DEPUTAT PNL: "Fac un apel către ministrul de Interne de a renunţa la titlul de doctor şi la funcţia de ministru"

.
Politică / 10 iulie 2016

Florin Secară (Sursă foto: Facebook)

Florin Secară (Sursă foto: Facebook)

Deputatul PNL Florin Secară îi solicită ministrului de Interne, Petre Tobă, să se inspire din gestul foştilor miniştri Radu Stroe, Mihai Stănişoară sau Mihai Tudose de a renunţa la titlul de doctor şi să demisioneze din funcţia de ministru, potrivit unui comunicat trimis redacţiei.

"Ieri (vineri n.r.), Academia de Informaţii «Mihai Viteazul» a anunţat că nouă doctoranzi, printre care şi foşti miniştri sau procurorul general adjunct al României, au solicitat retragerea titlului de doctori. Chiar dacă au greşit, foşti miniştri precum Radu Stroe şi Mihai Stănişoară au făcut această solicitare după ce în spaţiul public au apărut suspiciuni de plagiat în privinţa lucrărilor lor. Indiferent de deznodământul acestei solicitări, este clar că aceştia recunosc, indirect, că au plagiat şi că doresc să scape de ruşinea de a fi numiţi «plagiatori». Cu toate acestea, în continuare, ministrul de Interne în funcţie, Petre Tobă, deşi s-a aflat în mijlocul unui scandal de plagiat pe care nu l-a lămurit nici până în acest moment, nu vrea să renunţe la funcţie şi speră să scape de consecinţele acestui eveniment. Potrivit unei analize realizate asupra tezei sale de doctorat, circa 250 de pagini din totalul de 390 sunt copiate ad litteram din lucrări de specialitate sau din referate postate pe internet, fără utilizarea ghilimelelor. Fac un apel către ministrul de Interne, Petre Tobă, de a da dovadă de decenţă, a renunţa la titlul de doctor şi odată cu el, şi la funcţia de ministru de Interne", a declarat Florin Secară.

Deputatul liberal a punctat că preşedintele Consiliului Naţional de Atestare a Diplomelor

(CNATDCU) a anunţat, în urmă cu câteva zile, că mai multe dosare suspecte de plagiat sunt în lucru, printre care şi cel al ministrului de Interne, Petre Tobă.

"Vă reamintesc faptul că în urmă cu o săptămână, preşedintele CNATDCU a anunţat că alte zece dosare suspecte de plagiat ale unor personalităţi publice sunt în lucru, printre care şi cel care vizează teza de doctorat a lui Petre Tobă. Cred că este în interesul ministrului Tobă să renunţe de bunăvoie şi nesilit de nimeni la titlul de doctor, chiar şi acum, în cel de-al doisprezecelea ceas. Ar evita, în acest fel, un moment de umilinţă publică, precum cel la care a fost supus şi Victor Ponta doar zilele trecute. În alte state, suspiciunile de plagiat la adresa unui înalt demnitar conduc automat la demisii: este cazul fostului ministru german al Educaţiei sau Apărării sau cel al fostului preşedinte al Ungariei. Doar în România, aşa cum a demonstrat Victor Ponta, chestiunea plagierii unei teze de doctorat nu este luată în serios, ci tratată în derizoriu, chiar de către cel care comite o fraudă academică. Pe termen lung însă, efectele sunt devastatoare pentru imaginea omului politic care refuză să facă un pas în spate după ce a fost prins cu o lucrare de masterat sau doctorat copiată. Este cert însă, că sistemul educaţional trebuie să rezolve de urgenţă problema fabricilor de diplome de doctor, iar acolo unde există suspiciuni, este inacceptabil ca probarea acestora să dureze 4 ani de zile, aşa cum s-a întâmplat în cazul fostului premier Victor Ponta", a afirmat deputatul PNL, conform sursei citate.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. De mult trebuie zburat, nea TOBITZA de PORC...Ciordeala pe fata la cel mai inalt nivel...La circulatie cu el...

    Cât praful de pe ''TOBĂ,,

    Cred ca nici copy-paste nu si le-au facut ei.

    Puscarie pe viata pentru acestia, profesori demisi din Facultate care au acordat asa ceva, Facultatea sa nu mai aiba dreptul de a acorda titlu de Doctor 20 de ani. 

    Demisie, demisi e absolut normal.

    Cand vad ca Ponta e inca in functie realizez ca am invatat degeaba. 

    1. Pe timpul..facultati..cand ma intalneam cu un viitor doctorant..imi intorceam capul..si in sinea mea il admiram...Asta era pe sfarsitul perioadei "raposatului".

      Erau unul sau doua persoane care stiam ca se pregatesc pentru doctorat....treceau prin multe "faze"...seminarii,lucrari,apr ecieri etc.

      In acea perioada in toata tara pe diferite domenii erau poate cateva sute cu titlu de doctor.....Azi pur si simplu te "impiedici" de doctori...si daca incerci sa discuti cu ei...habar nu au de tema lor de doctoranti...sunt total nescoliti si pur si simplu au o cultura sub mediocra chiar in domeniul in care isi practica meseria......defapt marea majoritate nu-si practica meseria ...au fugit in politica. 

      Da

      Ce curvasarie cu titlurile astea de doctori !

      Avem ceea ce votam: repetenti academicieni si doctori parlamentari ! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb