CU TUNURILE PE PREŞEDINTELE ASF Deputatul Adrian Gurzău: "Oricine e mai bun decât Mişu Negriţoiu la ASF"

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Companii / 22 decembrie 2015

Deputatul Adrian Gurzău: "Oricine e mai bun decât Mişu Negriţoiu la ASF"

Deputatul Mişcării Populare Adrian Gurzău apreciază că oricine este mai bun decât Mişu Negriţoiu, la conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), în contextul în care, în media, au apărut scenarii despre înlocuirea acestuia.

Astfel de zvonuri circulă de mult, în diverse variante - fie că structura ASF va fi modificată, prin desprinderea înapoi în comisii specializate pentru cele trei pieţe supravegheate, fie că unii membrii ai conducerii Autorităţii vor fi înlocuiţi.

Unul dintre înlocuitorii vehiculaţi este Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal, potrivit HotNews, care precizează că acesta spune că nu a fost contactat pentru a prelua conducerea ASF.

Alte nume vehiculate sunt din mediul politic, acolo unde s-au făcut întodeauna jocurile pentru ASF sau fostele comisii CSA, CNVM şi CSSPP.

Adrian Gurzău este unul dintre contestatarii vehemenţi ai lui Mişu Negriţoiu, acesta cerându-i şi cu alte ocazii demisia. Recent, Gurzău chiar l-a interpelat pe Negriţoiu, cerându-i să spună dacă se pensionează.

"De mult aşteptăm demisia lui Mişu Negriţoiu", ne-a spus, ieri, Adrian Gurzău, adăugând: "Oricine ar fi mai bun. Nu cred că este o majoritate care să îl susţină.

Toate înjurăturile transportatorilor au o singură cauză - neimplicarea şi neprofesionalismul domnului Mişu Negriţoiu.

Dezastrul din piaţa asigurărilor putea fi prevenit. Nu mi se pare normal să se facă, în al doisprezecelea ceas, controale".

În opinia deputatului, se vor găsi doritori să îi ia locul preşedintelui ASF. "Sunt suficienţi profesionişti în România, care pot rezolva situaţii conflictuale, pentru că în piaţa asigurărilor sunt doar nemulţumiţi - asiguratorii, brokerii, service-urile, clienţii", ne-a mai spus domnul Gurzău.

Mişu Negriţoiu nu ne-a transmis, ieri, punctul său de vedere privind scenariul înlocuirii sale.

Transportatorii rutieri au protestat, săptămâna trecută, în Bucureşti, faţă de scumpirea poliţelor RCA şi supraaciza la carburanţi, traficul fiind îngreunat şi pe alocuri blocat din cauza miilor de taxiuri, microbuze şi autobuze staţionate pe carosabil.

Aceştia s-au arătat foarte nemulţumiţi de felul în care au fost trataţi de către Autoritatea de Supraveghere Financiară în problema scumpirii poliţelor RCA şi i-au cerut premierului să îl demită pe şeful ASF, Mişu Negriţoiu.

Vicepremierul Vasile Dîncu a cerut, joi, în urma discuţiilor cu delegaţia transportatorilor de la Palatul Victoria, ca ASF să prezinte un raport după finalizarea controalelor desfăşurate la societăţile de asigurări pentru verificarea cauzelor care au dus la creşterea poliţelor RCA.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. nea misule, e frumos sa trimiti actionarii in instanta sa se judece cu majoritarii? dar asf pt salariile alea frumoase nu au rolul de a asigura protectia micilor investitori de pe piata de capital? la rca la fel...asf ar trebui sa le spuna proprietarilor de autovehicule sa dea in judecata societatile de asigurare daca nu le convine pretul rca....

    1. autoritatea nu poate decat sa sanctioneze o eventuala rea credinta a majoritarilor as a ca, tot pe cale judecatoreasca se solutioneaza problemele dintre actionari

      dar nu i conditiile in care il scapi de piata fara sa te asiguri ca s-a indeplinit obligatiile. Daca ii obliga sa aibe o garantie in momentul inceperii procedurii, eventulul sa stea cu cotatia ferma de cumparare in piata, sa-i tina pe aero pana la respectarea legislatiei, o gramada de metode prin care putea ajuta minoritarii. dar....

    sau mai bine spus cel intelept. Caci doar un intelept ar fi trimis ASTRA in insolventa dupa ce a modificat in primavara anului 2015 modalitatile de raportare, luaind RETROACTIV decizia de a se intoarce la Romanian Accounting Standards de la IFRS. De altfel in aceeasi maniera in care Fondul Proprietatea dupa o singura luna de Raportare IFRS si nici aceea completa ulterioara tranzactionarii pe bursa din Londra actionaza in mod identic :-) Oricum mai bine decat nea Treichl, care s-a ramolit in asa hal incat nici macar nu a mai citit raportul BCR pe 2014. El ca el, ca nu mai este presedintele BCR. Da nici macar domnul Wimmer. Sau macar auditorul financiar?

    Mișu e părtaș la ascunderea grupului infracțional organizat care, între 13-15 noiembrie 2013, a devalizat conturile investitorilor din Harinvest! Fondul de Garantare a fost refăcut prin vânzarea fraudulos abuzivă a activelor Harinvest și a deținerilor investitorilor! În loc să facă lumină în acest caz Mișu a trimis investitorii în instanță! Așa îi sprijină ASF pe investitori?

    1. peste 80% din invesitorii harinvest au fost despagubiti de FCI. Mai departe dosarul se afla la parchetul teritorial competent

      si le dai tu dobada legala/costul de oportunitate/ banii de medicamente pentru stres la investitori , rolo? sau esti asefist cu musca pe caciula

      Au primit 70 de investitori compensari in sume sub 20000 de euro dar cu restul?

      Dar compensarea reprezinta 20% din paguba totala!

      Ce facem cu cei 2 ani de oportunitati pierdute? Dividende pe minim 2 ani, nervi, framantari, medicamente iar unul din pagubiti a fost luat la Dumnezeu? Dupa ce au fost nationalizati si despagubiti de ANRP 4 oameni de peste 70 de ani au fost furati prin Harinvest direct din Depozitar! In timp ce administratorii si salariatii Harinvest sunt bine merci si isi imprastie proprietatile sa nu fie trasi la raspundere! Iar salariile enorme curg in continuare la ASF, Depozitar, BRK si BCR! 

    asf.avem salarii sf

    Din limbajul corporal si grimasele faciale ale domnului Negritoiu rezulta ca prezinta probleme psihice....he is a liability, cum ar zice englezu'

    La ASF este o "gasca" intepenita in bani nemeritati si rele!!!!...Din cand in cand mai trebuie rariti si trimisi la pensie...

    misu - criminal

    cauta pe google

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb