DELL oferă soluţii de stocare care simplifică operaţiunile şi reduc costurile

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 13 februarie 2009

Deoarece se preconizează că factorul de creştere a necesităţii de stocare a datelor va ajunge la 10 între 2006 şi 2011, potrivit IDC1, organizaţiile apelează la soluţiile de stocare Dell şi la servicii de consultanţă pentru a simplifica gestionarea infrastructurilor IT, ceea ce determină dezvoltarea unor capabilităţi mai robuste de continuitate a afacerii, o gestionare generală simplificată şi economii semnificative. De curând, Dell a colaborat cu Consiliul Municipal Winchester, cu Universitatea Lancaster şi Spitalul German ZSP- Haina pentru a implementa soluţii de stocare adaptate cerinţelor lor imediate şi de viitor.

"Creşterea necesităţii de stocare va depăşi creşterea segmentului IT în situaţia economică actuală; prin urmare, este mai importantă ca niciodată implementarea de către companii a unor soluţii de stocare uşor de gestionat , capabile să ofere beneficii semnificative care să sprijine afacerea şi, bineînţeles, să fie accesibile pentru companiile de toate mărimile," a afirmat Robin Kuepers, Director Stocare, Dell EMEA. "Pentru a ne asigura că firmele fac investiţii inteligente în ceea ce priveşte stocarea indiferent de protocolul de stocare pe care îl preferă, Dell a investit masiv în R&D pentru a dezvolta cele mai avansate soluţii atât pentru reţelele Fibre Channel, cât şi pentru cele de tip iSCSI. De asemenea, ne încurajăm clienţii să utilizeze ambele tehnologii dacă doresc să îmbine nevoile de dezvoltare cu opţiunile pentru servicii de suport la costuri mai mici; acest lucru va fi facilitat prin implementarea şi acceptarea la scară largă a switch-urilor 10Gigabit Ethernet, care se estimează că vor fi utilizate în mod predominant în 2009," a adăugat Kuepers.

Stocare economică prin soluţiile Dell

Consiliul Municipal Winchester a realizat că gestionarea infrastructurii sale server aflate în continuă creştere necesita mult timp şi era costisitoare. În plus, mediul de stocare distribuit nu oferea nivelul de scalabilitate necesar pentru a găzdui un nou sistem de gestionare a documentelor electronice (EDRMS). Pentru a răspunde necesităţilor de afaceri, consiliul municipal a apelat la Serviciile de Consultanţă Dell pentru a-şi consolida infrastructura server prin introducerea unui mediu virtual scalabil, bazat pe software VMware, servere Dell PowerEdge 2950 şi matricea de stocare Dell | EMCCX3-20C SAN. Prin această infrastructură consolidată, consiliul a simplificat operaţiunile în activităţile de afaceri, iar prin utilizarea soluţiei EDRMS, instituţia şi-a eficientizat operaţiunile şi mai mult. De asemenea, reţeaua SAN CX3-20C a oferit Consiliului Municipal din Winchester o soluţie scalabilă care se va dezvolta odată cu necesităţile viitoare ale consiliului. "Scalabilitatea este foarte importantă pentru noi deoarece oferim mereu aplicaţii şi servicii noi, pe măsură ce ne străduim să răspundem cerinţelor utilizatorilor. Soluţia flexibilă SAN ne va oferi spaţiu să creştem şi să ne dezvoltăm în timp," a afirmat Sheila Davidge, Director, tehnologii de informaţie şi gestionare.

Universitatea Lancaster a dorit să reducă amprenta de carbon şi în acelaşi timp să găsească soluţii pentru nevoia de tot mai mare de servicii de calcul din campus. Universitatea a dorit, de asemenea, să creeze o infrastructură IT care să ofere un suport îmbunătăţit pentru continuitatea în afaceri; instituţia utiliza un sistem de stocare tip DAS (cu ataşare directă) şi a dorit să treacă la un mediu de stocare SAN, care asigură centralizarea datelor şi o gestionare facilă, precum şi un nivel de securitate crescut. Împreună cu Dell, Universitatea Lancaster a creat un mediu virtualizat care includea serverele Dell PowerEdge bazate pe software VMware; atunci când instituţia a dorit să extindă mediul pentru reducerea cheltuielilor şi pentru continuitate în activitate, a fost adăugată o reţea Dell EMC CX3-10C SAN. "Un avantaj al soluţiei Dell EMC a fost acela că oferea opţiunea de testare a conectivităţii Fibre Channel and iSCSI. Astfel, am putut începe construirea unei infrastructuri IT performante adaptată volumului de lucru al aplicaţiei," a afirmat Dr. Matt Storey, Systems Technical Coordinator, Information Systems Services. "Consultanţii Dell în domeniul stocării Dell au jucat un rol esenţial în găsirea soluţiei de stocare potrivite pentru noi. În timpul întâlnirilor noastre iniţiale, a fost clar că ei înţelegeau modelul nostru de afaceri şi obiectivele noastre."

Spitalul german ZSP-Haina a vrut să maximizeze beneficiile unei infrastructuri server virtualizate pentru a optimiza capabilităţile de protejare şi de recuperare a datelor. Echipa IT a decis să înlocuiască sistemul de stocare cu ataşare directă cu o reţea SAN Dell EqualLogic compusă din două matrice PS5000XV ataşate la serverele PowerEdge 2950 existente. Reţeaua SAN stochează toate datele, oferind echipei IT o interfaţă unică pentru sarcinile de gestionare a stocării, pentru protejarea automată a datelor şi pentru o extindere modulară fluidă pentru a se adapta dezvoltării viitoare. O a doua reţea SAN EqualLogic cu o matrice PS5000E de înaltă capacitate este localizată în exterior, pentru recuperarea datelor într-o situaţie de criză. Conform spuselor lui Jörg Riether, IT manager la ZSP Haina, "Simplitatea, scalabilitatea şi protecţia au fost obiectivele noastre principale. Linia EqualLogic este o soluţie de stocare virtuală şi dinamică, ce dispune de o interfaţă cu utilizatorul simplă, care ne permite să adăugăm servere în doar câteva minute şi care oferă un model de achiziţionare simplu. În plus, reţelele SAN echilibrează automat volumul de lucru pentru a asigura o performanţă optimizată." Echipa a avut încredere în această soluţie şi datorită nenumăratelor succese înregistrate de alte companii cu reţelele SAN EqualLogic şi software VMware, alături de alianţa strategică puternică dintre VMware şi Dell.

În fruntea industriei de stocare prin soluţii pentru prezent şi viitor

Dell colaborează cu organizaţii pentru a le ajuta să beneficieze la maxim de investiţiile în infrastructura de stocare, economisind timp, resurse umane şi financiare.

Firma de cercetare şi consultanţă Gartner Inc. a plasat Dell în categoria Leaders Quadrant a secţiunii Magic Quadrant în raportul său din 20082. privind matricele de disc destinate companiilor de dimensiuni medii. Dell a mai fost numit şi lider mondial în ceea ce priveşte veniturile obţinute din comercializarea reţelelor de stocare SAN cu interfaţă iSCSI, cu o cotă de piaţă de peste două ori mai mare decât a celui mai apropiat concurent în primul semestru al lui 2008, portrivit firmei Gartner3. În plus, soluţiile de stocare Dell EqualLogic au primit aprecierea de "Strong Positive" - cel mai ridicat rating - în raportul Gartner "MarketScope for iSCSI SAN Integrated Solutions"4.

Printre reuşitele din 2008 se numără:

- În decembrie, Dell şi EMC au semnat un acord de extindere până în 2013 a alianţei lor globale. Dell şi EMC vor adăuga de asemenea sistemul de stocare EMC Celerra NX4 la portofoliul sistemelor de stocare în reţea Dell | EMC.

- În octombrie, Dell a anunţat lansarea primei soluţii integrate pentru copii de siguranţă şi recuperare disk-to-disk (D2D) - Dell PowerVault DL2000 - care le permite utilizatorilor să simplifice procesele de protecţie a datelor şi reduce durata de realizare a copiilor cu până la 52% şi cea de recuperare cu până la 77%, în comparaţie cu unităţile de bandă5.

- În septembrie, Dell a adăugat liniei sale de produse EqualLogic, o matrice nouă, cu un grad ridicat de scalabilitate, PS5500E, şi a introdus caracteristici de software avansate, precum ediţia EqualLogic Auto-Snapshot Manager/VMware pentru a optimiza protecţia de date pentru mediile server virtuale.

- În august, Dell a anunţat cea de-a patra generaţie de sisteme de stocare din familia Dell/EMC CX cu flexibilitate multi-protocol şi scalabilitate masivă - dublând numărul driverelor până la 960 într-o singură matrice.

- În iunie, Dell a introdus noile servicii de consultanţă pentru infrastructură, pentru a optmiza gestionarea stocării şi protecţia datelor şi a activa procedurile efective de recuperare în caz de dezastru şi proceselor de recuperare a copiilor de siguranţă. Acest comunicat se bazează pe portofoliul Dell de evaluare a simplificării stocării, care a fost anunţat în februarie şi care este un set de oferte globale create pentru a simplifica evaluarea şi selectarea mediilor de stocare, siguranţă, recuperare şi arhivare.

Raportul Gartner Magic Quadrant a fost înregistrat ca marcă în noiembrie 2008 de către Gartner Inc. şi este reutilizat cu permisiunea companiei. Magic Quadrant este o reprezentare grafică a unei pieţe într-un anumit moment şi pentru o anumită perioadă de timp. Raportul reprezintă analiza realizată de Gartner privind performanţele anumitor furnizori din punct de vedere al criteriilor aplicabile în acea piaţă, aşa cum aceasta este definită de Gartner. Gartner nu sprijină nici un furnizor, produs sau serviciu prezentat în raportul Magic Quadrant şi nu încurajează utilizatorii de tehnologii să aleagă doar furnizorii din sectorul "Leaders". Magic Quadrant a fost creat pentru a servi ca instrument de cercetare şi nu se doreşte să ghideze acţiunile cumpărătorilor. Gartner nu îşi asumă responsabilitatea pentru garanţiile exprimate direct sau indirect cu privire la aceste studii, inclusiv garanţiile de vandabilitate sau potrivire.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb