DATE ANCOM PENTRU PRIMA JUMĂTATE A ANULUI CURENT: "Veniturile din furnizarea serviciilor de comunicaţii electronice, 8 miliarde de lei"

R.R.
Ziarul BURSA #Companii / 17 decembrie 2018

"Veniturile din furnizarea serviciilor de comunicaţii electronice, 8 miliarde de lei"

ANCOM: "Deşi au scăzut cu 6%, veniturile din furnizarea serviciilor de telefonie mobilă au cea mai mare pondere în venituri"

Veniturile generate de furnizarea serviciilor de comunicaţii electronice s-au ridicat la valoarea de 8 miliarde de lei în primele şase luni ale acestui an, arată cifrele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), transmise printr-un comunicat de presă.

Potrivit ANCOM, veniturile generate de furnizarea serviciilor de internet fix şi mobil au crescut în această perioadă cu 3% şi au ajuns să reprezinte 31% din totalul veniturilor pieţei.

Cu toate că înregistrează o scădere cu 6%, veniturile generate de furnizarea serviciilor de telefonie mobilă continuă să aibă cea mai mare pondere în venituri, de 37%, în timp ce veniturile pieţei de telefonie fixă şi furnizarea programelor de retransmisie TV reprezintă câte 11% din totalul pieţei, susţin reprezentanţii Autorităţii.

Sorin Grindeanu, preşedintele ANCOM, a declarat: "Creşterea numărului de conexiuni şi a traficului de internet se reflectă şi în veniturile operatorilor din furnizarea acestor servicii. În condiţiile în care, în primul semestru al acestui an faţă de semestrul doi al anului trecut, veniturile totale au înregistrat o scădere cu 3%, totuşi veniturile din internet au crescut cu 3%. Venitul mediu lunar per locuitor obţinut din furnizarea de reţele şi servicii de comunicaţii electronice a fost de 66,3 lei în prima jumătate a acestui an".

Exprimate în euro, veniturile totale au fost de aproximativ 1,7 miliarde de euro, fiind înregistrată o scădere cu 5%, iar din venitul lunar per locuitor obţinut din furnizarea de reţele şi servicii de comunicaţii electronice, 24,7 lei reprezintă venitul lunar per locuitor obţinut din furnizarea de servicii de telefonie mobilă, 20,6 lei - cel obţinut din furnizarea serviciilor de acces la internetul fix şi mobil, şi 7,6 lei şi, respectiv, 7,5 lei - veniturile obţinute din furnizarea telefoniei fixe şi a serviciilor de retransmisie TV, conform Autorităţii de Reglementare.

Comunicatul ANCOM mai notează: "În prima jumătate a acestui an, erau 22,2 milioane de utilizatori activi de telefonie mobilă (-2%), dintre care 12,3 milioane (+2%) erau utilizatori pe bază de abonament şi 9,9 milioane (-4%) utilizatori pe bază de cartele preplătite active. În funcţie de numărul de cartele SIM active la sfârşitul lunii iunie a acestui an, liderul pieţei avea o cotă de piaţă de 39%, principalul competitor 30%, următorul competitor 18%, ceilalţi furnizori însumând 13%. În prima jumătate a anului 2018, un locuitor a iniţiat, în medie, apeluri de voce însumând 4 ore şi 51 minute şi a transmis 59 de mesaje, lunar. Durata medie a unui apel a fost de 2 minute şi 45 de secunde. Piaţa serviciilor de telefonie fixă continuă să înregistreze scăderi, atât în ceea ce priveşte numărul de linii de acces (-3%, până la 3,8 milioane), cât şi numărul de abonaţi (-4%, până la 3,2 milioane). La 30 iunie 2018, rata de penetrare a telefoniei fixe la 100 de gospodării înregistra valoarea de 40%. Media lunară a traficului de voce originat per locuitor a continuat să scadă, ajungând la 10 minute, mai puţin cu 1 minut faţă de valoarea medie înregistrată pentru semestrul anterior, iar un apel a avut o durată medie de 2 minute şi 53 de secunde. În funcţie de numărul de abonaţi la 30 iunie 2018, liderul pieţei avea o cotă de piaţă de 44%, principalul competitor 35%, următorul competitor 15%, ceilalţi furnizori însumând 5%".

ANCOM mai precizează că numărul de abonaţi la servicii de retransmisie TV furnizate contra-cost se menţine constant în prima jumătate a acestui an, la valoarea de 7,45 milioane, iar în funcţie de suportul utilizat, 5,04 milioane de utilizatori erau abonaţi la reţelele prin cablu (+1%), 2,28 milioane primeau serviciile de retransmisie TV prin satelit (-2%), iar 0,13 milioane la IPTV (+8%).

În funcţie de numărul de abonaţi la 30 iunie 2018, liderul pieţei de servicii TV avea o cotă de piaţă de 48%, principalul competitor 20%, următorul competitor 18%, ceilalţi furnizori însumând 14%, a menţionat Autoritatea de Reglementare.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb