Un parteneriat în vederea înfiinţării unor clase de învăţământ profesional pentru formare în meseria de sculer-matriţer la Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini din Mioveni a fost încheiat, astăzi, între reprezentanţii producătorului auto Dacia, Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Argeş şi Primăriei Mioveni, potrivit unui comunicat remis redacţiei.
Protocolul a fost semnat la sediul Guvernului de către preşedintele director general al Dacia, Nicolas Maure, inspectorul şcolar general Dumitru Tudosoiu şi primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu. La eveniment au asistat premierul Victor Ponta, ministrului Educaţiei Remus Pricopie şi directorul Liceului Tehnologic Construcţii de Maşini din Mioveni, Gheorghe Dinuţă.
"Acest parteneriat vizează colaborarea dintre Dacia şi Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini Mioveni în ceea ce priveşte activitatea şcolară şi pregătirea profesională practică a tinerilor liceeni. Astfel, Dacia susţine învăţământul profesional prin crearea în cadrul liceului a două clase cu profil mecanic, calificare sculeri-matriţeri, respectiv o clasă a IX-a cu 14 elevi, din anul şcolar 2014/2015 şi o clasă a X-a cu 28 de elevi, începând cu anul şcolar 2014/2015", potrivit comunicării.
Cei 42 de elevi vor putea, în cadrul procesului de formare profesională, să lucreze ca stagiari la Uzinele Dacia din Mioveni. În baza contactului de stagiu, Dacia va oferi burse lunare în valoare de 200 de lei, acordate pe criterii de performanţă, iar stagiarii vor beneficia de transport şi prânz gratuit, dar şi de echipament de protecţie pus la dispoziţie de uzină.
Absolvenţii celor două clase de învăţământ profesional în domeniul mecanică, calificarea profesională sculer-matriţer, vor avea prioritate la angajare în cadrul Dacia, în funcţie de nevoile companiei.
Pe lângă crearea claselor specializate, Dacia va susţine Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini Mioveni şi prin sponsorizarea cu mijloace tehnice care să contribuie la formarea elevilor. Mai mult, specialişti din cadrul Dacia şi ai Renault România vor participa la instruirea cadrelor didactice şi vor interveni în cadrul cursurilor, pentru a facilita dobândirea unor competenţe specifice industriei auto.