Deloitte România şi Reff & Asociaţii au asistat Chimcomplex în obţinerea finanţării de 90 de milioane de euro

G.B
Companii / 5 octombrie 2021

Echipa Deloitte

Echipa Deloitte

O echipă multidisciplinară formată din experţi din cadrul practicii de Consultanţă Financiară a Deloitte România şi din cadrul Reff & Asociaţii | Deloitte Legal a oferit asistenţă companiei Chimcomplex în obţinerea finanţării de 90 de milioane de euro pentru refinanţarea creditelor existente şi pentru investiţii, conformu unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, producătorul de produse chimice a împrumutat 26,7 milioane de euro de la CEC Bank şi 30 de milioane de euro de la Alpha Bank în data de 30 septembrie 2021, credite ce vor fi utilizate pentru refinanţarea integrală a împrumuturilor existente de la VTB şi Credit Suisse/Argentum Netherlands BV, pentru preluarea activelor Oltchim, precum şi pentru continuarea unor proiecte de dezvoltare. Această sumă de 56,7 milioane de euro va fi suplimentată cu o finanţare de 33,3 milioane de euro de la CEC Bank care va fi contractată în cursul lunii octombrie 2021, rezultând o finanţare totală de 90 de milioane de euro.

"Mulţumesc Deloitte şi Reff & Asociaţii pentru că au fost din nou alături de noi. Finalizarea refinanţării este un pas semnificativ pentru Chimcomplex şi marchează o nouă eră pentru companie. Este punctul culminant al unor eforturi meticuloase şi concentrate din ultimii doi ani jumătate pentru a remodela compania. Le mulţumesc partenerilor Credit Suisse Zurich şi VTB Frankfurt pentru că au fost alături de noi în 2018, într-o tranzacţie specială de obţinere a creditului de 164 de milioane de euro, pentru achiziţia Oltchim. Mulţumesc reprezentanţilor CEC Bank şi Alpha Bank pentru profesionalism şi disponibilitatea de a sprijini o companie antreprenorială românească", a declarat Ştefan Vuza, Preşedintele Chimcomplex.

"După tranzacţia din 2018, de finanţare a achiziţiei Oltchim, în valoare de 164 de milioane de euro, suntem onoraţi că am fost din nou alături de Ştefan Vuza şi de Chimcomplex într-un alt proiect de referinţă. Felicit echipa noastră multidisciplinară, care a lucrat intens şi dedicat pentru a structura acest proces competitiv de selectare a finanţatorilor, de-a lungul unui proiect care a durat şapte luni", a declarat George Mucibabici, Preşedinte Deloitte România, care a coordonat implicarea echipei Deloitte în această tranzacţie.

Echipa de Consultanţă Financiară a Deloitte România, care a oferit servicii de asistenţă la atragerea finanţării, a fost alcătuită din Radu Dumitrescu, Partener Coordonator Consultanţă Financiară, Florin Păunescu, Director Corporate Finance, care a coordonat întregul proiect, Angelos Fragkos, Manager, Ruxandra Vasile, Associate, şi Mihai Grădinescu, Associate.

"Ne bucurăm că am fost din nou alături de una dintre cele mai mari firme deţinute de antreprenor român, într-o finanţare de anvergură. E o confirmare a recunoaşterii de care se bucură expertiza noastră în materie de finanţări bancare şi o validare a focusului nostru în acompanierea firmelor cu capital românesc în tranzacţii complexe, care necesită atât cunoaşterea aspectelor juridice locale, cât şi a bunelor practici internaţionale în materie. Mulţumim Chimcomplex pentru încredere şi mult succes în continuare!", a declarat Andrei Burz-Pînzaru, Partener Reff & Asociaţii | Deloitte Legal.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb