Demers pentru acordarea despăgubirilor pentru pesta porcină

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 6 septembrie 2019

Deputaţii europeni Siegfried Mureşan, Mircea Hava (membri în Comisia pentru bugete a Parlamentului European), Daniel Buda şi Dan Motreanu (membri în Comisia pentru agricultură şi dezvoltare rurală a Parlamentului European) au depus, ieri, trei amendamente la Proiectul de buget al Uniunii Europene (UE) pentru anul 2020 prin care solicită alocarea, în total, a 80 milioane de euro pentru despăgubirea fermierilor din statele membre afectaţi de pesta porcină africană, inclusiv fermierii din România.

Primul amendament prevede alocarea a 50 de milioane de euro către Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) pentru măsurile specifice destinate fermierilor afectaţi de pesta porcină africană, în special pentru sprijinirea pieţei produselor din carne de porc care a avut de suferit din cauza prezenţei virusului.

Cel de-al doilea amendament prevede alocarea a 20 de milioane de euro la linia bugetară "Asigurarea unei stări de sănătate mai bune a animalelor şi a unui nivel înalt de protecţie a animalelor în Uniune" pentru asigurarea controlului bolilor animalelor.

Prin cel de-al treilea amendament, se solicită alocarea a 10 milioane de euro către Fondul pentru măsuri de urgenţă privind sănătatea animalelor şi a plantelor din cadrul Programului pentru Produse şi Hrana Animalelor gestionat de Comisia Europeană.

Deputatul Siegfried Mureşan a declarat: "Numărul focarelor de pestă porcină africană din România continuă să crească de la o zi la alta. Am ajuns la un număr de 29 judeţe afectate şi peste 1100 de focare. Epidemia a cauzat până acum pagube de zeci de milioane de euro pentru fermierii români, iar această sumă continuă să crească. Nu doar fermierii şi crescătorii de porcine au fost afectaţi, ci întreaga piaţă a produselor din carne de porc. Vorbim astfel de numeroase restricţii în materie de export şi scumpiri de până la 30% în ultimele luni la preţul cărnii şi preparatelor din porc, România ajungând printre ţările din Uniunea Europeană cu cele mai mari scumpiri în materie de carne de porc în anul 2019".

Domnia sa a precizat că în legislatura trecută, la iniţiativa sa, Comisia Europeană a alocat 28 de milioane de euro din Bugetul UE 2019 tot pentru combaterea şi eradicarea pestei porcine africane, dar suma este insuficientă şi fermierii români au în continuare nevoie de sprijin.

Siegfried Mureşan solicită guvernului Dăncilă şi autorităţilor de la Bucureşti să ia măsurile necesare pentru a stopa răspândirea pestei porcine africane, menţionând că virusul continuă să se răspândească de la o lună la alta în noi judeţe.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb