Democraţia de Intelligence

MAKE
Ziarul BURSA #Politică / 9 februarie 2015

Democraţia de Intelligence

Mi se par verosimile acuzaţiile lansate de deputatul Elena Udrea la adresa şefului interimar al Serviciului Român de Informaţii (SRI), generalul Florian Coldea, cum că ar fi influenţat rezultatul alegerilor prezidenţiale în favoarea lui Klaus Iohannis şi că se ocupă de politică.

Totul mi se pare verosimil, în pofida tuturor acelora (numeroşi, de altfel) care susţin că asta ar fi o fantasmagorie lansată de această "femeie politică", atât de controversată prin relaţia preferenţială purtată cu fostul preşedinte Traian Băsescu şi care, acum, se află la strâmtoare, sub control judiciar şi pe cale să-şi piardă imunitatea parlamentară ca să poată fi urmărită penal.

Mi se pare verosimil.

Bănuiala că Securitatea lui Ceauşescu a continuat, în alte forme, să ne controleze viaţa politică, socială şi economică este o bănuială generală şi exasperează, prin faptul că informaţiile care să o certifice sau să o infirme, sunt impenetrabile prin natura secretă a Serviciului de Informaţii.

Noi, toţi cetăţenii de rând, avem această suspiciune, că suntem controlaţi de serviciile speciale.

Acum, când o femeie aflată chiar în centrul puterii politice afirmă explicit că generalul Florian Coldea i-ar fi cerut fostului ei soţ, Dorin Cocoş, să îi dea 500.000 de euro lui Sebastian Ghiţă, pentru ca televiziunea acestuia să fie susţinută în campania de denigrare la adresa sa, a Elenei Udrea, ei bine!, în acest moment, se găsesc o groază de lideri de opinie să nege că aşa ceva s-ar putea petrece.

De ce?!

Într-un mod paradoxal, exact această reacţie, care ar vrea să o contrazică pe Elena Udrea, de fapt o confirmă - confirmă că serviciile speciale controlează mass-media şi sfera politicii.

Pe ce bază poate fi respinsă acuzaţia formulată de deputat că generalul a influenţat alegerile prezidenţiale?

Înainte de alegeri, Klaus Iohannis nu avea nici o şansă în faţa lui Victor Ponta.

În confruntarea publică cu Victor Ponta a fost făcut praf.

Victoria lui, în pofida ostilităţii diasporei, generate de organizarea oribilă a alegerilor din străinătate, este un "mister sociologic".

De ce nu ar fi verosimilă afirmaţia Elenei Udrea că alegerile vor fi fost manipulate de serviciile speciale?

Mie, unuia, mi se pare verosimilă şi ar fi ocazia să aibă loc o cercetare serioasă, convingătoare, care să ne îndepărteze suspiciunile care durează de douăzeci şi cinci de ani.

În locul unei astfel de cercetări, constatăm că audierea conducerii SRI de către Comisia parlamentară este precedată de o "cercetare" întreprinsă de însuşi SRI!

Este asta convingător?

Este serios?

SRI îşi cercetează şeful.

La ce rezultat ne aşteptăm?!

"Nu am încredere că ancheta pe care şi-o face singur domnul Coldea la SRI va scoate la iveală, va da un rezultat", a spus Elena Udrea.

Logic.

Pe de altă parte, Comisia parlamentară de control a SRI are o componenţă dubioasă, cuprinzând, pe lângă politicieni controversaţi, pe însuşi Sebastian Ghiţă -, cel incriminat de acuzaţiile Elenei Udrea - adesea suspectat că ar fi ofiţer SRI sub acoperire, beneficiar a numeroase contracte cu statul.

Dar, din Comisie mai face parte şi deputatul PSD Daniel Savu, fost ofiţer al SRI, deputatul UNPR Liviu Codîrlă, care a schimbat patru partide din 2004, şi deputatul UDMR Verestoy Atilla, de numele căruia sunt legate scandaluri despre defrişări ilegale de păduri.

Este asta convingător?

Este serios?

Cine pe cine controlează, Comisia controlează SRI, sau SRI controlează Comisia?

La ce rezultat ne aşteptăm?!

Cu toate astea, pot spune că, în ultimii cincisprezece ani, am progresat în această problemă.

Căci, în anul 2000, preşedintele Emil Constantinescu a declarat public: "Am fost învins de servicii".

Atunci, nu a urmat nici o investigaţie, nici o cercetare.

Iată, acum are loc o cercetare!

E ceva!

Peste cincisprezece ani, poate că va avea loc şi o cercetare serioasă, convingătoare, ca să aflăm dacă poporul are vreo putere.

Până atunci, să fim fericiţi că a dat democraţia peste noi...

Articol preluat din Bucarest Hebdo.

Opinia Cititorului ( 29 )

  1. Pentru ca va stiu riguros in gandire, poate ne spuneti si cum credeti ca a fost influentata de "servicii" organizarea alegerilor pentru diaspora.

    "Superba" dezorganizare a condus la votul masiv contra sistem, la care s-a adaugat, din cate imi aduc aminte, si participarea cea mai redusa la turul al doilea a celor din "bazinul electoral" al PSD, adica Moldova. 

    1. Ce spune Make este "verosimil", votul celor citorva sute de mii din diaspora nu este decit fumigena de acoperire a inexplicabilelor milioane de voturi in plus pentru Iohannis.

      Mister sociologic. 

      Hai sa nu mai lasam viitorimii inca un mister de rezolvat, sa nu le incarcam inutil urmasilor nostri agenda de lucru :)

      Doar starea de revolta a dus la buluceala din sectiile de vot din strainatate.  

      Iar ai nostri moldoveni nu s-au mai ridicat de pe priciuri ca sa mearga la vot tot dintr-o stare, dar de lehamite. Asa ca "misterul sociologic" e simplu. 

      E vorba aia in fotbal, nu fii sigur de victorie nici dupa ce se suie neamtul in autocar :)

      Cat despre popor, nu mai are de mult nicio putere, dar asta-i alt subiect.  

      Te lasi dus de nas.

      Cei 16 milioane de alegatori de aici au fost slab impresionati de ceea ce s-a petrecut in diaspora.

      Mizeria dezorganizarii nu poate mobiliza doua milioane de cetateni pasivi. 

      Nu au de ce sa ma duca de nas :)

      Uite-te daca ai chef pe participarea si rezultatele din turul al doilea, comparativ cu primul tur. 

      Un singur motiv sociologic exista, scarba, asa ca a fost sa fie vicevercea.

      Ar mai fi unul, frauda electorala ... "serviciile" sa fi fugit cu urnele sau numaratoarea voturilor sa fie facuta chiar din urne, prin agenti infiltrati :)) Nu ma mai amuza subiectul, nu mai revin. 

      De ce sa nu o lasam pe Elena Udrea sa zica ce vrea sa zica?

      Prin agentii de influenta (vectorii) infiltrati in diaspora si puncte cheie Facebook sin Twitter, prin influenta in isterizarea maselor, prin propagarea in canalele media controlate a unei propagande articulate, prin mesaje de valorizare a voturilor care conteaza etc. Manipularea diasporei a fost facila, pentru ca vorbim de un procent dominant de oameni inculti, care habar nu au ce se intampla in tarile in care traiesc cu atat mai mult in Romania. Chiar daca impotriva lui Johannis nu am nimic, chiar daca Johannis ma surprinde in mod placut la fiecare decizie, chiar daca as putea sa ma ma bucur ca a fost ales, rezultatul este ca diaspora a votat indirect Blaga& Predoiu, indivizi care prin 2010 -2012 (in timp ce au fost devalizate toate firmele de stat, CFR, Posta, Oltchim, etc) ne explicau ca au pentru ca "muncesc" si urinau cu debit crescut pe cei fara locuri de munca. Doctorii, profesorii si in esenta orice bugetari trebuiau sa se apuce de munca dupa exemplul lui Predoiu Udrea si Blaga. Votul diasporei nu a fost hotarator, respectiv cele 300.000 de voturi venite din diaspora au reprezentat o treime din diferenta de 1 milion de voturi dintre Johannis si Ponta dar panarama si isteria create au ajutat la mobilizarea din tara. Metodele, folosite de securitatea lui Ceausescu erau identice: se publicau in ziare vestice articole contra cost, apoi erau preluate de propaganda oficiala si amplificate. DIGI 24 si Realitatea au avut din jumatate in jumatate de ora mesaje de preluare, preluare si amplificare a panaramei facute la cateva sectii din diaspora si a folosit. Nici astia din tara nu sunt mai destepti decat culegatorii de capsuni sau zugravii care isi taie salamul pe tezele de doctorat.

      De acrod in mare parte cu ce ai scris cu cateva exceptii. Firmele de stat nu au fost devalizate DOAR de PDL ci au fost devalizate de la revolutie incoace. Asta este unul din motivatiile dorintei de a fi intr-un partid de guvenamant la noi. Sa fii la "cascaval" ca sa ai ce duce acasa. Maxim patru ani ca dupa aia vin altii. si tu pleci!

      Cat priveste "votul din diaspora" ... dupa problemele din primul tur "organizatorii" adica guvernul nu a vrut sa faca nimic ca sa inlature nemultumirile votantilor. Asa ca a fost inlaturat primul de la Victoria din cursa prezidentiala. 

      Ca .... asa e in tenis.

      Unul pierde si altul castiga! 

      Trebuie sa mentin nuanta ca intreprinderile de stat au fost devalizate de PDL pentru ca de furat au furat toti insa a fura la rupere a facut-o doar PDL-ul. Toate guverrnarile pana la PDL au avut masura, frica de justitie, cine stie ce motive de a pastra intreprinderile in viata insa PDL-ul a furat la blana si a parjolit pamantul. A se citi le-a indatoratpeste masura capitalurilor proprii. Acum se vede de ce nu le-a fost frica de justitie.

      Domnule Make,

      Marturiile Elenei Udrea sunt contestate, ridiculizate,neluate in serios, sau, dimpotriva, crezute cu sau fara rezerve. 

      Cei mai aprigi sustinatori ai alegatiilor Elenei Udrea sunt, culmea, propagandistii Antenelor! 

      Dar vine cineva si va intreaba: Domnilor ziaristi, ati verificat careva daca ceea ce spune Elena Udrea este adevarat? 

      Unele dintre afirmatiile ei pot fi usor verificate printr-o investigatie jurnalistica! De ex. : L-a vizitat cineva la arest pe Cocos? 

      Dar Ghita a fost la SRI? Cu cine a vorbit? 

      Este greu de inteles pasivitatea jurnalistilor, preluarea tuturor declaratiilor si interpretarea lor in functie de cum le convine.

      Se pare ca exista foarte putini jurnalisti care nu sunt ofiteri acoperiti... 

      Ce sa spuna cum a stat ea pe birou si sub cind serviciile au mani-pu-la-t-o si pe ea foarte usor ?

    Nu e o noutate ca in democratie serviciile secrete sunt foarte greu de controlat; cel mai bine se poate observa acest lucru in SUA.

    Ca Iohannis a fost ajutat sa castige alegerile e o ceritudine. Ce nu e inca foarte clar e cine a avut initiativa, romanii sau americanii ? Tocmai in asta consta arta manipularii: sa nu-ti dai seama cand si cum ai fost manipulat... 

    1. Din Vascautz, sa traitzi...tovarasu' gener'...aaa..pardon PUSCARIASI voiculescu, vantu, toata fauna...

      V-ati intrebat, domnule Make, de ce tztza udrea nu scoate o vorbulitza despre manevrele trustului "intact" ?!!?  

      Ce, au iesit maestri in arta manipularii, pardon in azvarlirea hardaielor cu excremente , de pe latrinele voiculesciene si acum schiauna ca au fost altii ce le-au dat suturi in coccisuri si acum umbla teleleu Tanase dupa ciozvarte ,cum face Oreste ?

      Iesiti mai baietzasi si prindeti mistretii lui Tziriac, ca asa o sa mai faceti un ban cinstit, voi , gadea, tudor, nistorescu, chireac si rosca stanestilor ! Haidaaa, hingherii pa voi ! 

      @Iftode Pai chiar aici e ruptura ta de logica. Ceea ce spunea A3 despre mafia portocalie chiar se confirma acum bai labe1 ce esti! Ia vezi, agentii Turcescu sau Sorina Matei nu cumva te umpleau pe tine de prostie, ca gasisera locul potrivit? Trustul Intact asa cum e el, plateste taxe la stat si face bani din audiente, nu din furturile lui Adamescu, Cocos Basescu, ceea ce se demonstreaza acum!

    good point:

    Dar, din Comisie mai face parte şi deputatul PSD Daniel Savu, fost ofiţer al SRI, deputatul UNPR Liviu Codîrlă, care a schimbat patru partide din 2004, şi deputatul UDMR Verestoy Atilla, de numele căruia sunt legate scandaluri despre defrişări ilegale de păduri. 

    toti ne intrebam cine mai urmeaza pe lista DNA si de ce verestoy, despre care stie o tara ca e un hot ordinar, nu se prefigureaza...poate asta e raspunsul 

    Toata stima, domnule Make! iata ca avem si barbate care nu se ascund pe sub mese.

    De ce, doar astazi, articolul? acum cand generalul este in "sedinta"? 

    1. Cum de ce? a stat sub masa. 

      Editura nu se conduce singura si

      daca ai fi mai atent, ai observa ca peste managementul care nu se vede, dar se simte, am scris pentru azi doua articole si am facut si desenul de coperta la Bucarest Hebdo. 

      De zece zile am pneumonie. 

      Am 64 de ani. 

      Tu probabil ca ai vreo 40.

      Ai putea tine pasul? 

      ....si iti mai raspund si tie...

      Si totusi, Coldea si-a asmutit Rotwaierii dupa Udrea.Asteptam continuarea. . .

      Scuze pentru lipsa lui L de la caini

      Multi inainte si sanatate Make!

      si multa santate, Make!

      Editorialul dovedeste ca nu toti dintre “marii bărbaţi... ai ţării s-au ascuns pe sub mese.” si ca “poţi spune că nasc şi în Moldova oameni”. 

      Este evident ca:  

      - serviciile au “influenţat rezultatul alegerilor prezidenţiale.” 

      - “...serviciile speciale controlează mass-media şi sfera politicii.” 

      Mai mult: 

      - serviciile speciale controleaza justitia. 

      Ca-i asa o dovedesc toate evenimentele inexplicabile care ni se intimpla, evenimente inexplicabile care parca plaseaza Romania in Zona Crepusculara. Dovezi evidente ale acestui amestec si dirijari a evenimentelor o constituie intimplari ca: infruntarea finala la alegerile prezidentiale din 2009 a fost moderata de un ofiter acoperit, deturnarea rezultatului firesc al referendumului din 2012, premierul actual pare si el a fi/fost un acoperit etc. 

      Partea proasta nu este ca serviciile controleaza media, politica si justitia in scumpa noastra tara - hai sa trecem peste asta! - ci faptul ca le controleaza si le dirijeaza prost si pentru jefuirea tarii. Acesta este pacatul capital al serviciilor. Urmare a acestei dirijari, serviciile au creat un sistem mafiot de conducere a tarii. In acest scop l-au scos din joben pe pacaliciul Basescu, un bagabont, care a “revolutionat” serviciile si justitia si prin plasarea unor nemernici santajabili, manevrabili, la conducerea diverselor sectoare si institutii ale tarii au realizat Sistemul Mafiot de conducere a tarii, care pur si simplu a jefuit tara mai dihai decit toti jefuitorii care s-au perindat de-a lungul veacurilor prin scumpa noastra tara. 

      Cind printre amaritii iresponsabili se mai iveste si cite un caracter, i se spunea: "Domnule chestor nu este bine, parca eu te-am pus acolo". 

      In concluzie, Serviciile sunt direct raspunzatoare de jefuirea tarii, de mentinerea tarii intr-un stadiu de nedezvoltare, de saracie, nedemn de timpul pe care-l traim. 

      La umbra lui Basescu, ticalosul ticalosilor, Stapinul Sistemului Mafiot, Regele Mafiotilor, Imparatul Mondialilor, Sistemul Mafiot si serviciile au crescut, ajungind o tumoare incontrolabila si cea mai grava amenintare la adresa securitatii tarii. 

      Vedem ca Justitia ia pe faras reprezentantii de frunte sistemului basist, ce-i drept cu sprijinul neprecupetit al Serviciilor, dar nu strica sa scoata cu aceasta ocazie si merele putrede din gramada de mere frumoase ale Serviciilor.

      Felicitari pentru desen. Ma simt un pudel. :)) 

      Pribeagule i-a mesajul de la doi si-un sfert si treci in cod 69. Linge pina curge fluviu doar asta e rolul tau pribeag din pat in pat cu Guresoaiele

      Te invidiez, ce n-as da sa am 40, ai mai putini decat mine (altfel mi-as fi putut permite sa-mi iau la rost fratele mai mare?) multi inainte, insanatosire grabnica si grija in continuare; cred ca sti ca virusii acestia lucreaza sub acoperire.

      Vezi, am intuit bine, de ce ai stat pana acum cu articolul? dai un pronostic la soarta lui UDREA si COLDEA? 

      Da, intr-adevar, doare, doare. Dar cu siguranta vei rezista la aceasta dureroasa si neasteptata operatie antibasista, te vei lecui si vei ajunge sa-l iubesti pe Make.

      Am preluat mesajele tuturora: 

      - Serviciul Român de Informaţii (SRI); 

      - Serviciul de Informaţii Externe (SIE); 

      - Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP); 

      - Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI); 

      - Serviciul Independent pentru Protecţie şi Anticorupţie (SIPA); 

      - Direcţia Generală de Informaţii a Apărării (DGIA); 

      - Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS); 

      - Serviciul de Recuperare a Creanţelor.

      Le-am insirat ca sa vezi doar cit de aparati suntem si pentru a te asigura ca nu-i nici o primejdie daca se vor scoate din circuitul principal citeva mere putrede, chiar dca momentan pare a fi o actiune imposibila. Dar cine stie, poate vine cu noutati consistente Elena. Mereu avem asteptari mari de la dragile noastre femei, saracele! 

      Cui mai "raspunzi" Make? 

    Securistii ne conduc si de 25 de ani nu am reusit sa stirpim rasa lor. E timpul ca in frunte cu Make sa ne turnam oala de rahat a lor in capul nostru destept de bubuie.

    Este un articol precum l-aș fi gândit eu (să fie observat că nu mi-am arogat talent de scriitor).

    Toate cele bune. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb