DAN ŞOVA: "România susţine îmbunătăţirea performanţelor transportului maritim"

V.B.
Companii #Transporturi / 7 mai 2014

Ţara noastră susţine îmbunătăţirea performanţelor transportului maritim în domeniul protecţiei mediului marin la nivel UE şi internaţional, fiind favorabilă iniţiativei legislative europene de utilizare a GNL (gaz natural lichefiat) atât în transportul maritim, cât şi pe căi navigabile interioare, a declarat astăzi ministrul Transporturilor, Dan Şova, la Reuniunea informală ministerială în domeniul maritim la nivel UE, organizată de preşedinţia elenă a Consiliului.

Ministrul a afirmat, în Atena, conform unui comunicat remis redacţiei: "România este favorabilă iniţiativei legislative europene de creare a unei infrastructuri minime pentru alimentare cu GNL în porturi până în 2025, respectiv 2030, în scopul reducerii dependenţei de petrol şi emisiilor de CO2. De asemenea, România sprijină dezvoltarea unor sisteme portuare mai sustenabile şi eficiente. În ceea ce priveşte Propunerea de Regulament al Parlamentului European şi al Consiliului de stabilire a unui cadru privind accesul la piaţa serviciilor portuare şi transparenţa financiară a porturilor, în dezbatere la nivel european, suntem preocupaţi de implicaţiile pe care acest efort de armonizare le poate avea asupra porturilor din Uniune".

Oficialul a precizat că ţara noastră susţine activitatea Reuniunii de adoptare a cadrului juridic, tehnic şi organizatoric în domeniul navigaţiei maritime comerciale internaţionale.

Domnia sa a detaliat: "Este vorba de cadrul juridic, tehnic şi organizatoric în domeniul navigaţiei maritime comerciale internaţionale, pentru asigurarea siguranţei navigaţiei, securităţii maritime şi prevenirii poluării mediului marin de către nave. Obiectivele convenţiilor IMO de protejare a mediului, de siguranţă, protecţie socială a navigatorilor etc. nu pot fi atinse dacă nu se respectă convenţiile. România este parte la principalele convenţii internaţionale adoptate sub egida IMO şi respectă prevederile acestora, majoritatea fiind transpuse în dreptul UE. În vederea asigurării unui transport naval mai sigur, mai eficient şi mai puţin poluant la nivel internaţional, România susţine implementarea la nivel mondial a Convenţiilor Reuniunii".

Preşedinţia greacă a Reuniunii a transmis un document care prezintă principalele provocări cărora trebuie să le facă faţă Uniunea. Pe baza acestor provocări, oficialii eleni au pregătit un proiect de declaraţie comună a miniştrilor transporturilor din UE şi au propus adoptarea proiectului de declaraţie de către miniştrii statelor membre.

Prin adoptarea acestui proiect, se doreşte orientarea politicii europene în domeniul transportului maritim în următorii ani, cu accent şi pe nevoile şi priorităţile transportului maritim la nivel internaţional, astfel încât să se stimuleze creşterea economică, crearea de noi locuri de muncă, şi creşterea siguranţei, securităţii şi a protecţiei mediului marin în sectorul maritim, conchide comunicatul Ministerului Transporturilor de la Bucureşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb