DANIEL BUDA, PNL: "Tăcerea autorităţilor din România zdrobeşte milioane de ouă"!

A.C.
Politică / 7 august 2017

Daniel Buda (Sursa foto: danielbuda.ro)

Daniel Buda (Sursa foto: danielbuda.ro)

Europarlamentar Daniel Buda le solicită, într-o scrisoare publică, ministrul Agriculturii, Petre Daea şi preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (A.N.S.V.S.A.) să comunice de îndată care este poziţia României faţă de situaţia legată de scandalul milioanelor de ouă retrase de pe rafturile magazinelor din Germania, Belgia şi Olanda din cauza contaminării cu un insecticid care ar fi fost cumpărat din ţara noastră, potrivit publicaţiei The Black Sea.

Buda a precizat, în scrisoarea publică: "Le solicit public ministrului Agriculturii, domnului Petre Daea şi preşedintelui ANSVSA, domnului secretar de stat Geronimo Răducu Brănescu, să comunice de îndată care este poziţia României cu privire la situaţia legată de scandalul care este pe cale să afecteze sectorul creşterii păsărilor din ţara noastră. Potrivit publicaţiei The Black Sea, milioane de ouă au fost retrase de pe rafturile magazinelor din Germania, Belgia şi Olanda din cauza contaminării cu un insecticid care ar fi fost cumpărat din România şi folosit la dezinsecţia mai multor ferme de păsări din aceste ţări şi a cărui utilizare este interzisă în Uniunea Europeană în cazul produselor destinate consumului uman. Tăcerea autorităţilor române în privinţa acestui scandal este zdrobitoare pentru sectorul creşterii păsărilor. Crescătorii riscă să rămână cu produsele nevândute şi cu pagube incomensurabile deoarece asupra lor planează suspiciunea că ar fi utilizat acest insecticid. Mai mult, având în vedere că este vorba despre siguranţa alimentară, consumatorii români dar şi cei europeni trebuie să fie informaţi corect asupra metodelor de producţie a alimentelor, inclusiv a ouălor. Faptul că România este pe cale să devină subiectul acestui scandal cu conotaţii europene, similar cu scandalul cărnii de cal, trebuie să atragă de îndată reacţii oficiale ale autorităţilor române".

Preşedinte liberal clujean a solicitat public autorităţilor responsabile să facă lumină în acest caz înainte ca "ţării noastre să i se pună, din nou şi în mod greşit, eticheta de ţară care nu respectă normele Uniunii Europene sau de furnizoare de boli şi epidemii în spaţiul european".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Avem Asociatia crescatorilor de pasari!

    De ce in acest articol nu gasim si punctul de vedere al acestei Asociatii? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb