DELEGAŢIA PDL DIN PE:  Opoziţia prezintă statistici eronate privind absorbţia fondurilor europene

Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 8 aprilie 2011

Delegaţia PDL din PE susţine că, în ultima perioadă, opoziţia din ţara noastră profită de o slabă informare a cetăţenilor privind absorbţia fondurilor europene şi prezintă statistici eronate, pe care le interpretează fără a explica cum stau lucrurile în realitate. Potrivit Mediafax, delegaţia PDL acuză că, în urmă cu câteva zile, Ramona Mănescu, europarlamentar PNL, "dezinforma" cetăţenii români printr-o conferinţă de presă la care participa împreună cu Crin Antonescu.

"Ea afirma că România a folosit numai 3% din totalul fondurilor aflate la dispoziţia sa şi acuza autorităţile statului că au inventat intenţionat proceduri greoaie de accesare şi ghiduri ale solicitantului foarte complicate astfel încât fondurile comunitare să nu fie accesate. În realitate, la sfârşitul lunii martie 2011, conform Guvernului, România a efectuat plăţi din cadrul Fondurilor Structurale şi de Coeziune în valoare de 9,4 miliarde de lei (2,25 miliarde euro), adică aproximativ 11% din totalul fondurilor alocate pentru întreaga perioadă 2007-2013, nicidecum 3% cum susţine deputatul liberal. Dacă ne gândim la ciclul de viaţă al unui proiect, care este de aproximativ 3 ani şi jumătate, şi scădem alocările financiare pentru anii 2011, 2012 şi 2013, în valoare de 10,5 miliarde de euro vom constata că din fondurile disponibile pentru primii patru ani ai perioadei de programare, de 8,7 miliarde de euro, ţara noastră a absorbit aproximativ 25%", se arată în comunicat al delegaţiei PDL.

Delegaţia PDL adaugă că măsurile luate în ultima perioadă au condus la creşterea ratei de absorbţie şi în viitorul apropiat, pe măsură ce vor fi depuse şi acceptate cererile de rambursare, se va vedea acest lucru şi în statistici.

În comunicat, se precizează şi că din setul de "afirmaţii nerealiste" fac parte şi solicitările către Parlamentul European pentru demararea procedurilor de obligare a autorităţilor române să modifice modalităţile de accesare a banilor europeni şi de asemenea să renunţe la unele criterii impuse solicitanţilor.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb