Liderul PLUS Dacian Cioloş se referă, în scrisoarea privind candidatura sa la şefia USR PLUS, la teoriile privind "infiltrarea partidului lui Nicuşor Dan", afirmă că pentru el Nicuşor Dan rămâne o enigmă, dar că acesta nu poate fi ignorat pentru că face parte din istoria formaţiunii şi că, dacă acesta "ar fi ales să rămână, nu am fi avut astăzi "nicuşorişti", "barnişti" sau "cioloşişti" şi el ar fi putut fi acum primarul Capitalei cu un mandat mult mai clar şi mai puternic susţinut", informează news.ro.
Cioloş vorbeşte şi despre situaţia de la PNL, spunând că "ruptura de la PNL nu e de bun augur" şi exprimându-şi speranţa că va fi găsită o soluţie. "Un conflict între premier şi preşedintele Camerei Deputaţilor nu e niciodată un eveniment trecător şi care poate fi ignorat", consideră Cioloş. De asemenea, el consideră că trebuie scurtate mandatele conducerii partidului şi dă asigurări că, dacă va fi ales, va organiza noi aleger în 2023. "Pentru anul electoral 2024, va trebui să ne asigurăm că avem cea mai nimerită garnitură la conducerea partidului, cu cea mai bună strategie politică şi cu cel mai pregătit candidat pentru prezidenţiale", argumentează Dacian Cioloş.
Din echipa de conducere propusă de Cioloş fac parte, printre alţii, Vlad Voiculescu, Dragoş Tudorache, Ramona Strugariu, Anca Dragu, Ioana Mihăilă, Dragoş Pîslaru, Alin Stoica, Ciprian Teleman.
"E momentul potrivit pentru a discuta despre această ipoteză care circulă de câţiva ani şi e bine înfiptă în folclorul intern. Se spune că într-o seară întunecată, la lumina telefoanelor, am complotat cu Cristi Ghinea să infiltrăm partidul lui Nicuşor Dan şi să facem tot ce putem pentru a-l lua în stăpânire. Este imposibil să demontez o astfel de teorie conspiraţionistă indiferent de cât de multe argumente logice sau evidenţe aş pune pe masă. Cel mai simplu ar fi fost să se observe filiaţia lui Cristi Ghinea. Ce pot însă spune cu maximă siguranţă e că un partid nu se poate fura. Un partid se poate înşela în unele momente, dar nu se poate fura. PNL, PNŢCD, PD şi PSD au avut în 30 de ani lideri care păreau că domină partidul cu mână de fier, dar care, atunci când nu au mai înţeles că sunt datori în primul rând celor care au avut încredere în ei, au dispărut rapid la coşul istoriei. Mi-aş dori, aşadar, să ne lepădăm de obişnuinţa de a gândi că totul se învârte în jurul liderului şi să evităm ideea de proprietate politică. Abia atunci o să vedeţi că un partid nu se poate fura", afirmă Cioloş.
"Pentru mine, Nicuşor Dan rămâne în bună măsură o enigmă. O parte din mine îl stimează, o parte nu-l înţelege. Aş vrea să spun câteva cuvinte despre el, pentru că el face parte din istoria noastră, pe care nu e normal să o ignorăm, indiferent de situaţia în care ne găsim. La fel ca majoritatea dintre noi, eu cred că a jucat un rol important în istoria partidului şi cred că acţiunile sale la momentul potrivit în istoria României au oferit speranţă şi încredere în viitor multora dintre români. Este un fapt remarcabil pe care nu îl putem uita sau ignora. Dincolo de acest fapt, îmi e greu să îi înţeleg multe dintre deciziile sale politice. Avem un partid cu potenţial, dar care s-a obişnuit să fie împărţit în tabere. Cred că, dacă Nicuşor Dan ar fi ales să rămână, nu am fi avut astăzi "nicuşorişti", "barnişti" sau "cioloşişti" şi el ar fi putut fi acum primarul Capitalei cu un mandat mult mai clar şi mai puternic susţinut. E o lecţie din care trebuie să rămânem cu ce e bun şi din care să învăţăm că negocierea politică este vitală, în timp ce construirea de cazemate nu duce decât la război",scrie el.
"Dacă nu vom reuşi să construim un partid puternic şi mare, vom dispărea. Nu am niciun dubiu în a prezice acest deznodământ. În funcţie de procentul din 2024, ne vom afla într-una dintre următoarele situaţii: lideri de coaliţie, partid-balama sau în opoziţie. Mai există şi două situaţii extreme pe care trebuie să le tratăm ca fiind absolut excepţionale: fie câştigăm singuri alegerile, fie ieşim din parlament. E cazul să tratăm cu realism viitorul şi să înţelegem că am obţinut ca partid câteva pârghii, dar insuficiente pentru ceea ce ne doream să facem, că reformele noastre nu sunt şi ale partenerilor noştri de coaliţie şi că acest lucru se va vedea la alegeri şi, mai ales, încă nu avem o organizaţie politică suficient de puternică pentru a avea candidaţi serioşi şi competenţi în absolut toate localităţile şi nu putem atrage suficient de mulţi profesionişti pentru nevoile şi soluţiile pe care le-am identificat. Dacă vrem să fim o organizaţie puternică, ar trebui să avem pentru orice funcţie ministerială un minim de trei variante credibile şi să pregătim echipe complete în toate satele şi oraşele din România", consideră Dacian Cioloş.
1. ENIGMĂ ???
(mesaj trimis de anonim în data de 28.08.2021, 14:51)
LA ENERGIE NU - I MEGA ENIGMĂ ???
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 28.08.2021, 21:53)
nici macar securistul de ciolos nu l-a citit pe mucusor...
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 29.08.2021, 12:27)
cine l-a vaccinat anti USR + O