Dezbatere referitoare la perspectivele alinierii sistemului sanitar românesc la standardele europene

F.A.
Comunicate de presă / 9 aprilie 2013

Camera de Comerţ Americană în România (AmCham România), Camera de Comerţ Americană pe lângă Uniunea Europeană (AmCham EU) şi Local American Working Group (LAWG), cu sprijinul Serviciului Comercial al Ambasadei SUA, au organizat, astăzi, o dezbatere referitoare la perspectivele alinierii sistemului sanitar românesc la standardele europene, la care au participat numeroşi specialişti şi autorităţi.

Conform unui comunicat de presă, evenimentul a fost structurat în jurul a trei teme de dezbatere, care vizează câteva dintre cele mai mari dificultăţi ale sistemului sanitar românesc: finanţarea sistemului, echitatea accesului tuturor cetăţenilor europeni la tratamente şi servicii de sănătate, respectiv impactul priorităţilor europene asupra sistemului medical românesc.

Cu privire la planurile Ministerului Sănătăţii pentru România, Adrian Pană, Secretar de Stat, a declarat: "Avem în vedere pentru anul acesta două obiective majore reprezente de strategia naţională de sănătate şi de realizarea unui pachet de servicii de sănătate echitabil. Strategia naţională de sănătate doreşte să angajeze comunitatea, ceilalţi parteneri instituţionali, societatea civilă într-un demes în care să se conştientizeze importanţa unei finanţări mai bune, echitabile, a sistemului de sănătate. Ne dorim să realizam un pachet de servicii de sănătate adaptat la ce poate oferi statul român, agreat de decident şi perfect asumat de către toţi care stau la această masă: societatea civilă, organizaţii de pacienţi, industria farmaceutică, asiguratori".

Reprezentantul AmCham EU, Stuart Hurst a confirmat că referenţierea preţurilor la medicamente în Uniunea Europeană ar trebui să se realizeze între state cu putere economică similară.

Comerţul paralel şi actualizarea listei de medicamente compensate au fost alte două subiecte abordate de participanţii la dezbatere.

"Într-un studiu recent se estimează că valoarea comerţului paralel cu medicamente în Uniunea Europeană a ajuns la 5 miliarde de euro. Acest lucru poate duce la penurii de medicamente şi poate pune în pericol accesul pacienţilor la tratament", a precizat Cristian Buşoi, deputat în Parlamentul European.

Legat de actualizarea listei de medicamente, europarlamentarul a mai specificat că "se încalcă directiva 105 din 1989 privind transparenţa care prevede actualziarea anuală a acestei liste, fapt care a însemnat, de-a lungul acestei perioade de 5 ani, de când nu a mai fost actualizată lista, că pacienţii nu au avut acces la inovaţie".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb