Dacia: Parteneriat cu ISJ Argeş şi Primăria Mioveni pentru înfiinţarea unor clase de învăţământ profesional

A.C.
Companii #Auto / 16 iulie 2014

Un parteneriat în vederea înfiinţării unor clase de învăţământ profesional pentru formare în meseria de sculer-matriţer la Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini din Mioveni a fost încheiat, astăzi, între reprezentanţii producătorului auto Dacia, Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Argeş şi Primăriei Mioveni, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Protocolul a fost semnat la sediul Guvernului de către preşedintele director general al Dacia, Nicolas Maure, inspectorul şcolar general Dumitru Tudosoiu şi primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu. La eveniment au asistat premierul Victor Ponta, ministrului Educaţiei Remus Pricopie şi directorul Liceului Tehnologic Construcţii de Maşini din Mioveni, Gheorghe Dinuţă.

"Acest parteneriat vizează colaborarea dintre Dacia şi Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini Mioveni în ceea ce priveşte activitatea şcolară şi pregătirea profesională practică a tinerilor liceeni. Astfel, Dacia susţine învăţământul profesional prin crearea în cadrul liceului a două clase cu profil mecanic, calificare sculeri-matriţeri, respectiv o clasă a IX-a cu 14 elevi, din anul şcolar 2014/2015 şi o clasă a X-a cu 28 de elevi, începând cu anul şcolar 2014/2015", potrivit comunicării.

Cei 42 de elevi vor putea, în cadrul procesului de formare profesională, să lucreze ca stagiari la Uzinele Dacia din Mioveni. În baza contactului de stagiu, Dacia va oferi burse lunare în valoare de 200 de lei, acordate pe criterii de performanţă, iar stagiarii vor beneficia de transport şi prânz gratuit, dar şi de echipament de protecţie pus la dispoziţie de uzină.

Absolvenţii celor două clase de învăţământ profesional în domeniul mecanică, calificarea profesională sculer-matriţer, vor avea prioritate la angajare în cadrul Dacia, în funcţie de nevoile companiei.

Pe lângă crearea claselor specializate, Dacia va susţine Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini Mioveni şi prin sponsorizarea cu mijloace tehnice care să contribuie la formarea elevilor. Mai mult, specialişti din cadrul Dacia şi ai Renault România vor participa la instruirea cadrelor didactice şi vor interveni în cadrul cursurilor, pentru a facilita dobândirea unor competenţe specifice industriei auto.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb