DAN BARNA: ''Preşedintele României, naşul colaborării care se naşte azi''

G.U.
Politică / 25 noiembrie 2021

''Preşedintele României, naşul colaborării care se naşte azi''

Deputatul USR Dan Barna a declarat, în plenul reunit al Parlamentului, că preşedintele Klaus Iohannis ar fi "naşul colaborării" dintre PSD şi PNL, informează Agerpres.

În cadrul şedinţei pentru învestirea Guvernului, vicepreşedintele USR l-a felicitat pe liderul PSD, Marcel Ciolacu, "pentru achiziţie". Acesta a mai spus că este pentru prima dată când PNL "de bună voie şi nesilit de nimeni" predă guvernarea.

"Românii chiar au dreptul să ştie cine va fi responsabil de ceea ce va urma. Şi vă cer acelaşi lucru pe care noi, cei la USR, l-am cerut şi preşedintelui Klaus Iohannis: curajul de a explica, privindu-i pe români în faţă, faptele şi deciziile pe care le ia. Pentru că preşedintele României este în realitate naşul colaborării care se naşte astăzi. Sunt surprins să văd că lipseşte de la această cumetrie tristă. (...) Un eveniment de familie, aşa cum este astăzi botezul noului FSN, în Parlament - mă aşteptam să îl intereseze şi să îl onoreze ca atare", a spus Barna.

Potrivit acestuia, este a "patra şansă" pe care preşedintele Iohannis o acordă PSD. Barna a adăugat că nu este vorba despre o "greşeală" sau un "accident", ci despre "cinism şi nepăsare".

"Pentru preşedintele României, ţara este un material didactic. Este o plastelină pe care oricum o prelucrează rezultă tot PSD la guvernare. Aceasta este drama acestui moment. Astăzi, 25 noiembrie, 2021, PNL-ismul se separă oficial de liberalism", a declarat el.

Dan Barna a menţionat că USR promovează liberalismul şi i-a invitat pe toţi cei care cred în valorile acestuia să se alăture Uniunii Salvaţi România.

El a mai spus că PSD, în loc să preia valori liberale precum "transparenţa, democraţia, interesul pentru cetăţeni", a descoperit "disperarea PNL-ismului".

"PNL-ismul înseamnă ambiţie fără raţiune, mult orgoliu fără bază şi un salt absurd în afara realităţilor acestei ţări. Este PNL-ism atunci când abandonezi o guvernare reformistă în favoarea uneia retrograde, pe care o construiţi acum. PNL-ism este atunci când inventezi un minister pentru doamna Firea, după ce anul trecut ţipai în gura mare pe toate posturile că este incapabilă să administreze fonduri publice. Tot PNL-ism este atunci când aduci înapoi în guvernare pe semnatarul Ordonanţei 13, care a scos în stradă sute de mii de români", a spus Barna.

Potrivit acestuia, deşi viitorul Guvern a fost anunţat ca fiind unul al stabilităţii, partenerii de coaliţie au dat semne că "nu se înţeleg pe funcţii". În opinia sa, Guvernul nu va fi unul al stabilităţii, ci unul al "stagnării" sau al "paşilor înapoi".

"Aşteptăm să vedem cum veţi înghesui în bugetul acestei ţări promisiunile fantasmagorice despre care vorbiţi în aceste zile", a spus vicepreşedintele USR.

Barna l-a felicitat pe liderul PSD, Marcel Ciolacu, "pentru achiziţie". El a mai spus că este pentru prima dată când PNL "de bună voie şi nesilit de nimeni" predă guvernarea.

"Nu e puţin lucru să scoţi PNL de la guvernare din poziţia de vioara întâi şi să îl bagi înapoi ca anexă a PSD. Nu e chiar de colo să convingi echipa câştigătoare să smulgă înfrângerea din ghearele victoriei. Pentru că asta au făcut în aceste zile colegii din echipa câştigătoare, au aruncat senin pe geam rezultatul alegerilor din anul trecut şi s-au încolonat cuminţi în spatele partidului dumneavoastră. Aţi reuşit, domnule Ciolacu, ceea ce nici Ion Iliescu nu a fost capabil să facă, aţi scos PNL din istorie şi l-aţi pus în buzunarul de la piept al PSD", a concluzionat Dan Barna.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. CEL MAI ,, COMPETENT " P R E Ș E D I N T E .

    1. Ha ha ha

      PENALII,parca stau in PUSCARIE nu umbla prin Parlament,HUZURIND pe banii Romanilor dupa ce ati UCIS cu sange rece 50000 dintre ei.La NIURENBERG,NAZISTII,au fost condamnati la MOARTE pentru genocid. La noi,JUSTITIA DOARME in CIZME.!

      Amice esti un mare id...t.

    Pentru ca ati vrut sa faceti reforma ia speriat pe pnl-isti si psd-isti..., disperati ca nu mai puteau fura...Puneti mana si dati publicitatii orice furt, orice intelegere, pe toate canalele, tradatorii si mincinosii vor ajunge la lada de gunoi a istoriei.... vor avea o mare surpriza la alegeri...nu va luati dupa sondajele lui dancu...(ministrul incompetent de la aparare) niciodata nu au fost reale... Rezistam pe ei si pe mama lor.

    Oamenii sunt tensionati, totul sta pe un butoi de pulbere, coaliția asta împotriva firii aprinde și mai mult furia românilor simpli. A fost distrusă speranta de a mai crede in tara lor, în viitorul lor ai al copiilor lor. Un om fara speranțe nu mai are nimic de pierdut!!!!

    1. Dupa ce au pierdut CIOLANUL de ROS odata cu pierderea puterii,USRinazii,vor incepe cu protestele,dorind sa destabilizeze iarasi Tara asa cum au facut pe timpul guvernarii PSD.Domnilor Ministrii din Ministerele de Forta trebuie sa mobilizati subordonatii si sa luati masuri cu FERMITATE si sa aplicati LEGEA asa cum trebuie. USRistii,trebuiesc ARESTATI si bagati la PUSCARIE. Sunt MOTIVE TEMEINICE ca cei care dintre ei au guvernat,sa fie CERCETATI,JUDECATI si CONDAMNATI pentrui GENOCID impotriva poporului roman,dovada fiind cei 50000 de morti din cauza lor. Daca PNL nu a avuit FORTA sa ia aceste masuri,acum cand in PARLAMENT exista o COALITIE SUPERSOLIDA,treceti la FAPTE si alicati LEGEA.!

      Iata un mic postac cu inclinatii dictatoriale.

      Sa nu mai astepte ca USR sa incerce sa destabilizeze furaciunea cronica din tara. Sunt cunoscuti ca fiind dusmani ai coruptiei asa ca propuneti coalitiei supersolide a coruptilor sa organizeze cat mai curand o noapte de cristal.

      Apropo, pe astia de devalizeaza tara de 30 de ani nu v-a trecut prin minte ca ar merita sa fie acuzati de genocid?  

    Singura solutie pana la urma va fi sa votam nazisti daca asta e singura cale sa scapam definitv de psd si acolitii mofiotilor ce au omorat si jefuit la scara industriala poporul roman.

    E bine cu PSD la guvernare, sa vedem ce o sa iasa din maruntaiele societatii romanesti. surprize, surprize... 

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb