Dedeman, Monsson Trading şi Celco, sponsorizare de 50.000 de euro pentru Spitalul Judeţean Constanţa

G.U.
Companii / 3 noiembrie 2020

Dedeman, Monsson Trading şi Celco, sponsorizare de 50.000 de euro pentru Spitalul Judeţean Constanţa

Companiile Dedeman, Monsson Trading şi Celco şi-au unit forţele pentru a susţine Spitalul Judeţean Constanţa cu o sponsorizare în valoare totală de 50.000 de euro, pentru achiziţia unui robot de dezinfecţie cu raze UV, conform unui comunicat de presă remis redacţiei.

Cele trei companii au oferit unităţii medicale această sponsorizare prin intermediul Fundaţiei Mecena, care aparţine Spitalului Judeţean Constanţa. Dedeman a contribuit la suma totală cu 25.000 euro, Monsson Trading a alocat 17.000 euro, iar Celco a donat alţi 8.000 euro.

Potrivit comunicatului, spitalul Judeţean Constanţa a primit la începutul acestei săptămâni robotul de dezinfecţie UVD - Model B, iar în prezent personalul medical este instruit ca să îl poată utiliza în mod cât mai eficient. Robotul foloseşte spectrul de lumină UVC pentru dezinfectarea într-un timp foarte scurt a spaţiilor mari, cum sunt secţiile şi saloanele unităţilor spitaliceşti. De exemplu, timpul pentru dezinfecţia unui hol de secţie este de 12 minute, iar robotul este foarte eficient întrucât inactivează până la 99,99% dintre bacteriile rezistente de tipul Coronavirus, Clostridium Difficile, MRSA, VRE, Norovirus etc..

Dragoş Pavăl, unul dintre cei doi fondatori ai retailerului de bricolaj Dedeman, a declarat: "Întotdeauna am ales să punem oamenii în centrul preocupărilor şi acţiunilor noastre, iar acum, poate mai mult decât oricând, trebuie să sprijinim comunităţile în care activăm şi în special pe cei care luptă pentru noi toţi în prima linie. Ne bucurăm de fiecare dată când găsim parteneri alături de care reuşim să facem bine. Într-o lume nouă, în care distanţarea fizică înseamnă grijă şi responsabilitate, colaborarea şi apropierea spre iniţiative benefice pentru oameni vor deschide calea către un viitor mai sigur şi mai bun."

"Am hotărât să suplimentăm donaţia pentru Spitalul Judeţean Constanţa întrucât sănătatea personalului medical şi a pacienţilor trebuie să ne preocupe pe toţi şi vrem să dăm un semnal că noi continuăm să susţinem unităţile spitaliceşti, care se află în linia întâi a luptei cu virusul COVID-19", a declarat, la rândul său, Andrei Muntmark, directorul general al Monsson Trading. Compania anunţase deja în martie, la debutul oficial al pandemiei, că a donat în total aproximativ 140.000 euro către Spitalul Judeţean Constanţa şi către Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa pentru achiziţia a două aparate de ventilaţie mecanică, respectiv a unui Sistem Real Time PCR şi a echipamentelor necesare folosirii acestuia.

"Credem că acest robot va reuşi să protejeze mai bine medicii, întreg personalul medical şi pacienţii din Spitalul Judeţean Constanţa. De aceea, am decis să ne implicăm şi în acest proiect şi să facem o nouă donaţie către spital", a spus, la rândul său, Niculae Duşu, preşedintele grupului Celco. De la izbucnirea pandemiei, Celco a achiziţionat aparatură medicală şi consumabile în valoare de peste 200.000 euro, pe care le-a pus la dispoziţia Spitalului Clinic Judeţean Constanţa.

Robotul UVD - Model B este produs de UVD Robots din Danemarca. Compania daneză a oferit Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa o reducere semnificativă de preţ pentru achiziţia echipamentului medical. Robotul are în componenţă opt lămpi UV-C produse de Philips. Fiecare dintre aceste lămpi are un consum de putere de 180 W şi o putere de 5 W de UV-C măsurată la o distanţă de 1 m.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb