010, vor întâmpina o scădere a cifrei de afaceri faţă de anul curent. Ei susţin că veniturile consumatorilor vor continua să scadă anul viitor, în timp ce jucăriile vor fi achiziţionate din ce în ce mai rar. Doar 26% dintre cei chestionaţi se aşteaptă la o creştere a veniturilor în 2010, majoritatea estimând un procent de aproape 15%. Cei mai optimişti dintre comercianţii de jucării pe internet sunt aceia care activează de cel puţin doi ani în domeniu şi au reuşit să-şi consolideze o reţea de vânzări. Pentru nou-intraţii pe piaţa vănzărilor de jucării 2009 a fost un an de creştere, întrucât au pus la dispoziţia clienţilor platforme online moderne şi interactive. Nici aceştia nu aşteaptă un 2010 mai bun având în vedere nu numai condiţiile economice dificile dar şi concurenţa tot mai acerbă.

Conform rezultatelor sondajului de opinie, 62% dintre cei chestionaţi au recunoscut că volumul vânzărilor în 2009 au scăzut faţă de anul precedent. Prăbuşirea semnificativă a veniturilor în 2009 i-a forţat pe managerii magazinelor online să adopte măsuri drastice. S-au înregistrat reduceri de costuri de personal şi de producţie, iar unele magazine au preferat să îşi reducă stocurile şi să comercializeze doar branduri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb