DANIEL CONSTANTIN: Fermierii care vor să cumpere până la 1.000 ha de teren agricol vor avea anumite facilităţi

F.A.
Companii / 11 octombrie 2013

Agricultorii români care doresc să achiziţioneze terenuri agricole în suprafaţă de până la 1.000 de hectare o pot face pe parcursul anului acesta în baza facilităţilor rezultate ca urmare a semnării în aceste zile a acordului între Ministerul Agriculturii şi Fondul de garantare a creditului rural, a declarat ministrul Daniel Constantin, miercuri, într-o conferinţă de presă la finalul şedinţei de Guvern, potrivit surselor de presă.

"Pe parcursul anului 2013, ministerul Agriculturii a promovat o ordonanţă de urgenţă care a primit, ulterior, numărul 43/2013 care se referea la partea de microcreditare, de sprijinire a celor care vor să achiziţioneze terenuri agricole. Astăzi, în aceste zile de fapt, am aprobat convenţia cu Fondul de garantare a creditului rural", a precizat Constantin.

"Astfel încât, astăzi, toţi fermierii, persoane fizice sau juridice, care doresc să achiziţioneze teren o pot face în condiţii speciale pe baza acestui acord semnat între ministerul Agriculturii şi Fondul de garantare. Fond de garantare ce urmează să semneze, probabil, înţelegeri cu băncile comerciale. Pot să cumpere terenuri în condiţii speciale, acele condiţii fiind de a veni doar cu un avans de 10%, iar diferenţa de 90% să fie garantată jumătate de către stat prin Fondul de garantare, iar jumătate să se constituie garanţie pe terenul care se cumpără. În acest mod şi cei care sunt îngrijoraţi de certitudinea liberalizării pieţei funciare de la 1 ianuarie 2014 au posibilitatea astăzi, pe parcursul anului 2013, să achiziţioneze teren până la 1.000 de hectare, este adevărat, astfel încât să poată să-şi desfăşoare activitatea agricolă", a mai declarat ministrul Agriculturii.

Domnia sa a adăugat că şi-ar fi dorit ca măsură să fi fost luată mai demult. "Sunt măsuri care deblochează şi partea de creditare, dar care vin în sprijinul acelor fermieri care doresc să înceapă o exploataţie agricolă sau care au o exploataţie agricolă şi vor să o extindă şi nu au avut până acum posibilitatea financiară să cumpere terenuri", a spus acesta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb