"Deutsche Telekom" cere reguli pentru prevenirea folosirii cartelelor prepay de către terorişti

Jose Fierro
Companii / 5 ianuarie 2017

"Deutsche Telekom" cere reguli pentru prevenirea folosirii cartelelor prepay de către terorişti

"Deutsche Telekom" exercită presiuni pentru adoptarea unor reglementări la nivel european care să împiedice folosirea cartelelor prepay de către terorişti, precum s-a întâmplat în cazul incidentelor de la Paris şi Bruxelles, transmite Bloomberg.

Compania germană va contacta politicieni, competitori şi autorităţi de reglementare pentru a discuta posibile măsuri, inclusiv obligativitatea verificării identităţii persoanelor care cumpără cartele preplătite şi limitarea numărului de cartele care pot fi achiziţionate de o singură persoană, a declarat purtătorul de cuvânt al "Deutsche Telekom, Andreas Middel".

Înăsprirea reglementărilor ar putea îngreuna folosirea de către terorişti şi alţi criminali a telefoanelor mobile în activităţile lor, lipsindu-i de un instrument utilizat pentru acoperirea identităţilor lor şi evitarea înregistrărilor convorbirilor. Catrelele SIM preplătite sunt slab reglementate, iar unele state din blocul comunitar nu cer cumpărătorilor să se identifice sau să se înregistreze. Totodată, aceste carduri pot fi transferate liber în interiorul UE.

Andreas Middel a explicat: "Dacă vor exista noi reglementări pentru oprirea utilizării ilegale a cardurilor preplătite, atunci acestea ar trebui aplicate în întreaga Europă. Problema este că în acest moment regulile din Europa sunt foarte diferite şi lasă loc folosirii lor în scopuri ilegale".

Divizia din Ungaria a "Deutsche Telekom", "Magyar Telekom Telecommunication", a alertat anul trecut autorităţile locale în legătură că folosirea în mod incorect a cardurilor preplătite", a arătat Middel. Ulterior, a ieşit la iveală că aproximativ 200.000 de carduri SIM, inclusiv de la "Magyar Telekom", au fost înregistrate sub un singur nume, iar un număr redus al acestora ar fi putut să fie folosite de către terorişti.

"Deutsche Telekom", care cere deja centrelor sale de vânzare din Germania să solicite legitimarea cumpărătorilor de cartele prepay, a creat un grup de lucru pentru a evalua cel mai bun mod de a combate fenomenul.

Ungaria a înăsprit anul trecut legislaţia, citând riscul terorist, după ce autorităţile au dezvăluit că un număr mare de carduri SIM au fost cumpărate pe numele unei singure persoane. Ulterior, unele dintre aceste carduri au fost folosite de către atacatorii de la Paris şi Bruxelles, în 2015, respectiv 2016.

Autoritatea Naţională pentru Media şi Comunicaţii din Ungaria a anunţat pe 2 ianuarie că persoanele fizice vor putea deţine cel mult 10 cartele SIM preplătite, iar companiile, cel mult 50. Reglementările vor fi publicate în acest an.

Operatorii de telecomunicaţii vor fi obligaţi să verifice identitatea cumpărătorilor de cartele SIM şi vor putea să le vândă străinilor doar dacă le cu,pără personal, cu documente valide de călătorie sau de rezidenţă, a mai precizat instituţia ungară.

Divizia germană a "Telefonica", "Telefonica Deutschland", este deschisă discuţiilor pentru coordonarea la nivel european în această problemă, a declarat Cornelius Rahn, purtător de cuvânt al companiei la Berlin.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb