O serie de deţinători de obligaţiuni Credit Suisse au declarat ieri că iau în considerare acţiuni în justiţie, după ce obligaţiuni ale băncii de 17 miliarde de dolari au fost şterse ca parte a vânzării de urgenţă a instituţiei financiare către UBS, transmite News.ro.
Autoritatea de reglementare elveţiană FINMA a anunţat duminică că obligaţiunile de tip AT1, considerate în general drept investiţii relativ riscante, vor fi reduse la zero, în timp ce investitorii în acţiuni vor primi plăţi ca parte a preluării, înfuriind deţinătorii de obligaţiuni.
Firma de avocatură din California Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan a declarat luni că a creat "o echipă multi-jurisdicţională de avocaţi din Elveţia, SUA şi Regatul Unit", în urma acordului de salvare.
"Această echipă poartă deja discuţii cu un număr de deţinători de instrumente de capital AT1 ale Credit Suisse, reprezentând un procent semnificativ din valoarea noţională totală a instrumentelor AT1 emise de Credit Suisse, cu privire la posibilele acţiuni în justiţie în urma anunţul fuziunii dintre UBS şi Credit Suisse ", a spus firma.
Firma a reprezentat anterior deţinătorii de obligaţiuni în urma vânzării băncii spaniole Banco Popular către Banco Santander pentru 1 euro în 2017, în care obligaţiunile AT1 au fost de asemenea reduse la zero.
Firma a declarat că intenţionează să convoace un apel pentru deţinătorii de obligaţiuni miercuri, pentru a discuta despre "căi potenţiale de despăgubire".
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 22.03.2023, 10:34)
Nici Elevetia nu mai este ce a fost candva. Cine ma convinge ca bancile din Elvetia sunt mai sigure ca cele dintr-o tara luata la intamplare, sa zicem Venezuela, sau ca cele din USA sunt mai sigure decat cele din Cuba ?
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 22.03.2023, 11:08)
Proces ?!
justitia occidentala de mult sa politizat,
asa ca nu au nici o sansa
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 22.03.2023, 15:40)
Eu zic sa discute cu obligatarii Vivre, poate se reuseste un proces la nivel european.