Directorul general al Cosmote România a preluat şi conducerea Zapp

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 27 noiembrie 2009

Directorul general al Cosmote România, Stefanos Theocharopoulos, a preluat şi atribuţiile de preşedinte şi director general al Telemobil SA , compania care deţine operatorul Zapp, a anunţat, joi, Cosmote.

De asemenea, Spyridon Spyropoulos, directorul de relaţii afaceri externe al Cosmote România preia şi atribuţiile de director operaţional al Zapp. Pe parcursul ultimilor doi ani, directorul general al Zapp a fost Chris Bataillard.

Stefanos Theocharopoulos este ocupă funcţia de România din ianuarie 2008, iar în cursul anului 2009 a preluat şi functia de director general al Germanos Telecom România. Stefanos Theocharopoulos s-a alăturat Grupului OTE în 2002 şi deţinea, din anul 2006, poziţia de director executiv business development al companiei OTEGlobe, membră a grupului OTE.

Înainte de a se alătura grupului OTE, acesta a deţinut poziţii manageriale în companii precum O2 Germania, Dutchtone Olanda, Vodafone Grecia, Fujitsu Telecom Research Center Marea Britanie şi Ericsson Hellas/Grecia.

Cosmote Group a semnat pe 30 iunie acordul de achiziţie al Telemobil S.A, compania care deţine operatorul de telefonie Zapp, valoarea totală a tranzacţiei fiind de aproximativ 207 milioane de euro. Astfel, suma pentru achiziţia acţiunilor Zapp este estimată la aproximativ 61 milioane euro, iar Cosmote va prelua, în urma tranzacţiei, datoriile şi obligaţiile Zapp, estimate la aproximativ 146 milioane de euro, dintre care majoritatea vizează extinderea reţelelor 3G şi CDMA.

Acordul de cumpărare a acţiunilor a fost semnat de Michael Tsamaz, CEO al Cosmote Group şi, din partea vânzătorului, de către Nadim Akkawi, director corporate Finance, membru al Saudi Oger Group.

În plus, companiile Citigroup Global Markets Limited (CITI) şi NM Rotschild and Sons Limited au avut rolul de consultanţi financiari ai Cosmote pentru această tranzacţie.

Zapp este cel mai vechi operator de telefonie mobilă de pe piaţa din România. Compania şi-a lansat operaţiunile comerciale în anul 1993. În prezent, deţine o licenţă CDMA în banda 450 MHz şi o licenţă 3G în banda 2100 MHz. Reţeaua 3G a companiei acoperă 23 de oraşe din România. În 2008, veniturile Zapp s-au ridicat la 61 milioane Euro, în timp ce baza de abonaţi depăşea 374.000.

Cosmote a intrat pe piaţa de telefonie mobilă în anul 2005, prin achiziţia Cosmorom. Cosmote România a raportat în primele nouă luni ale anului venituri de 310,4 milioane euro, în creştere cu 52,6% faţă de perioada similară a anului 2008.

Totodată, baza de clienţi a operatorului a crescut cu 25,8% comparativ cu anul trecut, până la 6,6 milioane în primele nouă luni ale anului, din care 20% sunt abonaţi.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb