CSM a respins transferul judecătoarei Maria Trepăduş

Ziarul BURSA #Politică / 23 august 2006

Maria Trepăduş a decis ca Dinu Patriciu să fie cercetat în libertate

Consiliul Superior al Magis-traturii (CSM) a respins, ieri, cererea de transfer, de la Tribunalul Bucureşti la Judecătoria Cornetu, a judecătoarei Maria Trepăduş, cea care a decis, la sfârşitul lunii februarie, ca Dinu Patriciu să fie cercetat în libertate, a afirmat purtătorul de cuvânt al Consiliului, Cecilia Morariu. Pe de altă parte, membrul CSM Dan Lu-paşcu a spus că la 1 octombrie este posibil să intre în funcţiune Judecătoria Cornetu. Dan Lupaşcu a informat că termenul de executare a lucrărilor la Tribunalul Ilfov este de 18 luni. Membrii CSM au aprobat pe 9 martie nota inspecţiei judiciare a instituţiei referitoare la judecătoarea Maria Trepăduş.

În ceea ce priveşte afirmaţia unui jurnalist potrivit căreia judecătorul ar fi fost "ales" să judece dosarul "Rompetrol", inspectorii CSM au constatat următoarele: "Completul de judecată prezidat de judecătorul Maria Trepăduş a fost cel care figura planificat pentru termenul de 16 februarie 2006, planificare întocmită la sfârşitul anului 2005, în conformitate cu prevederile articolului 95, aliniatul 5 din regulamentul de ordine interioară a instanţelor judecătoreşti".

Totodată, inspectorii au stabilit că cererea de preschimbare a termenului de judecată s-a făcut de completul de judecată iniţial desemnat, res-pectându-se prevederile de regulament, precum şi faptul că cererea de recuzare a completului de judecată formulat de reprezentantul Ministerului Public a fost soluţionată conform legii. Pe de altă parte, Comisia de disciplină pentru judecători a CSM a clasat, pe 5 aprilie, solicitarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) de atragere a răspunderii disciplinare a Mariei Trepăduş, care a dispus cercetarea în libertate a partenerilor de afaceri ai lui Dinu Patriciu, americanii Philip Stephenson şi Colin Hart, informează Rompres.

Pe 3 martie, Tribunalul Bucureşti a decis ca Philip Stephenson şi Colin Hart să fie cercetaţi în stare de libertate în dosarul "Rompetrol", judecătoarea Maria Trepăduş admiţând o excepţie înaintată de apărare. Pe 9 martie, CSM a fost sesizat de către PÎCCJ, prin procurorul general Ilie Botoş, pentru a examina posibilitatea exercitării acţiunii disciplinare împotriva judecătoarei Maria Trepăduş. În cerere, Parchetul a arătat că Maria Trepăduş a avut, în timpul judecării cererii anchetatorilor de arestare preventivă a celor doi oameni de afaceri, "o conduită inadecvată criteriilor de competenţă şi etică profesională cerute de exercitarea profesiei de magistrat, de natură să afecteze buna administrare a actului de justiţie".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb