DACIAN CIOLOŞ: ''Susţin ideea de a încerca totuşi menţinerea la guvernare''

G.U.
Politică / 19 septembrie 2021

''Susţin ideea de a încerca totuşi menţinerea la guvernare''

Copreşedintele USRPLUS, Dacian Cioloş a declarat astăzi, în cadrul emisiunii "Insider politic" de la Prima TV că din punctul său de vedere partidul ar trebui să se întoarcă la guvernare, însă a precizat că se poate face asta în anumite condiţii, transmite G4media.ro. "Suntem pregătiţi pentru orice scenariu, evident. Am spus că nu ne agăţăm de funcţii, suntem pregătiţi pentru orice variantă. Eu, personal, susţin ideea de a încerca totuşi menţinerea la guvernare. Din discuţiile pe care le-am avut cu colegii am înţeles că există deschidere să continuăm discuţiile", a spus Cioloş.

Europarlamentarul a spus că este exlusă varianta continuării coaliţiei cu Florin Cîţu, premier. "Nu, nu există această variantă, pentru că avem noi un fix. Am încercat de două ori, de ce să mai încecăm o dată? (...) V-am dat exemplu, nu noi suntem nepredictibili, nu noi am luat decizii intempestive, nu noi am dat afară doi miniştri", a spus Cioloş. "Noi vrem o coaliţie predictibilă şi dacă ne întoarcem la guvernare, în mod cert ar trebui să negociem un calendar ferm de reforme", a mai punctat Dacian Cioloş.

Copreşedintele USR PLUS i-a răspuns şi liberalului Rareş Bogdan, care a solicitat, în eventuala reîntoarcerii USRPLUS la guvernare o renegociere a posturilor de miniştri. "Eu îi spun lui Rareş Bogdan că nu renunţăm la reforma pensiilor speciale, la desfiinţarea secţiei speciale, de aici plecăm. Nu intrăm în coaliţie pentru funcţii. (...) Noi ne dorim ministere de unde să facem reforme pe care le-am promis, la care ne-am angajat încă din campanie. Dacă ne apucăm să ne târguim pe posturi, asta înseamnă că deblocăm discuţiile din coaliţie?", a întrebat Cioloş.

Acesta a precizat exact condiţiile pe care liberalii trebuie să le respecte pentru ca USR PLUS să se reîntoarcă la guvernare: "premier predictibil, un calendar pe reforme şi o repartiţie a portofoliilor, care să ne permită şi nouă posibilitatea de a face reformele propuse", notează sursa citată.

A mai precizat că nu se pune problema organizării unui referendum pentru suspendarea preşedintelui Iohannis.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Dacian Cioloş a declarat astăzi, în cadrul emisiunii "Insider politic" de la Prima TV că din punctul său de vedere partidul ar trebui să se întoarcă la FURAT.

    pe oameni nu intrebati daca vor ? duceti-va dracului de neispraviti ce sinteti !

    Niste aventurieri fara coloana vertebrala.... Nu mai pupati voi guvernare...

    totusi, cand ajungi la miere, nu pleci....ci o lingi!! pai sa plece acum cand vin miliardele pentru consultanta? atentie, consultanta....nu ca acele proiecte vor fi si realizate! baietii destepti fac bani din consultanta si trading!

    GO And no come back

    N - are ,, VIRUS " sigur. Îi miroasă dedeparte MĂCELĂRIA

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb