David, Hidroelectrica: Contractul Hidroelectrica SA cu centrala Termoparoşeni datează de pe vremea ministrului Vosganian

A.T.
Companii #Energie / 26 octombrie 2010

Contractul direct prin care Hidroelectrica s-a angajat să cumpere energia produsă de Termocentrala Paroşeni datează din 2008, când Ministerul Economiei era condus de Varujan Vosganian. Mihai David, directorul general al Hidroelectrica a declarat astăzi într-o conferinţă: "Hidroelectrica cumpără energia scumpă de la Paroşeni la un preţ reglementat care a urcat de la 179 lei/MWh în 2008 la 230 lei/MWh în 2010. La jumătatea lui 2008, Varujan Vosganian a dispus realizarea acestui contract înţelegând necesitatea centralei de la Paroşeni de a-şi putea finanţa investiţiile costisitoare de mediu. Fără acest contract pe termen lung Paroşeniul nu ar fi putut împrumuta banii necesari acestor investiţii".

David a mai spus că nu înţelege motivul pentru care, în aceste condiţii, Varujan Vosganian acuză acum contractele bilaterale pe termen lung încheiate de Hidroelectrica şi motivul pentru care Vosganian nu mai înţelege acum nevoia Hidroelectrica de a avea aceste contracte.

Directorul general al Hidroelectrica a respins toate acuzaţiile potrivit cărora compania vinde sub costuri energie ieftină "băieţilor deştepţi". David susţine că a renegociat preţurile din cadrul acestor contracte majorând tarifele cu 30% pentru anul în curs, la o medie de 130 lei/MWh.

Mihai David a arătat că populaţia nu plăteşte un preţ mai mare pentru enrgie din cauza acestor contracte bilaterale directe încheiate cu furnizorii privaţi. Domnia sa suţine că Hidroelectrica acoperă o treime din consumul de energie de pe piaţa reglementată la un preţ sub costuri care se situează la o medie de 84 lei/MWh.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb