Disensiuni pe marginea vânzării AVERSA

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri Industriale / 8 octombrie 2013

Disensiuni pe marginea vânzării AVERSA

Compania a fost vândută unui consorţiu, format dintr-o firmă care nu figurează la Registrul Comerţului (Blue Diamond Estate SRL) şi o alta cu un singur angajat şi un capital social de 10.000 de lei

Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) a contestat, recent, în instanţă vânzarea prin licitaţie a fabricii de pompe Aversa, pe motiv că nu au fost respectate condiţiile din caietul de sarcini. Potrivit unor surse apropiate situaţiei, contestaţia ar avea la bază nerespectarea prevederilor legale cu privire la licitaţia pentru vânzarea activelor din legea insolvenţei şi din codul de procedură civilă. Articolul 842 din Codul de procedură civilă arată: "Creditorii urmăritori sau intervenienţi nu pot să adjudece bunurile oferite spre vânzare la o valoare mai mică de 75% din preţul de pornire a primei licitaţii". Sursele noastre mai afirmă că fix din acest motiv AAAS ar avea o problemă cu preţul de adjudecare al AVERSA.

Totuşi, cu ocazia încheierii tranzacţiei, preşedintele AAAS, Adrian Volintiru, declara: "Am fost extrem de atenţi la respectarea tuturor obligaţiilor prevăzute în regulamentul de vânzare, în special la cele referitoare la menţinerea numărului de angajaţi şi la continuarea activităţilor de producţie specifice întreprinderii bucureştene.

Fabrica de pompe a fost vândută asocierii Blue Diamond Estate SRL & Autoplast Engineering pentru suma de 17,3 milioane de euro (circa jumătate din preţul de pornire, conform surselor). Sursele noastre mai afirmă că, în viziunea AAAS, Blue Diamond Estate n-ar avea dreptul să preia fabrica la jumătate din preţ întrucât este creditor al Aversa.

Aversa deţine 10 hectare de teren pe care se afla fabrica, în mijlocul Bucureştiului, lângă Piaţa Obor. Firma Blue Diamond Estate SRL nu figurează la Registrul Comerţului. Presa a relatat însă că Blue Diamond Estate este parte a Grupului de companii Benevo şi ar fi deţinută de firma cipriotă Blarkto Holdings Ltd (95%) şi de persoana fizică Michael Danny Topolinski, cetăţean canadian (5%).

Autoplast Engineering este un producător de mase plastice, cu un capital social de 10.000 de lei. Firma are un singur angajat şi un profit net de 639 lei, în 2012. Autoplast Engineering SRL este deţinută de trei persoane fizice: Mihai Octavian Tuturea (89,5%), Adrian Sergiu Toader (10%), Marian Rareş Vlădescu (0,5%).

Preşedintele AAAS, Adrian Volintiru, nu a putut fi contactat, până la închiderea ediţiei, pentru a comenta motivul contestaţiei. În schimb, Arin Stănescu, managing partener în cadrul RVA Insolvency (unul din lichidatorii Aversa), ne-a declarat, scurt: "Vânzarea activelor a fost aprobată de creditori şi de Guvern, printr-un memorandum, iar lichidatorii au respectat toate aceste decizii".

La jumătatea lunii septembrie, bunurile societăţii Aversa, cu excepţia creanţelor şi disponibilităţilor băneşti, au fost adjudecate de consorţiul format din companiile Blue Diamond Estate şi Autoplast Engineering pentru suma de 17,30 milioane euro. Cumpărătorii sunt obligaţi să menţină producţia societăţii în următorii trei ani, numărul de angajaţi existent (aproximativ 200), să continue şi să respecte obligaţiile din contractele şi relaţiile parteneriale existente şi să nu înstrăineze mărcile şi brevetele înregistrate de firmă cel puţin trei ani.

Blue Diamond Estate s-ar fi transformat în Aversa Manufacturing SRL, societatea care figurează la Registrul comerţului cu un capital social subscris de 200 de lei şi cu acţionariat format din Blarkto Holdings Ltd (95%) şi Michael Topolinski (5%). Societatea Aversa Manufacturing SRL are cod unic de înregistrare atribuit în 10 octombrie 2011 şi certificat de înregistrare emis pe 30 septembrie 2013 şi eliberat pe 1 octombrie 2013. În obiectul de activitate al societăţii figurează fabricarea de pompe şi compresoare.

Benevo a cumpărat fosta platformă industrială Vulcan

Grupul Benevo, fondat de canadianul Michael Topolinski, a achiziţionat, în urmă cu circa un an şi jumătate, fosta platformă industrială Vulcan, din zona Sebastian - Trafic Greu din Capitală. La vremea respectivă, Michael Topolinski a declarat că a cumpărat terenul de la societatea Balkan Petroleum (despre care se spune că este controlată de Marian Iancu şi Constantin Mărgărit).

Uzina Vulcan, controlată de omul de afaceri Ovidiu Tender, a fost relocată din Sebastian în cartierul Berceni. Benevo vrea să dezvolte, pe terenul de 7,7 hectare de pe fosta platformă Vulcan, un parc comercial numit "Vulcan Retail Park", în parteneriat cu NEPI, care va avea 30.000 mp. Topolinski mai este implicat şi în proiectul mallului Victoria City Center din zona Bucureştii Noi, unde alături de NEPI şi CD Capital intenţionează să realizeze un proiect de 56.000 mp.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb