CURTEA DE APEL LISABONA: Carantinarea oamenilor doar în urma testului PCR este ilegală

J.P.
Internaţional / 22 noiembrie 2020

Carantinarea oamenilor doar în urma testului PCR este ilegală

Testele PCR sunt considerate standardul pentru diagnosticarea unei infecţii cu coronavirus. Acestea evidenţiază un număr record de infectări şi care, raportate în mod repetat, au justificat recent lockdown-ul instituit în Germania, dar şi în alte ţări. Ele reprezintă şi "baza" invocată pentru impunerea măsurilor de limitare a răspândirii COVID-19. Îndoielile unor experţi cu privire la validitatea unui astfel de diagnostic sunt ignorate. Prin urmare, hotărârea Curţii de Apel din Lisabona, din 11 noiembrie, a făcut furori. Curtea consideră că testele PCR sunt neconcludente şi că este ilegală carantinarea oamenilor, doar din cauza unui astfel de test, relatează Hotnews.ro.

În Hotărârea cu nr. 1783/20.7T8PDL.L1-2, instanţa a explicat că validitatea testelor depinde de numărul de cicluri utilizate şi de încărcătura virală a persoanei testate. Judecătorii fac referire la un articol de specialitate, apărut la 28 septembrie 2020, în Oxford Academic, la rubrica "Clinical Infectious Diseases", sub semnătura lui Rita Jaafar, Sarah Aherfi, Nathalie Wurtz, Clio Grimaldier, Thuan Van Hoang, Philippe Colson, Didier Raoult şi Bernard La Scola.

Instanţa portugheză a concluzionat că "dacă o persoană este testată pozitiv prin PCR, utilizând un prag de 35 de cicluri sau mai mare (aşa cum este regula în majoritatea laboratoarelor din Europa şi SUA), probabilitatea că această persoană este infectată este mai mică de trei la sută, iar probabilitatea ca rezultatul să fie fals pozitiv este de 97 la sută ".

Curtea de Apel a anulat astfel o decizie a autorităţii regionale de sănătate din insulele Azore, care a pus în carantină ilegal patru persoane, după ce una dintre acestea a dat rezultate pozitive pentru coronavirus, folosindu-se un test PCR. Ca urmare, s-a presupus că celelalte trei persoane au avut un risc ridicat de expunere. Autoritatea regională de sănătate a decis că toate cele patru sunt infecţioase şi periculoase pentru sănătate şi ar trebui izolate.

Această procedură a devenit o practică obişnuită nu numai în Germania, ci şi în alte ţări.

Niciun diagnostic fără medic

Curtea de Apel din Lisabona a constatat, de asemenea, că pragul de cicluri utilizat pentru testele PCR care se desfăşoară în prezent în Portugalia, nu era cunoscut. În plus, potrivit instanţei portugheze, dovada unei infecţii cu virus nu este permisă fără implicarea unui medic autorizat.

"Stabilirea unei disfuncţii, a unei boli sau a unei stări maladive prin studierea simptomelor şi semnelor acesteia şi analiza testelor efectuate este o procedură de sănătate de bază, care trebuie efectuată de un medic şi, în fiecare domeniu specific, de un specialist ", au susţinut în apărare, avocaţii celor implicaţi.

Iar faptul că, "având în vedere presupusa gravitate a infecţiei", niciunul dintre cei presupuşi infectaţi în cazul de faţă nu a fost examinat de un medic, a fost "pur si simplu inexplicabil", s-a mai argumentat.

În motivarea hotărârii sale împotriva autorităţii regionale de sănătate, instanţa de apel portugheză susţine, în continuare, următoarele:

"Având în vedere opinia experţilor, adică a celor de seamă, care şi-au exprimat îndoielile ştiinţifice cu privire la fiabilitatea testelor PCR, având în vedere lipsa informaţiilor privind parametrii analitici ai testelor şi în absenţa unui diagnostic medical care să arate prezenţa infecţiei sau a riscului, această instanţă nu poate stabili dacă C a fost de fapt un purtător al virusului SARS-CoV-2 sau dacă A, B şi D prezintă un risc ridicat".

Sunt pozitivii "mereu contagioşi"?

Şi în Germania, valoarea informativă a infecţiozitătii efective a unei persoane care a dat rezultate pozitive la testele de reacţie în lanţ a polimerazei (teste PCR) este controversată. Ca parte a unui test specific, urmele de material genetic conţinute într-o probă sunt dublate, în mod repetat, în mai multe cicluri.

Dacă este prezentă o singură urmă a virusului, după al doilea ciclu sunt deja două, după trei cicluri patru, după zece 1.024 şi după 20 cicluri 1.048.576 şi aşa mai departe, până când apare un semnal pozitiv. Această multiplicare permite procedurii de testare să detecteze chiar şi cantităţi mici de viruşi. Cu cât sunt necesare mai multe cicluri, cu atât este mai mică concentraţia din proba originală - şi, prin urmare, probabilitatea de infecţie, ni se explică.

"Cu toate acestea, în testul PCR, acest lucru înseamnă că oamenii obţin un rezultat pozitiv, chiar dacă au doar cantităţi mici de material-virus în corpul lor şi probabil că nu mai pot infecta pe nimeni ", scrie ziarul farmaciştilor germani (Deutsche Apotheker Zeitung), în 22 octombrie.

"Un test PCR pozitiv indică o infecţie cu SARS-CoV-2, cu siguranţă. Dar sunt aceşti oameni pozitivi întotdeauna contagioşi? Numeroşi experţi au discutat acest lucru în ultimele câteva săptămâni. Aşa-numita valoare Ct, care oferă o indicaţie a cantităţii de ARN viral prezent efectiv, ar putea oferi o evaluare mai bună a acestui lucru", se mai precizează în articol.

Drepturile fundamentale să fie la locul lor

La Institutul Robert Koch din Germania, sistemele actuale de detectare PCR sunt reperul absolut pentru diagnosticare. Cu toate acestea, valoarea Ct nu este standardizată pentru SARS-CoV-2, la fel cum nu au fost standardizate nici sutele de teste PCR, de la diferiţi producători. În prezent, legea prevede că toate persoanele care au fost testate pozitiv pentru coronavirus trebuie să intre în carantină.

Curtea de Apel portugheză respinge o astfel de abordare, în hotărârea sa, făcând referire la drepturile fundamentale:

"În acest moment, energiile ţării (Portugalia) sunt concentrate asupra situaţiei de urgenţă. Dar necesitatea de a proteja drepturile fundamentale, de asemenea şi mai ales în caz de urgenţă, impune ca instanţele să îşi asume rolul. Pentru că, pe lângă medicină şi ştiinţă, legea -şi în primul rând drepturile omului- trebuie să fie în prim plan: nu să interzică şi să sancţioneze, aşa cum se subliniază prea mult astăzi, ci să garanteze şi să protejeze drepturile tuturor".

"Astăzi, situaţia de urgenţă este cunoscută sub numele de coronavirus. Nu ştim ce va fi mâine. Iar ceea ce facem sau nu astăzi, pentru a menţine ancorarea la principiile de bază ale sistemului, ne poate determina viitorul ", a mai notat instanţa.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. În sfârșit niste oameni responsabili care si-au dat seama că vorbim de măsuri totalitare.

    Testele PCR indica prezenta de resturi genetice de virus in organism, NU indică cantitatea de material viral, sau dacă omul declarat infectat poate transmite boala.

    Prin urmare, plecând de la niste resturi de virus, am ajuns sa izolam oameni în case, ceea ce este inacceptabil. 

    La noi sa carantinat si fara test doar din pix

    Fake news din nou si Cristian nu intelege nimic.

    La noi, protocolul de testare este DOAR PENTRU CEI SIMPTOMATICI. 

    Doar fotbalistii au fost testati preventiv. Si acolo probabil a aparut eroarea la Regina Maria si numarul de cicluri folosite (CT) a fost prea mare. Deci interpretare gresita a testului. 

    In Romania se testeaza DOAR SIMPTOMATICII. Deci aplicabilitatea ciclurilor este zero in cazul nostru. Opriti FAKE NEWS. 

    1. Ce te-ai panicat de tipi asa cu fake news:

      "probabilitatea ca rezultatul să fie fals pozitiv este de 97 la sută" 

      Care simptomatici zici tu ca sunt testati?  

      Care simptome sunt specifice pentru sars-cov-2? 

      Alea gastrointestinale care se confunda cu SII? 

      Alea respiratorii care sunt comune cu alte virusuri non-covid? 

      Ca unul care lucreaza in domeniul sanatatii, consider ca la noi in tara diagnosticul de COVID-19 a ajuns sa fie un mecanism de protectie anti-malpraxis.

      Cat timp te-ai ales cu diagnostic COVID-19, orice patesti in spital este iertat pentru ca ai murit de COVID, nu din neglijenta sau eroare umana. 

      Avem foarte multe cazuri de mortalitate nu din cauza covid ci din cauza altor boli care nu au fost tratate la timp ca spitalele au fost inchise si de sunt deschise lumea nu mai are incredere in guvernanti si doctorii asa ca mai bine mor acasa

      foarte corect ce-ai spus , insa degeaba incerci dialog cu noii comunisti , in primul rand nu inteleg si apoi asa sint setati , sa raspandeasca .

      Mincinosule. Citeste protocolul DSP de testare. Se testeaza DOAR SIMPTOMATICII. Mai fake news ce esti. Mai pesedache hot si pus pe furaciuni.

      Nimeni n-a zis ca nu se testeaza doar simptomaticii, dar simptomele in urma carora esti testat sunt NEspecifice.

      Te duci la medic acuzand o stare generala de rau si diaree. Azi, acestea sunt simptome sugestive de COVID-19, dar diareea si starea de rau sunt si simptome asociate cu sindrom de intestin iritabil, overlap syndrome (si alte patologii non-covid) 

      Medicul ia in calcul simptomele tale si-ti recomanda un test covid, care avand rata de fals pozitiv 97% va iesi pozitiv. 

      Erai simptomatic, ai fost testat si te-ai ales cu un diagnostic de COVID-19, desi boala ta de fond este alta.

      Asta se intampla cand ai de a face cu simptome nespecifice si rata uriasa de fals pozitiv. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7329
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3176
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9824
Gram de aur (XAU)Gram de aur387.3649

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb