CSAT a aprobat participarea ţării noastre, cu o capabilitate navală, la o misiune NATO

Mina Irina
Politică / 14 septembrie 2017

CSAT a aprobat participarea ţării noastre, cu o capabilitate navală, la o misiune NATO

Actualizare 13:45

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a aprobat astăzi, în şedinţă, participarea Armatei României, cu o capabilitate navală, la o misiune sub conducerea NATO, în semestrul al II-lea al acestui an, potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.

În document se arată: "Această capabilitate este inclusă în Pachetul de forţe, aprobat pentru anul în curs, fiind pusă la dispoziţie în cadrul rezervei naţionale de forţe, pentru a răspunde unor solicitări suplimentare din partea organizaţiilor internaţionale de creştere a contribuţiei României la misiuni şi operaţii externe".

Totodată, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a discutat despre securitatea energetică, fiind analizate riscurile şi oportunităţile asociate acestui domeniu, context în care membrii Consiliului au decis eficientizarea cadrului legislativ şi întărirea atribuţiilor unor organisme de stat cu competenţe în domeniu.

În comunicat se mai arată: "Resursele energetice constituie un fundament al dezvoltării economico-sociale, având inclusiv potenţialul de a aduce contribuţii importante la promovarea intereselor naţionale. În acest context, membrii CSAT au hotărât ca, în perspectiva valorificării viabile a resurselor energetice ale României, să se aibă în vedere mai multe aspecte precum: eficientizarea cadrului legislativ şi întărirea atribuţiilor unor organisme de stat cu competenţe în domeniu; consolidarea managementului şi eficientizarea activităţii unor operatori din portofoliul statului; promovarea proiectelor de valorificare a potenţialului energetic al României pe segmentele de producţie şi transport".

Conform acesteia, Summitul "Iniţiativa celor Trei Mări", eveniment care tratează cu prioritate domeniul energetic, este preconizat a se desfăşura în 2018 la Bucureşti.

În finalul şedinţei, membrii CSAT au aprobat propunerile directorului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale referitoare la numirea prim-adjunctului şi a adjuncţilor directorului.

De asemenea, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a analizat şi avizat Strategia naţională în domeniul prevenirii proliferării armelor de distrugere în masă.

În document se precizează: "Obiectivul Strategiei este dezvoltarea şi consolidarea cadrului de cooperare şi coordonare a acţiunilor autorităţilor române, precum şi a mecanismelor şi instrumentelor necesare acestora pentru prevenirea şi combaterea ameninţărilor la adresa securităţii naţionale reprezentate de proliferarea armelor de distrugere în masa şi a vectorilor purtători. Strategia va fi implementată în perioada 2017-2019 şi va viza, în principal: întărirea capacităţii de reacţie rapidă; asumarea unui rol activ în susţinerea eforturilor comunităţii internaţionale în domeniul prevenirii proliferării armelor de distrugere în masă, consolidarea cooperării inter-instituţionale, în vederea creării unor mecanisme eficiente şi flexibile, care să asigure prevenirea şi contracararea proliferării armelor de distrugere în masă şi a vectorilor purtători".

Proiectul de HG privind organigrama structurilor centrale ale MApN, avizat de CSAT

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a analizat şi avizat proiectul de HG pentru aprobarea organigramei structurilor centrale ale MApN şi a numărului total de posturi aferent acestora.

Sursa citată menţionează: "Necesitatea acestui act normativ este determinată de contracararea riscurilor şi ameninţărilor noi la adresa României, generate de evoluţia mediului de securitate şi de îndeplinirea misiunilor care revin organismului militar. În acest context, prin actul normativ avizat de Consiliu, se va realiza o redistribuire a responsabilităţilor în cadrul ministerului, în limitele prevăzute de Programul privind transformarea, dezvoltarea şi înzestrarea Armatei Române până în anul 2026 şi în perspectivă, care a fost aprobat anul trecut de către CSAT, fără a se depăşi numărul total de posturi bugetate pe anul în curs".

(M.I.)

-------

CSAT se reuneşte, astăzi, şedinţa fiind convocată de către preşedintele Klaus Iohannis pe tema participării Armatei la o misiune NATO cu capabilităţi navale, dar şi a strategiei naţionale de prevenire a proliferării armelor de distrugere în masă.

Şedinţa va avea loc de la ora 11:00, la Palatul Cotroceni, potrivit News.ro.

Pe agenda întâlnirii se află participarea armatei cu o capabilitate navală la o misiune sub conducerea NATO în semestrul al doilea al anului 2017, dar şi strategia naţională de prevenire a proliferării armelor de distrugere în masă.

La şedinţa CSAT ar urma să participe şi noul ministrul al Apărării, Mihai Fifor. El a fost propus de PSD pentru această funcţie marţi, iar trei ore mai târziu a depus jurământul la Palatul Cotroceni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb