DAN BARNA: "Premierul nu poate să remanieze un ministru USR PLUS fără acordul nostru în Coaliţie"

J.P.
Politică / 24 februarie 2021

"Premierul nu poate să remanieze un ministru USR PLUS fără acordul nostru în Coaliţie"

Vicepremierul Dan Barna a spus, la Digi24, că fiecare partid din coaliţia de guvernare îşi evaluează proprii miniştrii iar o decizie privind remanierea unui membru din Cabinet nu va putea fi luată de premierul Florin Cîţu fără acordul USR-PLUS.

"Fiecare partid din coaliţie îşi evaluează propria miniştrii. Premierul, în şedinţa de Guvern, poate să exprime puncte de vedere legate de Cabinet în ansamblu şi de fiecare minister în parte. Dincolo de asta, vreau să fie foarte clar lucrul acesta - când am văzut că s-au rostogolit tot felul de sugestii de remanieri dinspre diverse componente ale societăţii....Am văzut diverse topuri, propuneri, recomandări. În realitate, nu este mai mult de atât", a afirmat Barna.

Acesta a spus că nu există astfel de liste care circulă în Guvern, relatează Digi24.

"Am văzut în spaţiul media diverse opinii de la ţinători de grijă ai Guvernului. În realitate, nu există subiectul ăsta pe agenda Guvernului, pentru că suntem învestiţi de aproximativ două luni, care se aşează pe implementat reforme.

O să vedem peste 6 luni, un an. Fiecare partid îşi evaluează permanent colegii miniştri şi încercăm să ne asigurăm că funcţionează pe logica de guvernare. Ăla este de fapt cadrul în care discutăm de evaluare - programul de guvernare agreat de coaliţie.

Premierul poate să remanieze un ministru din partid, dar asta presupune remanierea întregii coaliţii. Nu există varianta în care premierul ia cu mâna un ministru de la noi fără acordul nostru. Nu există nici varianta ca eu, unul dintre liderii Coaliţiei, să facă acest lucru cu un ministru PNL. Restul sunt speculaţii, glume", a spus vicepremierul USR-PLUS Dan Barna.

Premierul Florin Cîţu a declarat, săptămâna trecută, că o primă evaluare a miniştrilor va fi făcută în vară de către "singurul premier", iar dacă execuţia bugetară este "foarte proastă" atunci "s-ar putea să avem nevoie de un alt expert".

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Am scris pe acest site inca de la formare actualei coalitii de la guvernare ca romania are trei guverne,adica guvernele pNL,USR-PLUS si UDMR,o struto camila care nu v-a face nimic bun pentru tara si romani,fiecare dintre cele trei partide avand o agenda propie la guvernare. Iata ca aseara,dan barna,a confirmat acest lucru,spunand cu subiect si predicat ca,catu,este un pacalici cu titulatura de premier,care nu poate lua nici o masura impotriva vreunui ministru in afara ministrilor PNL.Daca romanii asta au dorit la vot,sa fie condusi de antiromani,sa nu mai stea pe strazi manifestand ci sa inghita propia lor mizerie.Adevaratul premier,este vataful IOHANNIS,care indeplineste ordinele Stapanilor care l-au pus in fruntea tarii pentru a le sluji interesele.!

    Asta cu "fiecare cu bucățica lui de guvern" e cea mai tare...va duce Romania spre noi culmi...

    simte de pe acum presiunea premierului si din pacate el nu e de acord cu Citu...Si Hunor vrea sa o "baltim" in continuare...Nici toti penelistii nu se simt mai bine cand vorbeste Citu, asa ca totul e degeaba...

    1. cand USR-PLUS vor da acordul,raul va fi pera mare ca sa fie indreptat.

    sa pui un ministru la fonduri europene care a mai fost , si a accesat zero , este tradare de tara pe fata . cat despre ala de la sanatate imi vine la fel sa borasc . ar trebui Sosoaca sa vada la ce se incadreaza acesti infractori in codul penal , ca au scos subminarea ec nationale .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb