Departamentul de Control al Guvernului a sesizat DNA în legătură cu trei contracte de promovare turistică încheiate de ANT

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 9 iulie 2007

Departamentul de Control al Guvernului a sesizat Departamentul Naţional Anticorupţie în vederea efectuării unor cercetări cu privire la trei contracte de promovare internă şi internaţională încheiate de Autoritatea Naţională pentru Turism în 2006. "Am sesizat DNA pentru realizarea de cercetări în ceea ce priveşte aces­te trei contracte. În urma controlului efectuat de noi au fost constatate mai multe neregularităţi cu privire la Legea achiziţiilor publice", a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, şeful Departamentului de Control al Guvernului, secretarul de stat Emanoil Neguţ. Prima sesizare vizează contractul încheiat pe 21 decembrie 2006 cu societatea SM ART Advertinsing, pentru achiziţionarea a cinci spoturi TV şi cinci machete, în valoare de 1,8 milioa­ne euro, pentru promovarea României ca destinaţie turistică printr-o campanie publicitară internaţională.

Potrivit Departamentului de Control, Comisia de Licitaţie a ANP a stabilit că spoturile corespundeau tehnic, deşi nu aveau expertiza necesară pentru acest lucru. De asemenea, a fost modificată în mod arbitrar nota de fundamentare privind valoarea achiziţiei, de la 1,3 milioane euro cu TVA, la 1,85 milioane euro cu TVA. Totodată, ANT a plătit contractul fără să fi primit toate spoturile prevăzute prin contract.

O altă sesizare trimisă la DNA vizează un contract în valoare de circa un milioane de euro, încheiat în data de 12 iulie 2006 cu aceeaşi firmă, în vederea organizării unei campanii de publicitate turistică internă. Departamentul de Control a sesizat că valoarea estimată a achiziţiei a fost stabilită în mod arbitrar fără o fundamentare riguroasă. Oferta companiei SM Art Advertising trebuia descalificată datorită faptului că aceasta a depus oferte alternative, nerespectând astfel caietul de sarcini care interzicea acest lucru. Compania trebuia să realizeze un spot de 30 de secunde despre oferta turistică a României, care să fie promovat pe cele mai importante canale de televiziune, un spot de 15 secunde pe cele mai importante posturi de radio şi să realizeze şase tipuri de inserţii în cele mai importante 10 cotidiene naţionale. Nici în această privinţă contractul nu a fost respectat, spotul TV fiind difuzat şi la canale TV care erau situate în clasamentul de audienţă pe locurile 7 - 15. Ultimul document pentru care Departamentul a sesizat DNA în legătură cu materialele de promovare se referă la contractul încheiat de ANT cu Asociaţia de Promovare a Turismului din Maramureş, în data de 17 august 2006, privind realizarea în coparticipare a unui catalog de promovare a Cimitirului Vesel din Săpânţa, în valoare de circa trei milioane de lei, respectiv un milion de euro. Catalogul a fost realizat de către societatea PROEMA din Baia Mare.

ANT nu a organizat licitaţie deschisă, încălcând astfel prevederile Legii privind achiziţiile publice, şi de asemenea, nu a difuzat cele 75.000 de exemplare editate, în condiţiile în care o mare parte dintre acestea, respectiv pes­te 71.000 se află încă în depozit. Emanoil Neguţ a spus, citat de Rompres, că printre persoanele enumerate în documentele trimise la DNA se află fostul vicepreşedinte şi preşedinte al ANT, Livia Sima, fostul preşedintele al ANT, Ovidiu Iuliu Marian, fos­ta directoare a Departamentului de Promovare din ANT, Cristina Motorga, precum şi fostul preşedinte interimar al instituţiei, Octavian Arsene. Alături de DNA, Neguţ a precizat că Departamentul pe care îl conduce a sesizat şi Curtea de Conturi în vederea efectuării unui audit al performanţei Autorităţilor în derularea acestor contracte, precum şi ANRMAP, în vederea aplicării de sancţiuni cu privire la nerespectarea prevederilor legale privind achiziţiile publice.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb